Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(9)

Obsahy(1)

Policie je Profesorovi v patách a komunikace s tiskárnou utichá. Výsledkem je vzpoura a zatčení jednoho ze zlodějů. (Netflix)

Recenzie (80)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pribeh v podaní bývaleho novinára (našťastie už bývaleho) trpiaceho celoživotnou traumom, ktorú si kompenzuje na vyobrazení nesxhopnej polície a na systéme bánk. Hlavný hrdina, ktorého si autor idealizuje a stotožňuje sa s jeho činmi kritizuje bankový system a bohatych ľudí a sám túži po bohatstve, Rache ako emancipovaná žena v policajnom svete kde sa ťažko dostavala po kariernom rebríčku nahor je po 6 dňoch hotová z El Magnifico Professero a doslova z neho tečie (táto postava musí urážať všetky ženy a mnohých mužov, ktorí vedia ženy vo svojom živote oceniť a nežijú v nejakom vymyslenom svete diskriminácie žien a pozerajú sa na ne v prvom rade ako na ľudské bytosti bez akychkoľvek predsudkov), zmysel príbehu sa straca v 3 casti úvodnej serie keď by už boli páchateľom davno odstavené inžinierske siete a boli by bez akehokoľvek kontaktu so svojim El Magnifico Vodcom. Interakcie medzi postavami a vyvoj postáv je nezvladnutý uplne, Helsinky straca nervy kvôli nedostatku spánku ale následne potom ako zabije Osla a uvidí umierať Moskvu je opäť na vrchole síl, výstup 17 rocnej dievčiny voči riaditeľovi tlačiarne iba podčiarkuje hodnoty Západnej civilizacie bez rešpektu voči starším ľuďom (sadnite si raz za čas k poháru piva k 18 ročným študentom ktorých poznáte z futbalu a ich priateliek a zistíte čo za názory vyznava táto generácia - česť výnimkám) a celkovo má serial primitivny príbeh - profesorovi sa niečo pokazí, policia na niečo príde ale profesor na to predtym myslel. Tým príbeh straca zmysel pretože nič by sa nemalo stať keďže na všetko profesor mysle a Netflix nás mohol tejto sračky ušetriť a nechať ju divákom španielskej televízie a ich ovciam so všetkými zlými postavami vylučne z Východnej Európy...málokomu sa podari pokaziť tak dobrý nápad a režisér by mal navštiviť psychiatra.V dnešnej dobe je poruchu osobnosti či pocit menejcennosti možné liečiť a vyhľadať odbornú pomoc nie je hanbou už ani v našich končinách... ()

playboy_05 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Strhujici jizda pokracuje i ve 2. serii...nastesti to ma stale dejove co nabidnout, takze tech 9 dilu utece jako voda...nicmene uz nyni je mi uplne jasne, ze o zadny umelecky orgasmus nepujde a zdejsi hodnoceni je spise obrazem toho, jak se vetsina hodnoticich nechala strhnout tak rikajic kvalifikovanou vetsinou...je to hodne precenene a odpousti se tomu veskera logika, ktera by treba americanum neprosla...nerikam, ze je to zle, naopak...jen se z toho zbytecne a prehnane udelal fenomen ()

Reklama

adamix 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Menej telenovely a prehnanej naivity a viacej situácii, kde treba používať rozum. To posledné som nemyslel vážne, no jasné, že skoro každý koná na vlastnú päsť, dáva prednosť pudom a aktuálnym pocitom a keď už Španielské PPÚ klope baranidlom na dvere, tak všetci zostávajú zarazení a nastáva hra o čas a životy. Na druhú stranu nespočet zvratov a robení všetkého na poslednú chvíľu udržuje seriál divákovu pozornosť a aj nervy v napätí. To sa musí uznať. Už to nie je len o náhlej chuti k šukaniu, ale o pochybách, naháňaní a aj úmrtiach. A práve vtedy ide naivita stranou a dochádzajú skutočné emócie. Preto je táto séria lepšia oproti prvej. Komisárka je zasa moc naivná, žena, ktorá je kvôli chlapovi, ktorého pozná sotva týždeň zahodiť roky budovanú policajnú kariéru. Tokio je najnesympatickejšia hlavná postava, akú som kedy v seriály videl a úprimne bol som rád, ako sa jej Berlín odplatil po jej sabotáži. Profesor sa snaží držať pokope rozpadajúci sa plán a riadiť všetko na diaľku, ale cestu mu tiež krížia prehnané emócie a slepá láska ku komisárke, ale ako postava je jednou z dvoch najlepších. Berlín zvíťazil. A rozlúčil sa pekne hrdinsky. Až sa obávam, že jeho neprítomnosť v ďalších sériach bude veľmi výrazná a kvalitne to bude klesať. Prakticky na konci sa uzavrie celý príbeh tak som zvedavý, s čím tvorcovia prišli ďalej. Som spokojnejší, ale tvorcovia sa nechali moc uniesť, čo vidieť v akčných scénach pripomínajúce akčné trháky z 80. rokov. A samozrejme, krivkajúca logika. Tá sa však bude niesť seriálom ako smola asi až po koniec. Za mňa 80%. ()

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po dlouhé první sérii se nedalo čekat, že by se najednou objevila logika. Druhá série a na jedné straně všichni stále zavřeni v tiskárně a na druhé straně všichni ve stanu. A veškerá "překvapení" spočívají v tom, kdo se zase jak dementně zachová. Debilně se chová i hlavní postava ze stanu, inspektorka. Jak jsem u první řady zmínil mentalitu národa, tak tady uvedu jen jenu věc: Teroristi a lupiči (protože nikdo jiný to není) spoléhají na to, že se budou chovat "hezky" a národ je bude milovat a bude jim fandit. A podivme se - ihned se to stane a občané Španělska jim fandí proti policii. Jo, já vím, tady na CSFD mají ti milí loupežníčci taky většinou fandy. Ale pokud by se tato událost stala u nás a doopravdy, tak mi nikdo netvrďte, že jim národ bude fandit ... ()

Yardie 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opět lepších 90% jako první série. Pokračuje se ve stejném schématu vyprávění, jen to trošku zrychlilo, je tam více akce, ale zároveň trošku začalo uhýbat od reality, resp. se vyskytlo až moc náhod a věcí, které by se v reálu asi nemohly stát - předpisy. Každopádně tomu se nedá vyhnout. Má to tempo, drive, švih, místy vtipné, pořád dost chytré a vymazlené, budí to emoce - radost sledovat. Howgh! ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (2)

  • Když Helsinky (Darko Peric) dává ve spěchu Arturovi (Enrique Arce) levou vrchní bombu na tělo, nalepí páskou pouze kousek okraje. V dalších mini střizích má Artur bombu přilepenou krásně přes střed. (Shr1nK)

Reklama

Reklama