Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek  zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov. Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (99)

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Krásný příběh plný oddanosti k nejbližší osobě. Obdivuji Dianu, že se pro manžela tolik obětovala, jen aby mohla být s ním, tomu říkám opravdová láska. A zároveň obdivuji Robina, že v sobě, hlavně díky manželce, našel tu sílu žít svůj život dál, byť omezeně. Je to silný příběch, ale zpracování už tak silné není. Postavy ani film samotný ve mě nedokázali vzbudit žádné pocity, empatii, prostě nic a to jsem hodně velká plačka, proto dávám o dvě hvezdičky méně. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Většinou filmy s vykalkulovaným emočním dopadem na citlivého diváka příliš dobře nehodnotím, ale tohle je jedna z výjimek. Velmi se mi líbil herecký výkon Claire Foy, pobavily mě opakované úspěšné průniky černého humoru do jinak dramatického příběhu, ale hlavně jsem se dokázal dokonale vžít do situace hlavního hrdiny. Kdo se nikdy nedusil, kvůli neprůchodné tracheostomické kanyle, těžko ocení, jak zajímavé jsou to okamžiky:-) Hlavním důvodem pro udělení čtvrté hvězdičky bylo každopádně to, že jsem se po celou dobu slušně bavil, klidně bych se ale obešel bez některých scén, které byly natočeny jen kvůli hře na city. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

„SAKRA, Andrej, Ty radšej hraj akúkoľvek digitálnu postavu, to Ti najviac sedí, herec sám o sebe, ani nie si, a nieto tobôž režisér, ktorý si naivne myslel, že čosi pochytil od svojich veľkých mentorov, typu Petra Jacksona, teraz si si prizval k spolupráci špičkového kameramana Boba Richardsona, k napísaniu si povolal povolaného scenáristu od čias Gladiátora, obsadil si dobrého „pecúcha Garfielda” , alebo taktiež si si nepostrážil prácu strihača Masahira Hirakuba, čo voľakedy postrihal staršie snímky Dannyho Boylea, ale toto ešte automaticky nezaručuje vytúžený úspech, to aj nedávny Silnejší bol priaznivejší” ... Jednoducho, táto hrozná réžia ubíja celý film, ktorý sa tak stáva hrozne neznesiteľným a nudným zároveň ! Trebárs, budiž, nech produkuje i samotný synátor Cavendish, stále IDE o príklad, že takto by nemala v žiadnom prípade vyzerať práca režiséra, ktorá sa vzťahuje na DEBUTANTA. Toto je jeden strašný, chaotický chaos, že si si mal radšej nakrútiť nejaký krátkometrážny film, čo by Ťa uspokojil, a tak isto i nás divákov, lebo ja som veľmi, ale veľmi TRPEL, ešte intenzívnejšie, ako chorľavý Robin. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Breathe" malo dobré obsadenie, živtopisný príbeh a celkovo ma zaujal svojou tématikou. Reálne si myslím, že som od filmu dostal presne to, čo som čakal, no nebolo to príliš melodramatické. Ak som sa niečoho bál, tak to bola práve melodráma. Tej sa tu však moc nedostane. Reálne za to môže najmä fakt, že Robin je veľmi optimistický, vie situácie elegantne komentovať a stáva z toho celkom dobré dielko. Andrew Garfield a Claire Foy sú dobrá dvojka, chémia medzi nimi funguje a viem si ich spolu pokojne predstaviť. Celkovo mám pocit, že tu aj niečo dobre ukázali. Atmosféra filmu je fajn a človeka to dokáže aj dobre motivovať, aby vydržal a bojoval so životom ďalej. Ale najmä, aby neprežíval, ale aby skutočne žil. To sú dobré myšlienky, ktoré film dobre vie adresovať. Osobne ale masky nie sú dobre spracované. Mám pocit, že herci moc nestarnú. A to pôsobí miestami až trošku zvláštne. Mali sa s tým asi viac pohrať. Čo sa hudby, tak neustále mi v hlave vďaka tomuto filmu hralo v hlave: "Ty moje maličké, zase si v chladničke... dva mobily mám!" Vizuálne je to podľa mňa celkom príjemné, má to v sebe dobré monológy, takže reálne musím povedať, že som s filmom celkovo spokojný. Niektoré veci sa dali dotiahnuť, ale hlavná dejová línia je zaujímavá, postavy sú dobré a ako celok to funguje dobre. Hodnotenie: B+ ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Vše co mám rád u životopisnejch story, který jsou podložený skutečným příběhem tu bylo... Miluju autentický záběry, fotky atd... To tu bylo. Tak co mě tak nějak nevoní? Je to určitě zbytečně táhlá nuda společně s hlavním hrdinou Garfieldem! To je herec neherec, kterej mi fakt nesedí. Jinak jde o klasickej průměr. 50% ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)
  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)

Reklama

Reklama