Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek  zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov. Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (99)

Disk 

všetky recenzie používateľa

Hodně silná věc, Andrew Garfield v hlavní roli je skvělý stejně jako Claire Foy. Téma filmu je samozřejmě výborné - i handicapovaní jsou součástí společnosti a nezaslouží si zůstat za zdmi ústavů a nemocnic. Dnes názor celkem běžný (i u nás se s tím většinová veřejnost musela vyrovnat), ale v minulosti s tím někdo musel přijít. Andy Serkis jako debutující režisér určitě nezklamal. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„SAKRA, Andrej, Ty radšej hraj akúkoľvek digitálnu postavu, to Ti najviac sedí, herec sám o sebe, ani nie si, a nieto tobôž režisér, ktorý si naivne myslel, že čosi pochytil od svojich veľkých mentorov, typu Petra Jacksona, teraz si si prizval k spolupráci špičkového kameramana Boba Richardsona, k napísaniu si povolal povolaného scenáristu od čias Gladiátora, obsadil si dobrého „pecúcha Garfielda” , alebo taktiež si si nepostrážil prácu strihača Masahira Hirakuba, čo voľakedy postrihal staršie snímky Dannyho Boylea, ale toto ešte automaticky nezaručuje vytúžený úspech, to aj nedávny Silnejší bol priaznivejší” ... Jednoducho, táto hrozná réžia ubíja celý film, ktorý sa tak stáva hrozne neznesiteľným a nudným zároveň ! Trebárs, budiž, nech produkuje i samotný synátor Cavendish, stále IDE o príklad, že takto by nemala v žiadnom prípade vyzerať práca režiséra, ktorá sa vzťahuje na DEBUTANTA. Toto je jeden strašný, chaotický chaos, že si si mal radšej nakrútiť nejaký krátkometrážny film, čo by Ťa uspokojil, a tak isto i nás divákov, lebo ja som veľmi, ale veľmi TRPEL, ešte intenzívnejšie, ako chorľavý Robin. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane plne chápem, že po všetkých tých divočinách, ktoré Andy Serkis postváral u Stevena Spielberga, Petra Jacksona, Ruperta Wyatta, Matta Reevesa, J.J. Abramsa, Riana Johnsona a u Marvelu, dostal chuť režijne debutovať civilnou, komornou a konverzačnou retro drámou a nie megatrikovým a vysokorozpočtovým eposom za ťažké milióny dolárov (tým bol až jeho druhý režisérsky film, Mauglí). Ja ak by som bol režisér, hlavnú rolu by som dal jemu. Andy popiera obecný (a obávam sa, že pravdivý) názor, že (minimálne) polovica Hollywoodu pozostáva z kreténov. Vedel by som, že ak by som ho mal vo svojom filme, kryl by mi chrbát, zásoboval by ma pozitívnou náladou a kolegom by nosil kávu a višňovo-škoricovú, doma pečenú štrúdľu. Andy Serkis je proste moooc príjemný chlapík. Na druhej strane, jeho režisérsky debut je príliš dlhý, príliš štandardný a ide príliš podľa očakávaní. Kasting mohol byť lepší (najviac bodujú vedľajšáci Tom Hollander v dvoj-úlohe a vynálezca Hugh Bonneville alias otec z Paddingtonov). Nádych pre lásku je príjemné a smutné retro, ale na môj vkus príliš nevýrazné a také... no... čo ja viem. A mal som hokej v niektorých postavách. Len asi raz za 30 minút prišla nejaká scéna, záber alebo moment, ktoré ma strhli. Takže asi tak, ale aj tak máš u mňa za snahu palec hore, Andy. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Chvíli jsem si říkal, jestli to přece jen nebude trochu prvoplánové - a ono to nakonec je, protože tak nějak víte, jak to dopadne, i když nemusíte znát příběh muže, o němž film vypráví - ale herecky je to ztvárněno natolik dobře, že vás představitelé přesvědčí o tom, že má smysl na podobný film koukat. Ano, hranice je možné překonávat. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Vše co mám rád u životopisnejch story, který jsou podložený skutečným příběhem tu bylo... Miluju autentický záběry, fotky atd... To tu bylo. Tak co mě tak nějak nevoní? Je to určitě zbytečně táhlá nuda společně s hlavním hrdinou Garfieldem! To je herec neherec, kterej mi fakt nesedí. Jinak jde o klasickej průměr. 50% ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)
  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)

Reklama

Reklama