Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroite blízkej budúcnosti zločinnosť nabrala zločinnosť gigantické rozmery. Situácia je o to horšia, že polícia stávkuje proti korporácii OCP, ktorá ju riadi a financuje. A tak jediný, kto sa snaží so zločinom v uliciach bojovať je kyborg RoboCop, stroj ovládaný mozgom zavraždeného policajného dôstojníka Murphyho (Peter Weller). Jeho stála partnerka Anne Lewisová (Nancy Allenová) tiež štrajkuje. Podarí sa mu objaviť tajnú továreň na výrobu smrteľne nebezpečnej drogy, ktorú v meste rozširuje gang psychopatického šéfa narkomafie Caina (Tom Noonan). RoboCopovi sa podarí zlikvidovať časť gangu, ale nedokáže zastreliť dvanásťročného chlapca Hoba (Gabriel Damon), ktorý patrí k vodcom gangu. Nie je to len preto, že je v jeho programe je zakázané zabíjať deti, ale spôsobujú to aj spomienky na jeho predchádzajúci život, keď mal rovnako starého syna. Šéf OCP (Dan O´Herlihy) chce skúpiť veľkú časť „starého“ Detroitu a vybudovať na jeho mieste nové lexusné mesto pre bohatých, jeho vývojové oddelenie pod vedením doktorky Faxxovej (Belinda Bauerová) súčasne pracuje na projekte nového typu kyborga, ktorý by nahradil svojho problematického kolegu. Keď RoboCopa pri ďalšom stretnutí s Cainovým gangom ťažko poškodia, doktorke Faxxovej sa podarí pri jeho oprave zasiahnuť do programu a poškodiť ho tak, aby RoboCop nebol schopný účinne zasiahnuť a bolo ho treba vyradiť a nahradiť. A kyborg je čochvíľa skutočne celému mestu na smiech. RoboCop však nie je len stroj, a tá časť, ktorá patrí Murphymu nakoniec úspešne zničí preprogramovanie Faxxovej tak, že sa sám skratuje a znovu vyrazí do akcie v starej forme, zbavený všetkých rušivých prvkov programu, o ktoré sa postaralo OCP. Veľká razia v Kainovej továrni na drogy dopadne úspešne, gang rozpráši a Caina smrteľne poraní. Faxxová však v nemocnici Caina zabije a jeho mozog použije na dokončenie RoboCopa 2. Cain nie je z tých, ktorí by sa dali ovládnuť a jeho šialený mozog v takmer nezničiteľnom kovovom tele je čoskoro hrozbou pre celé mesto. Jediný, kto je schopný sa mu postaviť na odpor, je RoboCop... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (242)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Velmi hloupé a špatné. Na tenhle film nemůže být hrdý snad ani jeden ze zúčastněných - dokonce ani animátor Phil Tippett, který sice robotického záporáka rozpohyboval výborně, ovšem výsledek jeho práce i tak působí směšně, protože režie zkrátka neznala míru. Z Robocopa se navíc vytratil satirický podtón a stala se z něj pouhopouhá přeplácaná akční nesmyslnost, která si na styl původního filmu akorát hraje. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním slávnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý musí bojovať nielen proti bežným zločincom, ale má problémy aj s mocou organizáciou, ktorá chce prevziať pod svoju kontrolu celé mesto, využíva zločincov a Robocopa chce nahradiť. Spracovanie je také zvláštne, ani neviem, čo si mám o ňom myslieť, ale moc spokojný nie som. Na jednej strane je to stále celkom drsný a nekompromisný akčný film s množstvom mŕtvych, ale zároveň film často pripomína aj paródiu, všade je plno detí, dokonca ešte aj jeden z najhlavnejších záporákov je malý chlapec a je tu množstvo zvláštnych postáv a momentov. A navyše film je zbytočne moc dlhý, skrátenie by mu rozhodne prospelo, hlavne v prvej polovici je dosť slabých miest, až v druhej naberie spád. Akcie je tu dosť, ešte viac ako v jednotke a kvalitatívne je na podobnej úrovni. Je trochu miernejšia, ale stále je tu dosť krvi a zabitých a to aj civilistov a policajtov a celkovo je aj nápaditejšia, za čo môže aj využitie iných robotov. Najviac sa mi páči záverečná akcia s nasadením množstva policajtov. Herecké obsadenie je len priemerné, hlavné duo Peter Weller a Nancy Allen zostalo nezmenené a pár postáv ešte dokáže zaujať, ale mnoho ich za nič nestojí. Réžia je bez väčších problémov a technická stránka tak pôsobí tiež, ale len do boja dvoch robotov, ktorého efekty sú dosť zlé, ale mimo toho som spokojný. Nie je to zlý film, zabaviť celkom dokáže, ale z tejto série je to najslabší diel. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 56%. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušné pokračování jedničky, kterou ale žádný jiný díl nepřekoná. Příběh je docela obyčejný, což ale nevadí. Je tu dost přestřelek a akce, si ne už tolik jako v jedničce. Nelíbilo se mi, že se změnila hudba, která mi v tomhle díle přišla nevyýrazná. Celkově je to dobrej film, ale oproti jedničce o dost slabší. S odř.ušima hodnotím 70% = **** ()

okkac 

všetky recenzie používateľa

Oproti většině zde hodnotících je dvojka pro mne stále dobrý krvavě akční politicky nekorektní film. Máme zde 13-letého fracka, který prodává drogy, mluví sprostě a zabijí lidi a na konci robota, který má místo jedné ruky rotační kulomet (viz. můj avatar) a s ním kosí všechny bez rozdílů: Robocopa, policisty, záchranáře, televizní štáb i nevinné civilisty. ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

I když to je dvojka a tak se originalita jedničky většinou vytratila, přesto musím uznat, že byla zábavná. Je to nejspíš tím, že se mi Robo vždycky líbil už jen, že je vlastně velice tragickým superhrdinou. RoboCop 2 dojíždí na svým příliš hloupým scénáři, který se vlastně plácá zleva doprava a zpátky. Ke špatnýmu scénáři se přidává i záporák-nicka. Pokud byl v prvním díle zloduch dostatečně šílenej i schopnej, aby Robovi dokázal unikat víc jak jedenapůl hodiny, tady tomu prostě neuvěříte. Zločinci, jeden jak druhej, jsou prostě přizdisráči, nuly, vyližmisky bez kouska charismatu. Dalším problémem je i samotný děj, kdy se to přibližně v polovině zlomí a vlastně se jede odznova. Celý mi to přišlo spíš jako dvě spojený epizody z nějakýho seriálu. Tolik hvězd dávám hlavně kvůli samotné postavě RoboCopa, protože epizodka, kdy je se nechová nijak násilně je bezvadná, a taky, že je vždycky příjemné se vrátit do starých známých přátelských prostor, i když už nevypadají tak krásně, jako si pamatujeme. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (25)

  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)
  • Původní verze scénáře Franka Millera musela být téměř kompletně přepsána, protože ji filmaři považovali za nezfilmovatelnou. (HellFire)

Reklama

Reklama