Reklama

Reklama

Všetky prachy sveta

  • Česko Všechny prachy světa (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1973, presne v deň svojich 16-tych narodenín, v Ríme zmizol John Paul Getty III., vnuk jedného z najbohatších mužov sveta, ropného magnáta J. Paula Gettyho. O dva dni neskôr jeho matku kontaktovali únoscovia a žiadali výkupné 17 miliónov dolárov. Ona sama toľko peňazí nikdy nemala, preto jej nezostáva nič iné, len poprosiť o pomoc chlapcovho starého otca. Miliardár (Christopher Plummer) je však nemilosrdný a jej žiadosť odmietne. Zúfalá matka (Michelle Williams), sa ho snaží presvedčiť, že ide o život jej syna, ktorému brutálne ubližujú. Getty za ňou pošle svojho zástupcu (Mark Wahlberg), aby chránil jeho záujmy a hlavne majetok v tomto prípade. Čas beží, únoscovia sú netrpezliví a mladému Paulovi nezostáva veľa času. Podarí sa starého otca presvedčiť, že on jediný môže vnuka zachrániť a dokázať, že láska má predsa len väčšiu hodnotu ako peniaze? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (259)

misterz 

všetky recenzie používateľa

A čo tu bolo vlastne mysteriózne? Film o dedkovi, ktorý si myslel, že sa všetko dá merať peniazmi. Netvrdím, mohlo ísť o zaujímavú záležitosť, pretože námet a formálna stránka (hlavne vizuál) neboli zlé. No ale tie dialógy a vývoj dejovej linky - cez to sa skrátka nedalo preniesť aj keby som veľmi chcel. Len máločo je tak mdlé, nevýrazné a nezáživne podané. Bez chuti a bez zápachu ako sa vraví. Snímok má ambície unudiť diváka svojou krásou. Slabší priemer. 55/100 ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Skvelé prostredie Talianska evokujúce La Dolce Vitu vo vizuálne chladnom ale umelecky lahodnom prevedení kameramana Dariusza Wolskiho. Scott si znova vybral žánrovo iný film. Táto životopisná krimi má množstvo zaujímavých postáv z ktorých najviac dominuje fantastický Christopher Plummer a (nečakal som, že to dakedy napíšem) perfektný Wahlberg. To, že je jeden z väzniteľov ukázaný v pozitívnom svetle, dodáva filmu určitú ľudskosť. Čo je vítaná vec, lebo Scott má veľký problém s emóciami medzi postavami. Vo všetkom inom sa môže cítiť sebaisto - a častokrát to aj dáva najavo - ale chladnosť snímku je do oči bijúca. Postavy nám tým pádom nepripravia napätie a ani im nejako obzvlášť nebudeme držať palce, ale to neznamená, že nebudeme - vo väčšej alebo menšej miere - ohúrení tým, čo vidíme. U režiséra Scottovho formátu sa jedná o ďalší žánrový experiment, ktorý ale zvolený žáner neprevyšuje. To ale neznamená, že by mu robil hanbu. Určite stojí za videnie. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát si ma Ridley Scott získal viac, než svojim posledným filmom "Alien:Covenant". Možno môže za to aj fakt, že sa venujeme úplne inej téme, že to má zaujímavejšie postavy, a že sú to udalosti, ktoré sa aj udiali. Čokoľvek to bolo, tak "All The Money In The World" si ma skutočne získalo. V prvom rade musím povedať, že Christopher Plummer bol absolútne excelentný. Keby som nevedel históriu filmu, tak by som ani nepovedal, že všetky scénky s ním boli pretočené a pôvodne tam mal byť Kevin Spacey. Podal to vynikajúco. A celý čas som mal pocit, že v tej role bol odjakživa. Rovnako skvelý bol aj Mark Wahlberg. A koho ešte musím vysoko vyzdvihnúť, tak to bol Romain Duris. Myslím si, že bolo skvele cítiť, že chce, aby sa Paolo dostal domov a dokonca ho až iritovalo, že on sa snaží pre chalana urobiť maximum, aby prežil, aby ho iní mafiáni nezabili, alebo nepripravili o ruku, kým jeho starý otec odmieta zaplatiť čo i len cent. Lenže čo je na filme najlepšie je podľa mňa skutočnosť, že všetky dôležité postavy sú pochopiteľné. Majú jasné motivácie, ich činy sú opodstatnené a dávajú zmysel. Čo by som filmu vytkol je fakt, že možno o iných postavách sa toho moc nedozvieme a pravda je taká, že aj by som chcel. Moc toho nevieme o Cinquantovi, moc nevieme o Paolovom otcovi. A popravde by som chcel trošku viac poznať ich story. Film sa im moc nevenuje. Možno by som chcel vedieť prečo sa Cinquanta správal k Paolovi oveľa ohľaduplnejšie, než by sa asi väčšina únoscov správalo ku svojim obetiam. A videli sme to aj vo filmoch alebo seriáloch. Takže by som mu chcel viac rozumieť a poznať ho. Inak sa ale nemám na čo sťažovať. Film mal dobré tempo, postavy boli skvelé a neustále som chcel vedieť, kam sa nakoniec dopracujeme. Takže ho aj patrične oceňujem. Hodnotenie: A- ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Další studie toho, že peníze nekazí charakter, jen jej obnaží.. Wolskiho šedivé vyblinkané filtry vše až urputně stylizují do retra, náhradník Plummer v roli bezcharakterního magnáta s kamenným srdcem nemá moc co hrát, předražený Wahlberg může hrát leda s dětmi mikádo a celý tento příběh o pomíjivé moci peněz a stockholmsko-kalábrijských syndromech působí hrozně bezkrevně. R.Scott si Scarpův scénář vybral kvůli provokativnosti Gettyho příběhu, ale prachsprostá rutina ji rozmělnila v prach. Skoro se chce říct, že největší trik, který kdy ďábel Spacey předvedl, bylo sáhnout na kolínko nezletilého chlapce a pak…ze Všech prachů světa zmizel.. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Brutální příběh o brutálním muži bez citu ke všemu a všem kromě peněz a hamounění. Výborné dialogy, hlavně ze začátku, skvělá výprava. Kvůli dramatickému vyznění se film hlavně ke konci hodně odchýlil od reálného příběhu. Ten náhle procitnuvší bezskrupulózní vyjednávač, který v sobě z čista jasna objevil svědomí a odvahu byl na můj vkus příliš pohádkovou postavou. SHRNUTÍ: Rodinu si nevybíráš. Leda, když jsi členem mafie. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (13)

  • Film mal mať pôvodne premiéru na AFI Feste, ale spoločnosť Sony ju stiahla po sérii obvinení zo sexuálneho útoku proti Kevinovi Spaceymu. Ten mal v opilosti v roku 1986 obťažovať iba 14-ročného Anthonyho Rappa, ktorý sa s tým rozhodol vyjsť na povrch po škandále a podobných obvineniach producenta Harveyho Weinsteina. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (viac)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (viac)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama