Reklama

Reklama

Voldemort: Origins of the Heir

všetky plagáty

Obsahy(1)

Harry Potter se ještě nenarodil, Voldemort ještě nepropadl zlu. V kouzelnickém světě nacházíme Toma Marvolo Riddlea (Stefano Rossi) na konci jeho kouzelnického studia, kdy se poprvé seznamuje se svou mocí a relikviemi smrti. Právě s těmito událostmi nás seznamuje neoficiální prequel natočený italskými fanoušky. (hansel97)

Recenzie (52)

ProfChudak 

všetky recenzie používateľa

Na fan-made film vizuál super, ale scenár divný. Pripadalo mi, že si scenáristi nenačítali dobre celého HP, ich scenár totiž protirečí niektorým faktom z povodnej heptalogie. Uvediem príklad: Origins of the Heir prezentuje ako jasné, že mladý Tom zbiera vzácne predmety na to aby z nich spravil horcruxy/viteály (zatím sedí), ale podla HP6 Dumbledore (a už vonkoncom žiaden auror/bystrozor) rozhodne nevedel o tom, že Voldemort vôbec zanechal nejaké horcruxy... Inak by celá zápletka Harry versus prof. Slughorn v HP6 nemala zmysel. tak vecí sa v Origins nachádza viac. Plus Grisha McLaggen? To je akože príbuzná toho debilka z HP6? Takže potomok Godrica Gryffindora je nejaký slizký vrodák? Afekty hercov mi až tak neva, docela fajn výber hercov, blbý anglický dabing. Úplne v úžase som bol pri tom ruskom generálovi - to si fakt Anglíci/Amíci myslia, že takto hovoria cudzinci? Slovná zásoba level advanced ale akcent na úrovni total beginner? ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Na amatérský film skvělé zpracované vizuálně. Bohužel klasicky z tohoto kraťasu vyčnívají špatné herecké výkony a nepřesvědčivý příběh. Je to škoda, protože jakous takous snahu doplnit příběh J.K.Rowlingové jsem tam zaznamenal, ale zůstal nevyužit. Škoda... I tak ale není třeba se tomuto pokusu vyhýbat, těch 50 minut uteče jak nic. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Dosť dlhý a tentokrát dokonca talianský fanmade film, ktorý je svojou dĺžkou na hrane celovečerného filmu. Prekvapením je veľmi dobrá technická stránka a efekty(na amatérsky film),herec Voldemorta či záver. Z čoho som bol však nepríjemne zaskočený, že si tvorcovia nepostrážili isté fakty a príbehové súvislosti a dopustili sa viacero nezrovnalostí v porovnaní s tým, čo vieme z kníh a filmov. Podobne ako Mischief Managed, jemný nadpriemer. 60% ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa

Za mňa spokojnosť a blahoželám tvorcom, že sa im podarilo natočiť snáď najzaujímavejšie a najlepšie spracovaný "fan-made" film zo sveta HP. Je pravda, že príbeh ako taký, resp. dej na ktorý sa zameriava a spôsob jeho prerozprávania ma prekvapil (čakal som príbeh Toma Riddla, jeho pád a zrod lorda Voldemorta), no to nemení nič na fakte, že sa jedná (na to, že ide o amatérsky film) o poctivú prácu. Vyzdvihnem najmä efekty, scénu u Hepzibah Smith a pekné zábery okolia Rokfortu. Dýchla na mňa nostalgia za čo dávam palec hore a zároveň oceňujem, že si vôbec niekto dal tú námahu a podelil sa s fanúšikmi o svoju predstavu časti života Toma Riddla. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na amatérsky projekt vcelku podarený vizuál a solídne herecké obsadenie. Samotný príbeh sa taktiež môže pýšiť určitou dávkou tajomna, ktorá diváka udržuje celých 50 minút v napätí. Najviac ale Voldemort: OotH zlyháva na poli dialágov. Tie na mňa mnohokrát pôsobili neuveriteľne silené, čo vo mne navodzovalo pocit, že ide iba o hrané divadielko. A to sa pri filmoch jednoducho stávať nemôže. Musia vás vtiahnuť do svojho deja a prekábatiť váš natoľko, že uveríte v reálnosť daného príbehu. Štvrtá hviezda je pridaná asi už len z čisto subjektívneho hľadiska, pretože ma tento fanúšikovský projekt veľmi nadchol, i keď pravda, dalo by sa na ňom ešte zapracovať. Prepracovanejší dej a scenár by z Origins of the Heir urobili fakt výnimočnú pecku. Takto ide stále slušný nadpriemer, ale pravdepodobne si ho užijú iba tí, čo na HP vyrastali. ()

Zaujímavosti (4)

  • Všichni herci ve snímku jsou Italové, do anglického změní byli nadabováni. (hansel97)
  • Na YouTube snímek vidělo za 4 dny téměř 8 milionů lidí a video se tak dostalo na 7. příčku v kategorii „Trendy“. (hansel97)
  • Studio Warner Bros. projekt schválilo, jelikož se jim velmi líbil trailer, tvůrci ovšem museli slíbit, že se bude jednat o neziskový projekt, a proto byl umístěn na YouTube. (hansel97)

Reklama

Reklama