Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Dokumentárny

Recenzie (44)

plagát

Everest - najťažšia cesta (2020) 

Skvelý dokument (čo nie je u P. Barabáša prekvapenie, škoda len, že sa mu nepodarilo dotiahnuť i Messnera), ktorý ukazuje, že i tí najväčší borci svetového rangu prosto potrebujú kúsok štastia. Nám, dolinovým zápecníkom, zostáva len nemý obdiv, čo títo skvelí horolezci (napriek tragickému koncu) dosiahli.

plagát

Nový papež - Epizoda 7 (2020) (epizóda) 

Konečne sa to trochu pohlo. Len škoda tých naplno nevyužitých predchádzajúcich epizód.

plagát

Windsorské královské domy (2017) (seriál) 

Skvelo spravený dokument – pracuje s originálnymi, dosiaľ nezverejnenými prameňmi, vždy sa sústredí na jeden problém a snaží sa spochybňovať jednotvárny pohľad na najslávnejšiu kráľovskú rodinu.

plagát

Mária Terézia - A Woman at War (2019) (séria) odpad!

Gratulujem tvorcom. Z najväčšej štátničky v našich dejinách sa im podarilo vyrobiť najväčšiu chuderu na televíznej obrazovke.

plagát

Divočina (2014) 

Jeden z tých filmov, ktorý vám hovorí z duše, keď prechádzate obdobím straty, smútku a bezodnej bolesti, a naopak, bezostyšne nudí, keď je vám zrovna fajn. Lebo v absencii deja, zápletky či štipky zvratu je putovanie púšťou také suché, že iba od sĺz vyschnuté dno duše dokáže pochopiť o čo tu ide. O nachádzanie samého seba, ktoré vám život/osud/boh/whoever zobral.

plagát

Atypický (2017) (seriál) 

Dude, nobody's normal... Vskutku. Samov autizmus zaniká pri nenormálnej normálnosti jeho okolia, ktoré je autistické možno viac ako Sam. Vtipné, chytré, chytľavé.

plagát

Génius (2017) (seriál) 

Jasné, Einstein bol cool típek, jeden z najchytrejších ľudí vôbec a celkom nice fella, ale inak voči svojej rodine úplný magor. Na tom bol postavený celý konflikt seriálu - Einsty vie takmer všetko o vesmíre, ale skoro nič o medziľudských vzťahoch. Pri takto nastavenom konflikte musela nutne nasledovať telenovelizácia, ktorá mi až tak moc neva (telenovela v podaní Amíkov je stále 1000x lepšia než československé drama), trochu viac vedy by som ale privítal. Ďalšia vec je jazykový prejav hlavných hrdinov - angličtina so silným nemeckým prízvukom, ktorá mi ale po 3. dieli začala liezť značne na nervy. Na prvý pohľad mal byť asi cieľom tohto akcentu rozlíšenie nemeckého a amerického prostredia, tie sa však príliš neprilínajú (ak áno, vieme to rozlíšiť hercami) a celá logika dostane značne na pdel v momente, keď Lenard dobehne za Adolfom a skríkne nemecky Zdar, mein fuhrer... Logickejšie by teda bolo dať akcent iba vyslovene cudzincom, teda napr. Mileve Marič, ktorá ako Srbka musela mať prízvuk v nemčine. Tipujem však, že tieto veci v dabingu zaniknú. Čo oceňujem na seriáli je poukázanie na dopady antisemitizmu a nacionalizmu, s ktorými sa Einsty neprestal potýkať do konca života + pohľady do osudov a svedomia ostatných vedcov, zvlášť vlastnosť, ktorú zdieľali s hlavným hrdinom - že človek môže vedieť všetko o podstate sveta, ale v morálnych otázkach sme na tom všetci rovnako.

plagát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Vlastne taký fajn 2,5 hodinový filmík. Dávam 5 hviezd za prvé diely (hlavne úplne 1., ktorý je dokonalý), super hudbicu a hlavne Jessicu Barden, ktorá je herecky skvelá + jej angličtina je ako balzam na (d)uši. O teenage vzburách bolo natočeno plno filmov, napísano mnoho kníh, tento miniseriál je ale predsa spešl svojou bezprostrednosťou, psychologizáciou hlavných postáv i neustálym WTF efektom (preto ten názov?) Ku koncu sa to už trocha vlečie a koniec bez konca, takže si netflixáci asi nechali otvorené dvierka pre možné pokračovanie. Ak bude, dúfam, že bude rovnako f--ked off.