Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Recenzie používateľa IZFNP k tomuto seriálu (6)

Castlevania (2017) 

Castlevania je zjavenie. Každý arch hovorí to svoje, absolútne kašlúc na súdržnosť štýlu storytellingu, ponímajúc každú sériu inak. Kvalitatívne sa každá séria posúva o krok ďalej, čo začalo ako priamočiary príbeh popravy milovanej a Draculovho hnevu, v druhej sérii prešlo k psychologickejšiemu príbehu sústredeného okolo Draculovho žialu a rozporuplnosti, aby sme v tretej dostali plnohodnotnú dramatickú a scenáristicky prepracovanú pecku plnú postáv vo svete, ktorý Dracula rozpútal, pri čom ale zprvu previazané osudy sledujeme odrazu v štyroch samostatne fungujúcich linkách. S takou je nemožné odhadnúť štvrtú sériu, ale verím, že tvorcovia nám naservírujú ešte viac komplexný a do seba zapadajúci príbeh, kde sa osudy našich (anti)hrdinov pretnú. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Upírske anime môžem, tu je skvelý vizuál i dabing, príbeh sa črtá fajn, ale už zo stopáže je jasné, že prvá séria je len úvod. Ako taký funguje na výbornú a ja som is ho užila. ()

Season 2 (2018) (S02) 

Castlevania je zjavenie. Každý arch hovorí to svoje, absolútne kašlúc na pravidlá storytellingu. Prvá séria bola zameraná na to, čo to spôsobilo, druhá na to, ako to dopadlo (a tretia na to, čo bolo potom), avšak každá séria svoj príbeh rozpráva po svojom. Musím povedať, že som si trojicu bojovníkov obľúbila, zápletka s Draculom je presne tak rozporuplná, ako gróf sám (čo chválim) a nové postavy okolo neho sú zaujímavé, i keď to intrigovanie je tu ešte v plienkach. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Po sympatickom, no pomalejšom začiatku prišlo posledných pár dielov, ktoré ma posadili do kresla. Postavy so smrťou Draculu dostali svoje príbehy a je vidieť, že tvorcovia majú čo povedať. Nie mnoho diel si môže dovoliť zabiť Draculu a plnohodnotne pokračovať, Castlevania však ukazuje, že svoj smer nestratila a tak i tretí arch poníma naprosto po svojom. Tretia séria tak ponúkla štyri rôzne príbehy, žijúce a dýchajúce vo svojom vlastnom svete. A my zisťujeme, že ten Dracula tam síce mal svoje miesto, ale to zaujímavé sa skrýva v postavách okolo neho. A ja sa teším, ako to tvorcom funguje. ()

Žně (2020) (S03E09) 

Dramatický vrchol série, umne poskladaný a perfektne dovedený do konca. ()

Season 4 (2021) (S04) 

Extrémne ma bavilo sledovať linky všetkých zúčastnených. A keď v závere ústredná trojica hrdinov čelila hrobze spolu, seriálový fanúšik vo mne plesal. Niektoré linky vyšumeli, to je pravda, ale mnohé scenáristické rozhodnutia chápem a rešpektujem. A z happy endu sa teším, tým postavám to bez hanby doprajem. ()

Reklama

Reklama