Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď cisár Číny vydá nariadenie, že jeden muž z rodiny musí slúžiť v cisárskej armáde na obranu krajiny pred útočníkmi zo severu, Hua Mulan, najstaršia dcéra váženého bojovníka, zaujme miesto svojho nemocného otca. V prestrojení za muža prekonáva Hua Jun nástrahy na každom kroku svojej cesty a učí sa využívať svojej vnútornej sily a prijať svoj skutočný potenciál. Táto epická cesta z nej nielen urobí váženého bojovníka, ale vyslúži si aj rešpekt celého národa… a tiež aj hrdého otca. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 6

Recenzie (333)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Mulan” pojednáva príbeh o bojovníčke, ktorá snáď už odmalička bola predurčená stať sa legendou ? Cvičenie s palicou v tráve a skákanie po strechách príbytkov, to síce až tak úplne nedokazuje, ale i to sú potenciálne sľubné začiatky, ktoré určite treba brať do úvahy. Veď predsa bársktorý z nás musel nejako začínať, samozrejme, ak sa dotyčný chcel vypracovať... ? Záleží ale, či má dané predpoklady ? Ona hodlá byť zrejme niečím viac, než si vôbec myslí, inak by zrejme neodcudzila otcov meč a zbroj, aby tak mohla « inkognito » vstúpiť do armády, kde prakticky nemá ani čo pohľadávať, pretože ak sa to trebárs taký veliteľ Tung dozvie, hrozí jej vážne vyhnanstvo ! Zatiaľ k tomu ale ešte nepríde, lebo už na Hodvábnej ceste sa nádherná čarodejnica so silným "čchi" rozmáha, kedy medzitým »bojovníci tieňov« za asistencie Böriho Khana, už zase na niektoré pevnosti útočia, keď mesto, na čele s Cisárom, sa len najhoršieho obáva, a to kvôli tomu, že mnohe kmene sa spájajú, čím len rouranské vojsko neustále potvrdzuje, ako systematicky na sile naberá, až z nariadenia Jeho cisárskeho Veličenstva, Syna nebies, jasne vyplýva, že každá rodina musí poskytnúť bojaschopného muža, čiže je už iba fakt otázkou času, kedy sa napokon "Hua Jun" prizná. A či budú nakoniec všetci Huu Mulanovú akceptovať, nie je už ťažké uhádnuť ? / Disneyovský hraný film pod taktovkou režisérky Niki Caro, mohol byť vskutku aj o čosi lepší. Je určený predovšetkým čínskemu publiku, s účasťou mnohých, čínskych hercov, keď ani samotní Číňania nie sú taktiež dvakrát nadšení, kedy ani také (super)hviezdy, akými sú Donnie Yen a Jet Li, nezvrátia nepriazeň osudu ? No, mali tiež minimum hereckého priestoru. Najviac "vyniká" Li Gong, ktorá možno trošku zatienila aj hlavnú postavu, čiže Yifei Liu, totiž, záporná postava často dokáže pohltiť celé plátno, či obrazovku televízora, kedy z nej normálne nedokážete spustiť očný kontakt, až tak je zaujímavá. Posledných 20 minút, je už nad rámec únosnosti. Mulan je asi najslabšie filmové spracovanie zo všetkých "mulanoviek" ? ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Tak na tohle rychle se rychle zapomene. První polovina flmu byla ještě jakž takž koukatelná. Druhá byla ovšem naprosto katastrofální. Scénář a režie byli opravdu mizerné. Chování postav a časové skoky brutální. Zase z toho cítím pouze film natočený na efekt, ale tentokrát se ani tohle vůbec nepovedlo. Za mě 40% a 2* ()

Reklama

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Parádní představení ze starověké Číny. Miluju filmy z dob císařských dynastií, kdy se vojáci prohání na koních, podstupují mnoho soubojů mečem, do toho hraje krásná čínská hudba a sledujeme ten tradiční skromný život Číňanů. Tenhle film všechno tohle splnil, navíc zde máme velice sympatickou Mulan, která změní veškeré tradice a jako žena vede císařskou armádu do boje proti nepříteli. Sekunduje jí výborný Donnie Yen. Za mě naprosto parádní film. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

To, že sa zmenil oproti animovanej Disney verzii z roku 1998 štýl prednesu, čiže sa minimalizovala rozprávkovosť a fantasy motívy, možno brať aj ako plus, ale aj mínus. Plus v tom, že sa nešlo ako cez kopirák ( KRÁSKA A ZVIERA, LEVÍ KRÁĽ, ALADIN ) a snímok si vytvoril vlastný pohľad ( v tomto prípade je to skôr pohľad historického veľkofilmu ). Mínus v tom, že v tomto prípade by ani možno nevadilo, že by sa išlo cez kopírku a dostali by sme humorné fantasy dobrodružstvo pre celú rodinu. Takže kadiaľ cesta vedie? Ono, je to dobre tak ako to je. Je to veľkolepý spektákel s nákladnými scénami, a nákladným moralizovaním ( hlavne v závere si človek uvedomí, že žije v roku 2020, keď sa tu rieši viac politická korektnosť, ako hladomor ). ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Líbivá nekonfliktní pohádka, která sice neutkví v paměti déle než den, ale rozhodně nenudí. Zklamaly mě bojové scény, od kterých jsem čekal víc a to i přesto, že se jedná de facto o dětský film. Naopak se mi líbila výprava a výborné byly i kostýmy. Herecky vše OK a nutno poznamenat, že Li Gong je pořád kočka. Nic jsem nečekal, takže jsem docela spokojen. 65% ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (15)

  • Představitelka hlavní role Liu Yifei podpořila před uvedením filmu tvrdé zásahy hongkongské policie proti protestantům v Hongkongu. Na Twitteru se ihned objevila výzva k bojkotu celého filmu. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Ragimiri)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a v Číně. Natáčelo se od 13. srpna 2018 do 25. listopadu 2018. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (viac)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (viac)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (viac)

Reklama

Reklama