Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (86)

italka63 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle film, podle skutečné události byla vojenská syrová smršť, která se strhla v boji proti teroristům, kteří zajali čínské civilisty a pokračovalo jejich snahou získat koncentrát uranu k výrobě špinavých bomb. Pokud veškerá vojenská technika, kterou čínská komanda disponují, je skutečně taková, bledne před nimi i síla wuchanského tržiště v největší nákupní špičce .Kromě operace pod vodou, která jediná nebyla, zde byla pěchota, letectvo, tanky, lodě, obrovský špionážní dron, vrtulníky, letadla, no všechno. Nejjemnějsí výpočetní technika. Ani se nedivím, že si s tímhle státem nikdo nechce zadat. Film měl, jak jinak, delší stopáž, perfektní exteriéry, dobrou kameru, udělal i sondu do života vojáků .Pokud se nebojíte té syrovosti, jděte do toho, protože ten pocit, že jste s nimi v akci a klidně to koupíte, vás ještě chvíli neopustí. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

S čínskou tvorbou to ide teda riadne dolu vodou. Rozpočtami sa síce ich filmy výrazne posunuli, ale tvorcovia akoby úplne stratili talent, svoju špecifikosť, ale nanešťastie aj súdnosť. Buď si vyberajú úplne brakové témy, ktoré už len trápne znejú, alebo si vyberú niečo atraktívne, čo je tento prípad a pokazia, čo môžu. Operation Red sea mala byť viditeľne čínska variácia na Čierny jastrab zostrelený, ktorý mám mimochodom veľmi rád, ale ťažko sa tu toho dalo pokaziť ešte viac. Absencia plnohodnotného príbehu mi vlastne ani tak moc neprekáža, však ten nemal ani spomínaný Čierny jastrab zostrelený, jednoducho sa len vojenská jednotka na území cudzieho štátu snaží zachrániť svojich občanov, keďže tam práve vypukla občianska vojna, ale predsa len by to chcelo aspoň nejakú gradáciu, toto je stále o tom istom, jednoducho sa len jednotka presúva z miesta na miesto, kde všetko vyrieši. Jediný plus je, že je to tak dynamické, že som sa ani nestihol začať nudiť, tu sa skutočne stále niečo deje, ale aj tak ma to hlavne kvôli nedostatku súdnosti vôbec nebavilo. Keby aspoň tie postavy za niečo stáli, ale všetci známejší herci majú len zanedbateľný priestor a vojenská jednotka je zložená len z ťažko odlíšiteľných charakterov a tak ma vôbec nikto nezaujímal a bolo mi jedno, kto prežije, alebo kto práve umrel. Aj tak sa vo filme nič nezmenilo. Ale úplne najväčším sklamaním je rozhodne akcia. Je jej tu síce neskutočne veľa, zaberá snáď dve tretiny filmu, akčné sekvencie sú dlhé, veľkolepé a rozmanité, stále sa striedajú lokácie, používajú sa rôzne technologické vymoženosti ako výbušné drony a podobne, ale mňa to vôbec nebavilo. Nepáčila sa mi kamera, ktorá mi prišla až taká amatérska, technické prevedenie je zase úplne umelé, mňa tieto digitálne strely, explózie a bojové prostriedky vôbec nezaujímajú a hlavne je to celé také zbytočne preakčnelé. Opäť platí, menej je niekedy viac, tu je vozidlo po prejdení míny rovno vymrštené niekde o panelák a mňa takéto preakčnelé nezmysly absolútne nebavia. A je to tu stále. A aj drsné mi prišli len také tie statické momenty, ako pohľad na zohavené telá v autobuse po explózii a podobne, ale priamo v akcii sa nič nenájde. Takže mňa tu akcia vôbec nebavila. A Dante Lam ma teda poriadne sklamal, je to schopný režisér, ktorý pred rokmi točil zaujímavé akčné thrillery a veľmi dobre zvládal akciu, teda keď sa ešte držal pri zemi, ale už jeho minulý Operation Mekong ma sklamal a tento film je na tom ešte omnoho horšie. Takže podľa mňa je Operation Red sea absolútne zbytočná záležitosť, ktorá nestojí za pozretie, ale po tom komerčnom úspechu je jasné, že presne takéto filmy čínske publikum chce a tak sa bude týmto smerom ich tvorba uberať aj naďalej. Veľká škoda. 32% ()

Reklama

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Dřív jsem chtěl, aby mi akční filmy lhaly, že válka je super a elitní vojáci jsou frajeři. V úvodní scéně tohohle filmu čínský odstřelovač ležérně trefí z letícího (!) vrtulníku teroristu přímo do hlavy přes řadu stojících rukojmí. Teď už vím, že chci, aby mi akční filmy sice lhaly, ale zase ne tak moc. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Čínsky Čierny jastrab zostrelený. Negatívum na úvod? Jednak je problém sa v tých tvárach zorientovať a jednak je problém, že herecky na to číňani fakt nemajú... ALE je to sakra dobre natočené, po technickej stránke vymakané do detailov, je to drsné, špinavé a krvavé, lietajú ruky, nohy, sem tam črevá, neserinkali sa s tým. Na konci som sa dozvedel, že vraj to na motívy skutočných udalostí. Inokedy ma to zaujíma, tu radšej nepátram, ale atmosféricky to bolo tiež výborné, vôbec nešlo o klasický hladučký priebeh nesmrteľnej bojovej jednotky. Dostáva na frak a počty sa zužujú od samého začiatku. X vecí nevychádza podľa plánu a ten sa mení každým okamihom. Výpravne to bolo doslova na jednotku, tu sa nemajú za čo hanbiť ani v priamom zrovnaní s Čiernym jastrabom. Čo sa týka ukážky bojových postupov čínskych špeciálnych jednotiek, tak tiež vynikajúce, koordinácia, backup jednotiek, komunikácia, kryty, minidrony, tanky, loďstvo, kua v tomto filme bolo všetko okrem atomovky a aj tomu veľa nechýbalo. Váľal sa mi na disku tento film takmer 2 roky a musím povedať, že zbytočne. Natočiť toto amíci, tak je z toho druhý Čierny jastrab zostrelený a možno aj viac. Držím palce do ďalších takýchto počinov. Ďaleko uveriteľnejšie ako takmer superhdinský Wolf Warriors 2 (jednotku ani zďaleka nerátam) a pritom to bol tiež skvelý vojnový akčňák. Páčilo sa mi to jednoducho. Odporúčam. Btw. na to, že film má cez dve hodiny, neustále sa tam niečo deje, to som dlho nikde takto nevidel. Good job. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Niekto tu udáva najväčší problém propagáciu, resp. propagandu. No možno ste nevyrastali na akčne vojnových snímkoch Made in USA či ZSSR. Taký Rambo, či nejaký ten soviet so zbraňou v ruke, vystupovali v množstve podobných filmov. A vtedy vás to bavilo, či nie? Alebo ste si nechuť pre bezbrannú komerciu preniesli aj do tejto, ešte horšie pôsobiacej doby? Akcia, akcia, akcia. To je to, prečo sa mi niektorí na AKČNÉ snímky dívame. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Ve chvíli, kdy reportérka zmiňuje, že její muž a dítě byli zabiti při teroristickém útoku v roce 2005 v Londýně, je ukázána fotografie ze skutečného teroristického útoku na patrový autobus v Londýně z roku 2005 na ulici Tavistock Square. (Swifft)
  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)

Reklama

Reklama