Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (viac)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Seth MacFarlane

Hrajú:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(36)

Dej seriálu odohrávajúci sa 400 rokov v budúcnosti prináša dobrodružstvá prieskumnej vesmírnej lode Orville. Členovia posádky, ľudia a mimozemšťania, sa stretávajú so zázrakmi aj nástrahami vesmíru. (Disney+)

Recenzie používateľa tron k tomuto seriálu (3)

Staré rany (2017) (S01E01) 

„Žiadna pizza párty. Opakujem! Žiadna pizza párty.“ Seriálový prepadák roka? Je to možné... Zostal som v nemom úžase. Toto nielenže nebolo vtipné. Toto ani NEMALO byť vtipné. Nie, že by prvá epizóda obsahovala nefungujúci humor. Ona neobsahuje prakticky ŽIADNY humor. Občas padne hláška ako od 12-ročného chlapca z 90-tych rokov a z „toho“ humoru kontroverzného Setha MacFarlanea, ktorý Griffinovcami zbúral skutočne množstvo a množstvo mysliteľných (a i pár nemysliteľných) tabu, je tu spolu možno tak 30 sekúnd, viac nie. Nepochopiteľná je aj na sitkom dlhá minutáž cca 45. Ale je to vôbec sitkom? Vzhľadom na neprítomnosť humoru mi to pripadalo ako „normálny“ sci-fi seriál á la Star Trek, pričom niektorí herci to doslova hrajú ako z vážneho seriálu (doktorka). Na to je ale prvá epizóda neskutočne detská, naivná a nuž, hlúpa. Toto ak niekto chce brať ako plnohodnotný sci-fi seriál, mal by sa dať liečiť. Výsledkom je hybrid, u ktorého skutočne nechápem, prečo vznikol, o čo mu išlo, pre koho je určený a čo si MacFarlane myslel, že nakrúca. Asi si zo zvedavosti pozriem ešte jednu časť. Veľkým mínusom sú aj podpriemerné postavy, plno nesympatických a lacných hercov a nízky rozpočet. ()

Výkon veliacej funkcie (2017) (S01E02) 

Fúha, on to ten Seth MacFarlane myslí vážne a mieni pokračovať v podobnom duchu, ako v prvej časti? Zrejme áno. V takom prípade to vidím ešte na jednu max. dve epizódy a s The Orville končím. Je tu VEĽMI drobný krok dopredu oproti prvej časti. V druhej už sú aspoň náznaky humoru. Síce nefunkčného a trápneho, ale aspoň to nie je vážny sci-fi seriál, ako v prvej epizóde. Ale inak "klasika" - nesympatické a natvrdnuté postavy, nevtipné dialógy, detské hlášky, vizuálna stránka nízkorozpočtová... ()

O dievčati (2017) (S01E03) 

Dobre, končím. Od prvej časti to bola strata času, ale chcel som tomu dať šancu. No ďalej to už vážne nejde, pri tretej epizóde to balím, dopozerajte to za mňa, ak chcete. Ale čudujem sa vám, ak to naozaj urobíte, pretože humorná stránka tu vôbec nefunguje (neviem, či som sa za tie tri epizódy aspoň dva razy jemne pousmial) a ako vážny sci-fi seriál je to ešte absurdnejšie. Nechápem, o čo Sethovi šlo – mal vytvoriť vulgárnu komédiu, alebo seriózny klon Star Treku. On namiesto toho vytvoril hovadský mix obojeho, ale, neprekvapivo, nakoniec nefunguje ako komediálna, tak ani dramatická rovina. V tejto časti navyše zakončená šialeným antihappyendom. Nechápem. ()

Reklama

Reklama