Reklama

Reklama

V šestnástich rokoch nie je vôbec ľahké uvedomiť si a priznať, že ste gay a o nejakom priznaniu sa svojmu okoliu ani nehovoriac. Simon Spier (Nick Robinson) začne cez e-mail flirtovať s neznámym spolužiakom, ktorý vystupuje pod nickom Blue. Keď sa nešťastnou náhodou ich korešpondencia dostane do neželaných rúk, hrozí im odhalenie. Simona totiž začne vydierať jeho trochu čudný, ale inak neuveriteľne sebaistý spolužiak Martin (Logan Miller). Ten po ňom chce, aby mu Simon zariadil rande s jeho krásnou kamarátkou Abby (Alexandra Shipp). A pokiaľ mu to nevybaví tak sa jeho sexuálna orientácia stane verejnou záležitosťou. A čo je najhoršie, zverejní aj to, kto sa ukrýva pod nickom Blue. Simona tak zatlačí do kúta a ten musí nájsť spôsob ako sa z toho dostať von. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (307)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Dosť zmien oproti knihe. Niektoré sa mi páčili, iné menej ... trošku divadielko z toho urobili. Ale film má presne taký dopad ako kniha. Je príjemný pre oko aj ucho a veľmi pohodový. Príbeh smeruje len k jednému ... všetko sa na dobré obráti. Ak to teda bolo vôbec zlé. A muzika? ... mám pocit, že tieto mládežnícke knihy a filmy vznikajú preto, aby z toho mohol vypadnúť zakaždým skvelý soundtrack. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Absolútne som nečakal, že najlepšou coming of age záležitosťou, ktorú som kedy videl, bude gay vec! Hlavne ma dosť rozsekala dramatická časť filmu, ked' sa všetko prevalilo. Výborný je spôsob, akým je to celé natočené + budovanie a stupňovanie mystéria až po záverečné odhalenie. No mrda! P.S. No a bonus na konci: najväčší kokotek z The Walking Dead ako kolotočiar! Buhahaaaaaaa.... ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Citlivým spôsobom natočený príbeh má silu práve v priezračnosti charakterov, dobromyseľnom akceptovaní homosexuálnej komunity a hlavne v civilnom zobrazení rodinných a priateľských vzťahoch. Simonov príbeh je akýmsi šlabikárom, ako sa vyrovnať so svojou orientáciou voči sebe ale i verejnosti. V tomto smere tvorcovia vsadili na príjemnú love story, na ktorú sa dobre pozerá. Záverečná scéna v lunaparku a jej teatrálne použitie polovici školy ma zbytočne rozladilo, lebo nekorešpondovalo s intímnym prístupom tvorcov k téme počas celého filmu. ()

Murrro 

všetky recenzie používateľa

Sladučké, jasné. Ale ja si naozaj myslím, že úlohou filmu môže byť aj snaha spraviť svet lepším, a tak viem byť pri podobných feel good "motivačných" filmoch zhovievavý, vďačný divák aj hodnotič. Najmä ak obsahujú toľko vecí odpozorovaných zo života a len sa ich rozhodli pocukrovať. Ja sladké rád, na raňajky aj na večeru. ()

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Skvěle napsaný a zrežírovaný film z pozitivního fantasy světa pro teenagery, ve kterém je vše skvělé, od rodičů, kamarádů až po učitele. Zkrátka svět, na který se dá narazit jen ve filmech. K tomu je to ještě zatraceně fungující romantický film, při kterém se i čistokrevný heterák jako já přistihl u toho, že tomu klukovi tu "lásku" přeje. Pokud dokáže režisér podat gay romanci ze střední takovým způsobem, že se i heterosexuální cynik přistihne při slabší chvilce, je to zatraceně dobře odvedená práce. Nemluvě o tom, že zde fungovaly i komediální scény, které prokládaly děj. A ty dohromady poskládaly asi nejvtipnější komedii, kterou jsem za dlouhou dobu viděl (to zmiňuji jako kritiku těch ostatních "komedií"), ačkoliv je ten film čistokrevné drama a jeho primárním cílem není dostat diváka do inkontinence. Docela by mě zajímal pohled gayů, kteří tu niternost hlavní postavy musely prožívat přece jen jinak než třeba já. Jestli se tohle pro ně stane takovou teplou Láskou nebeskou, nebo jestli je to zcela mine a ten film bude perfektní romantika o gayích pro heteráky, ne pro gaye. 90 % ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (22)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Becky Albertalli, autorka knihy, na níž je film založen, pracovala se scenáristy, aby zanechala důležité momenty pro fanoušky z knihy, aby byly zahrnuty ve filmu. (griph)
  • Můžete odeslat e-mail na adresu Simona (Nick Robinson) a Blue-a (Keiynan Lonsdale) a dostat odpověď. Vyzkoušet to můžete na tyto adresy: frommywindow1@gmail.com a blugreen118@gmail.com. (griph)

Súvisiace novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (viac)

Reklama

Reklama