Reklama

Reklama

V šestnástich rokoch nie je vôbec ľahké uvedomiť si a priznať, že ste gay a o nejakom priznaniu sa svojmu okoliu ani nehovoriac. Simon Spier (Nick Robinson) začne cez e-mail flirtovať s neznámym spolužiakom, ktorý vystupuje pod nickom Blue. Keď sa nešťastnou náhodou ich korešpondencia dostane do neželaných rúk, hrozí im odhalenie. Simona totiž začne vydierať jeho trochu čudný, ale inak neuveriteľne sebaistý spolužiak Martin (Logan Miller). Ten po ňom chce, aby mu Simon zariadil rande s jeho krásnou kamarátkou Abby (Alexandra Shipp). A pokiaľ mu to nevybaví tak sa jeho sexuálna orientácia stane verejnou záležitosťou. A čo je najhoršie, zverejní aj to, kto sa ukrýva pod nickom Blue. Simona tak zatlačí do kúta a ten musí nájsť spôsob ako sa z toho dostať von. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (308)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Absolútne som nečakal, že najlepšou coming of age záležitosťou, ktorú som kedy videl, bude gay vec! Hlavne ma dosť rozsekala dramatická časť filmu, ked' sa všetko prevalilo. Výborný je spôsob, akým je to celé natočené + budovanie a stupňovanie mystéria až po záverečné odhalenie. No mrda! P.S. No a bonus na konci: najväčší kokotek z The Walking Dead ako kolotočiar! Buhahaaaaaaa.... ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Love, Simon je až překvapivě příjemným snímkem, který v rámci teen romancí staví na poměrně komplexních postavách i zajímavém příběhu. Jistě, je to z pohledu gaye, ale to prakticky ani trochu nevadí. Nick Robinson se role zhostil skvěle a scénář navíc funguje. Prakticky tedy nemáte žádný důvod k tomu se nudit, nebo přemýšlet nad faktem, že je takřka nemožné, aby na jedné škole pracovali dvě tak excentrické osoby (zástupce a učitelka zpěvu). Film má spád, povedený humor a velmi funkční emoční stránku příběhu. Odhalení, či konec vám sice nijak závratně nevyrazí dech, ale ani neurazí. Jelikož to nikdo "nezbabral" půjdu tentokrát bez jakéhokoliv problému i na 5 hvězdiček. V rámci žánru je Simon totiž parádní záležitostí. ()

Reklama

Toren 

všetky recenzie používateľa

5/10. Já asi žiju v jeskyni (a během středoškolských a vysokoškolských let měl zřejmě... kliku?) ale proč se z coming out dělá v tomhle filmu taková věda? Přišlo mi, že postavy řeší dramatické oblouky v bodech, které jsou šíleně přitažené za vlasy a díky tomu jsem se ne a ne ponořit do centra dění. Obsazení je moc fajn, je to celé dost feel-good (což já rád) a má to pár pěkně natočených scén (mimo závěr u ruského kola - to bylo mega cringe), ale po celou dobu snímku jsem si říkal, že se tu dělá z komára velbloud - což i závěrečná katarze vlastně potvrdila. Nevím no. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Feel good coming of age žánrovka s gay tématikou, ale naštěstí to není nijak oplzlé či nevhodné, naopak v pohodě strávitelné. Hlavní hrdina je sympaťák i jeho kamarádi všichni hrají skvěle, má to fajn tempo, hezky se na to kouká a ke konci režisér i slzy dokáže z diváka vydojit, takže nečekaná spokojenost. Fajn film. 75% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Najskôr si treba ujasniť, či budete akceptovať fakt, že idete sledovať čistú utópiu s niekoľkými skutočnými životnými pravdami, alebo sa nedokážete preniesť nad tento fakt a budete si hovoriť, že tí skutoční americkí režiséri- rýpali by to postavám dali poriadne zožrať a sledujete tak iba štylizovaný klam. Asi bolo zámerom tvorcov trochu priučiť dnešnú mládež a upresniť im smer, akým sa majú vydať, ak v tom majú ešte trochu bordel. Osobne som túto hru prijal, skôr mi ale vadilo, že podľa mňa skvelo zmotivovaný zvrat, kedy sa hrdina ocitá fakt na dne je kauzálne potom riešený z hľadiska toho, ako musí takýto typ filmu skončiť a aj vopred stanovené pravidlá hry sa musia podriadiť cieľu scenára. Inak veľmi milá, zábavná záležitosť a dilema v hodnotení, 70%. Ale skôr komercia než indie záležitosť, toto vážne nie je Elephant... ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (22)

  • Produkčné meno pre film je Blue, čo je pseudonym osoby, s ktorou si Simon (Nick Robinson) dopisuje. (dwdb)

Súvisiace novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (viac)

Reklama

Reklama