Reklama

Reklama

Snežný chlapec

  • Česko Sněžný kluk (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dievča s exotickým menom Yi je typická puberťáčka, ktorá má problém zapadnúť do kolektívu, pretože jej okolie buď nerozumie, alebo ju príšerne vytáča. Útechu nachádza v bunkri na streche svojho domu, kde sa na svet dá pozieť z nadhľadu. Jedného dňa však vo svojom útočišti objaví obrovskú bielu chlpatú guľu, z ktorej sa vyliahne mladý yetti, snežný chlapec, ktorého Yi začne oslovovať menom Everest. Nie je to náhoda, najvyššia hora sveta je totiž domovom týchto bájnych himalájskych monštier a mladý yetti netúži po ničom inom, než sa vrátiť späť domov. Lenže ako má tento mýtmi opradený tvor prejsť stovky kilometrov, bez toho aby si ho niekto všimol? Diskrétnosť je totiž dôležitá aj kvôli tomu, že po ňom pátra bohatý zberateľ kuriozít Burnish, ktorý ho už raz chytil ale jeho neschopní zamestnanci ho nechali ujsť. Pomocnú ruku Everestovi podáva práve Yi so svojimi dvoma kamarátmi. Odmenou za odvážne rozhodnutie sprevádzať snežného chlapca domov im bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružstva a zázrakov, vedúcich až na najvyššie miesto na Zemi. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (115)

Marsik 

všetky recenzie používateľa

KINO BENEŠOV - S naprostým klidem doporučuji malým i velkým. Z mého pohledu je to jeden z TOP animáčů za poslední léta, alespoň mě hodně oslovil. Zejména svým příjemným humorem, dobrodružstvím, nápadem, spádem, smutnými momenty, soundtrackem, ... Zkrátka 5* je na světě. Ideální zábava pro celou rodinu a vyrazit na to do kina, je skvělé rozhodnutí. 90% (with A.) ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkný animák, na který jsem šla jen ze zvědavosti (protože s Yettim se nějak roztrhnul pytel) a příjemně mě to překvapilo. Svižné, vtipné, pěkné, dobrodružné, vůbec ne blbé, s dobrou hudbou a nenásilně podaným poselstvím. Vhodné i pro nejmenší děti. Líbilo! Vlastně: moc se mi to líbilo. Možná to po další projekci přehodnotím na plný počet. Edit: přehodnoceno na plný počet, protože čistá radost z krásné pohádky. :) ()

Reklama

balcazar 

všetky recenzie používateľa

Trošku trvalo, kým sa film rozbehol, potom to však naozaj fungovalo. Nenútený humor, farebne pestré putovanie novo zloženej partičky a akoby samotný Yeti, teda, pardon, Everest, nebol dostatočne fantasy, ešte má aj superschopnosti. Mňa to bavilo a z animáku mám aj pár dní po pozretí dobrý pocit, čo rozhodlo, že sa váhanie medzi tromi a štyrmi hviezdami preklopilo vyššie. ()

dkas 

všetky recenzie používateľa

Ano, je to pěkné, ALE... Problém totoho filmu je hlavně v tom, že to celkem slušně vykrádá dračí ságu. Tak třeba přelet v mracích a sáhnutí si do toho, stačí zaměnit dvě postavy a je to jak z draků, závěrečná hudba taky jakoby vypadla z ucha Jónsimu. Prostě nic extra zajímavého, takový slušnější animák, ale ničím nový. Naštěstí většina postav není nijak zvlášť otravná :) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak ako je v súčastnosti vyzdvihovaný Snežný chlapec na úkor takmer až zatracovaných Addamsovcov, tak u mňa je to presne naopak. Snežný chlapec je síce milý animák, neurazí, ale toto dobrodružstvo ma za srdce dvakrát nechytilo. Cesta na Everest mi prišla trochu vzbŕkla a akosi som nepochytil kontinuitu tejto "prechádzky". Postavy sú poväčšinu času v tričkách, pričom až pri ceste na samotný vrchol si cez ne prehodia zimné bundy, čiapky sú ale stále zbytočné. Taktiež som nepochopil, ako sa dostali nazad. Film samozrejme obsahuje klišé, kde je hlavný záporák kvázi veľkým prekvapením, ale to snáď prekvapí už len tých najmenších. Suma sumárum priemer vo všetkých smeroch. U mňa 50%, kdežto Addamsovci 70%, i keď konečné hodnotenie sú v oboch prípadoch tri hviezdy. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Pohádku, jež vznikla v čínské koprodukci, ve Vietnamu stáhli z kin. Důvodem je scéna s mapou jihovýchodní Asie, ve které je vidět, že si Čína klade nároky na Jihočínské moře včetně oblasti u vietnamského pobřeží. Záběr vyvolal mezi Vietnamci pobouření na sociálních sítích, uvedla s odvoláním na vietnamská média agentura Reuters. Zákaz dostal film i ve Filipínách a Malajsii. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • Ačkoliv se v závěrečných titulcích objevuje na pozici scenáristy Jill Culton (kterého uvádí i oficiální web, český distributor CinemArt nebo server IMDb), mnoho jiných zdrojů uvádí jako scenáristu stále Williama Daviese (v titulcích uveden pod „Additional Screenplay Material“). (Ollivander)

Reklama

Reklama