Reklama

Reklama

The Suicide Squad: Samovražedná misia

  • Česko Sebevražedný oddíl (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vitajte v pekle, známom ako Belle Reve! Práve tak sa volá väznica s najvyššou mierou úmrtnosti v Spojených štátoch a práve tu sú držaní najhorší superzloduchovia komiksového sveta. Urobia čokoľvek, aby sa dostali von, dokonca sú ochotní stať sa členmi supertajnej a supertemnej operácie, v ktorej budú musieť na chvíľu prejsť na správnu stranu zákona. Podarenú partičku budú vo filme tvoriť postavy ako Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin či mnohými obľúbená psychopatka Harley Quinn. Keď ich vysadia na nepriateľmi obsadenom ostrove s úlohou „nájsť a zničiť“, bude mať plukovník Rick Flag čo robiť, aby skupinu udržal pohromade. Pravidlá sú pritom jednoduché – jeden zlý pohyb a je po nich! Zomrieť môžu rukami nebezpečných súperov, ale aj svojich nemenej nebezpečných kolegov. Nehovoriac o tom, že ich má po celý čas pod drobnohľadom tím vplyvnej Amandy Waller, ktorá stojí za celým nápadom dať dohromady obávaných zločincov a využiť ich schopnosti v boji proti ďalšiemu zlu. Misia sa teda môže zdať na prvý, druhý aj tretí pohľad naozaj samovražednou... (Continental film)

(viac)

Videá (4)

Trailer 5

Recenzie (820)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pes? Ty si myslíš, že je to pes? Ktoré plemeno psa podľa teba TAKTO vyzerá?“ – „Neviem, v psoch sa nevyznám.“ Scenár síce obsahuje pár úžasných wtf momentov (nechajte sa prekvapiť) a typicky gunnovských nápadov (detto), ale inak ide o priemer. Čo z tohto filmu robí nadštandardnú záležitosť, to je jednak šialený kasting (fakt neviem, kto tu funguje najlepšie... asi všetci), jednak slušná akcia, jednak množstvo prekvapivo neprepálených trikov a, to najmä, osoba režiséra. James Gunn má dôležitú filmársku vlastnosť – úctu k postavám. Rád im dopraje nielen dôstojný začiatok, ale aj koniec. Piple sa s nimi tak dlho, kým nie je hotový. Čo rozhodne nie je žiadna samozrejmosť! Najviac to badať vo fantastickej scéne z dodávky pred diskotékou, kde ste zrazu viac namäkko, ako namäkko uvarené vajíčka. Podobných okamihov je tu viac, aj keď na môj vkus mohlo byť ešte viac. Preto ma nepríjemne zaskočilo, že sa piple s postavami a napokon ako keby mu začali byť ukradnuté, stali sa figúrkami na šachovnici a prakticky nereagujú na úmrtia svojich druhov v zbrani. Svojrázneho režiséra tentokrát nespútavali žiadne štúdiovo-producentské obmedzenia (aspoň to tak vyzerá) a tak si to naplno užil. V praxi to znamená nie ani tak to, že sa tu šťavnato nadáva, ale najmä to, že sa tu ešte šťavnatejšie umiera a to vrátane postáv, od ktorých to nečakáte. Česť Miltonovej pamiatke; konečne niekto docenil vedľajšie postavy, ktoré riskujú všetko napriek tomu, že nemajú žiadne superschopnosti (o to je ich odvaha obdivuhodnejšia). Trocha zamrzí, ako ku koncu tvorcovia pracovali s (inak parádnym) Peacemakerom. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,TO JE SEBEVRAŽDA!“ … „TO JE TAK TROCHU NAŠE VĚC...“   Tým složenej z týpků s jedinečnejma metaschopnostma – PODRUHÉ! Jo takhle to má vypadat? Kurva, tak to si dám líbit! Má to tempo, švih, dostatek černýho humoru s padnoucí muzikou a skvělýho superpadoucha. Navíc - některý obrázky jsou úžasný! Romanticky krvavý… Zábava od DC vskutku nečekaná… Mňam mňam!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tě kryso. (A žraloku. A lasičko). 2.) Chci horor s panem Perníčkem. /// Thx za titule „titulkomat“.                PŘÍBĚH ****  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Toren 

všetky recenzie používateľa

8,5/10. Warner se chytnul za hlavu a nechal u dalšího Sebevražedného oddílu Gunnovi naprostou kreativní volnost - díky čemuž máme letos po několika failech (zdravím F9) a zklamání (Black Widow, Mortal Kombat či Snake Eyes) konečně v kinech pořádný blockbuster! Nový Oddíl je esence komiksové šílenosti a ultimátní velkofilmové zábavy. Gunn nechává v šílené kadenci gagů, gejzírů krve a nápaditých akčních sekvencí pobíhat tlupu fantasticky napsaných a ještě lépe zahraných antihrdinů, kterým nezapomněl dát i pořádné srdíčko a vlastní mikro příběhy - alespoň většině. Mix několika žánrů je spleten takřka v dokonalé symbióze a já se nestačil divit... jak to všechno perfektně funguje i v postupné gradaci a napříč každou další vizuálně odlišnou kapitolou. Začátek je možná příliš hektický a zbytečně tlačí na sílu - a ano, některé postavy jsou bohužel upozaděny na úkor těch profláknutějších (s čímž je spojeno i nepochopitelné zbavování se postav s příslibem do budoucna)... ale to jsou jen drobečky výtek, které tahle týmovka v nekompromisní a šílené jízdě zanechala. Tohle je fakt lahůdka, kterou nelze odmítat. Jsem náramně spokojen! Jo a Polka Dot-Man a King Shark vládnou! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Začnem menšou porovnávačkou. Suicide Squad od Ayera ma bavil o chlp viac.  No na druhú stranu je to lepšie ako dvojka Strážcov. Každopádne James Gunn bola dobra volba a takýto typ filmu mu sedí. Už v Guardians of the Galaxy ukázal, že zvláda skĺbiť, niekoľko postav do filmu plného šialenej akcie a pridať k tomu Gunnov typický humor a hudobnú stránku, tak aby to nenudilo. A rovnako ako jeho predošlé dva filmy aj tento je šialene zábavný a dokonca aj prekvapivo brutálne krvavý, čo ma teší, scénam to dáva poriadny šmrnc. Prejdime k samotnému filmu. Dvojka samovrahov si ide viac menej solo, nespomínajú sa tu žiadne udalosti, čo sa stali, ale to ani nie je potrebné. Príbeh je podobný ako v prvom filme, čo nie je žiadne prekvapenie, keďže jednotka samovrahov ma väčšinou podobné misie. Zmenilo sa akurát zloženie. Vrátila sa Amanda Waller s tvarov Violy Davis, ktorá ma všetkých bláznov znova pod palcom. Do úderného tímu sa vracia Harley Quinn, Captain Boomerang a Rick Flag. Zvyšok sú nové tvare. Najviac zaujme a aj pobaví Idris Elba ako Bloodsport, John Cena ako Peacemaker, David Dastmalchian ako Polka-Dot Man a King Shark s hlasom Sly Stallonea. Je tu viac trestancov, ktorí idu na samovražednú misiu a tento krát je to doslova samovražedná misia a divák si nemôže byť istý tým, kto prežije. Druhému Suicide Squad moc nie je čo vytknúť. Možno trošku prepálené finále a taktiež mi tu chýbala nejaká čerešnička na torte akou bol Batman alebo Joker v jednotke, tu sa nikto taký neobjaví. Ale inak ani pri vyše dvoch hodinách film nenudí, šikovný strih posúva film vpred, akčné scény sa dobre dopĺňajú s tými vtipnými a herci bavia svojimi postavami. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 85% - 4* ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Nic pro lidi bez nadhledu. Ani jsem nedoufal, že v dnešní politicky korektně připosraný době uvidím něco podobnýho. Svět komiksovýho filmu, který dnes úpí pod vládou marvelovských dětinských omalovánek, potřeboval někoho takového, jako je James Gunn - bývalý Tromák, originální svéráz, což je silně znát na jeho tvorbě. Jeho film je neskutečně odvázaný, se smrtící kadencí přepáleného humoru, ale přitom to ve výsledku není žádný chaotický bordel. Gunn má jasnou vizi, umí fantasticky načasovat nekorektní vizuální fórky a spousta jeho scenáristických nápadů dokáže překvapit. Prostě talent od pánaboha. A chvílema v té záplavě čvachtavého R-kového gorefestu mi připadalo, že koukám na nějaký drahý půlnoční film v nějakém grindhouse kině v hlubokých 70.letech. A závěrem jako bonbónek nejoriginálnější kaiju monstrum všech dob. Klobouček Warnerům, že se nebáli a tohle Gunnovi odklepli do široké kinodistribuce. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (43)

  • David Dastmalchian (Polka-Dot Man) během natáčení adoptoval pouliční kočku, která je navštívila na place v Panamě. Kostýmní výtvarníci pro ni dokonce vyrobili kostým inspirovaný oblekem Polka-Dot Mana. (MiniMinion)

Súvisiace novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (viac)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (viac)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (viac)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (viac)

Reklama

Reklama