Reklama

Reklama

Kráľovná Kristína

  • Česko Královna Kristýna (viac)
Trailer 1
Fínsko / Nemecko / Kanada / Švédsko / Francúzsko, 2015, 106 min

Príbeh švédskej kráľovnej Kristíny, ktorá nastúpila na trón vo veku šiestich rokov, je portrétom extravagantnej mladej ženy, ktorá sa vzpierala tradícii i konvenciám a popritom zmenila beh dejín. Mladá žena vzdorujúca konzervatívnym silám brániacim pokroku sa rozhoduje medzi rozumom a citom, medzi kvalitným moderným vzdelaním a anachronickým svetom štátnických povinností - medzi úchvatnosťou svojej mysle a nezrozumiteľnými túžbami svojho tela. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (29)

hygienik odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako je možné život jednej z najzaujímavejších postáv európskych dejín prezentovať takto povrchne a s modernými klišé? Obávam sa, že film sa snaží pohladiť dnešného diváka, nestáleho vo vzťahoch a zmäteného v otázkach (ne)viery, po jeho hedonistickej duši. Toto dielo nedehonestuje len Kristínu a dve zainteresované cirkvi, ale zahráva si s emóciami a rebríčkom hodnôt každého, kto si ho pozrie. Filigránsky zlomyseľný počin. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek zachovaným historickým reáliám, slušnej výprave a perfektnej Malin Buske ma to moc nechytilo. Jednotlivé scénky, vrátane tých dôležitých, mi prišli ako pomerne sterilné a po dramatickej stránke dosť odbité. Začiatok v tomto smere ešte ušiel, no potom sa z toho stala už len rutina. Priemer. 60/100 ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Takový nijaký (skoro)životopisný snímek. 1) Film je velmi nevýrazný a informačně (nejen) prázdný. Například neobjasnil důvody pro královninu náboženskou konverzi ani pro opuštění trůnu. 2) Ani můj oblíbený pěkný 30letý Quebečan Francois Arnaud (hrabě Spar) věci nepomohl. 3) Zajímavý koment: Morholt***. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé zhrnutie životného osudu jednej zo zabudnutých osvietených panovníčiek, ktoré zhruba kopíruje skutočnosť, no vzhľadom na krátkosť stopáže sa nemôže venovať všetkemu dokonale a do hĺbky, Možno keby sa menej času strávilo na zbytočné lesbicko - milenecké avantúry, priestor by tam bol. Problém vidím aj vo výbere hlavnej herečky. Kráľovná Kristína bola vysoká asai 150 cm s výraznými chlapskými rysmi, tu je to skôr opačne. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie na snímku s toľkými krajinami pôvodu. Ako prvé chcem pochváliť skvele zvolenú hudbu na úplnom konci filmu, vďaka ktorej som si pozrel aj celé záverečné titulky. Chytí za srdce a pôsobí smutne, až by som povedal že je vám za Kristínou ľúto. Snímku som si pozrel kvôli obľúbenej Sarah Gadon a som rád, že som tak učinil. Kiež by bolo Švédsko opäť tak noblesné a kráľovské a kresťanské ako v minulosti a nie ako dnes, vďaka liberálnym politikom pri moc, plné moslimského teroru. Skutočne žijúcim, dýchajúcim a pútavým na dvore Kráľovnej je samotná mladá kráľovná Kristína. Malin Buska ju hrá s vášňou a úprimným zanietením, má v sebe akýsi rebelský náboj, na ktorý sa dobre pozerá a chvíľami, možno aj vďaka kostýmovej štylizácii, pripomína krásnu Jennifer Lawrence. Silný historický námet, zdatná herecká predstaviteľka, skvelá hudba. ()

Galéria (34)

Reklama

Reklama