Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový Denzel Washington a Colin Farrell v krimidráme o idealistickom právnikovi, ktorého séria búrlivých životných udalostí dovedie k zúfalým činom. (Itafilm)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (73)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,962,778Tržby Celosvetovo $13,025,860▐ Denzel Washington je iná herecká liga a tu to dokazuje, dosť povyšuje túto snímku o zádumčivom advokátovi, žijúcom takmer v ústraní. Nestratí sa tu ani Colin Farrell, ktorý dosť dobre sekunduje. V závere to má slušnú gradáciu a celkovo sa tu nájde hneď niekoľko silných momentov. /65%/ ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Máme tu další právnický snímek, který však moc nenudí, naopak je celkem zajímavý. Respektive postava Romana J. Israele je zajímavá. Je to čestný muž, ale i on se nechá zlákat a udělá jednu chybu, a to ho stojí život. Na tom, že byl film dobrý, má velkou zásluhu Denzel Washington a Colin Farrell, kteří odvedli dobrou práci. Líbila se mi také Carmen Ejogo. Mrzí mě jen, že jsme se na konci nedozvěděli, jak dopadla ta žaloba, kterou na konci podával George Pierce. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Neviem,či so hodnotenie neprepálil, ale z úcty k Washingtonovi a jeho dobrému výkonu to dám aspoň na 2 hviezdy. Denzel sa nám rozhodol, že bude v poslednom čase čoraz častejšie vystupovať ako obranca černoškých práv a tak tu máme nebetyčnú fádnosť, s ktorou sa cítite ako v inej dimenzii, čas ako by stál. Pozerám, pozerám, už som myslel, že prešla aspoň hodina a ono to bolo tak 10 minút. A to má film vyše dve hodiny. Pocitovo ale tak dva týždne. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

zhruba do poloviny je Roman J.Israel zábavný právnický kousek se skvělým Denzelem,který si pro něj atypickou roli užívá.Pak ale přijde zlom,kdy se najednou začnou dít nepravděpodobné věci a Roman přestává být z větší části Romanem,což mu dost znatelně ubírá i na zábavnostii.Vyloženě propadák to není (hlavně kvůli Washingtonovi),ale Nightcrawler zůstane i nadále Gilroyovým majstrštykem...60% ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THERE CAN'T BE FAIRNESS IF 95 PERCENT OF CASES NEVER GET HEARD. GUILT OR INNOCENCE IS BEING COMPLETELY REPLACED BY FEAR OF HAVING YOUR DAY IN COURT. WHERE PEOPLE ARE BEING FORCED TO PLEAD GUILTY UNDER THE THREAT OF OVERLY HARSH AND COERCIVE SENTENCES. IT'S A JOB FOR A LEGEND, OR SOMEONE WHO WANTS TO BE ONE." ------------ Snímka z prostredia právnikov, advokátov a súdnictva, prezentujúca problémy súvisiace s americkým trestným právom, ktorá mi niektorými dialógmi pripomenula aj famózneho Amerického gangstra. Viac, než čokoľvek iné, film považujem za slabšiu konverzačku. Napätých momentov je v ňom primálo, postavy sú načrtnuté veľmi mizivo a aj keď sa hlavnej postave film venuje prakticky celé 2 hodiny, nevieme o nej v podstate nič, poznáme akurát tak len jej motívy a vycibrený hudobný vkus. Tá napokon žije a dýcha výhradne prostredníctvom úžasného hereckého výkonu Denzela Washingtona, ktorý mimo iného vytiahol aj netradičný vizuál svojej postavy. Postava Colina Farrella bola v rámci možností scenára pomerne zaujímavá. Striedali sa chvíle postavy dobrej/zlej/dobrej/zlej a tak ďalej. Koniec trochu narýchlo zlepený, všetko sa to zomlelo príliš rýchlo. Navzdory značnej kritike dávam spokojne za tri hviezdy, film ma veľmi bavil a som rád, že som sa do neho s chuťou pustil aj napriek slabším recenziám a ohlasom vo svete. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama