Reklama

Reklama

Tiché miesto

  • Česko Tiché místo (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životná partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávajú tri deti. Všetci sú zatiaľ nažive. Veľmi rýchlo si totiž osvojili pravidlá, ktoré začali platiť po ich príchode na Zem. Kto sú tí Oni ? Nikto nevie. Vie sa len to, že majú mimoriadne vyvinutý sluch a akýkoľvek zvuk priláka ich pozornosť. A ich pozornosť pre ľudí znamená istú smrť, čo na vlastnej koži spoznajú aj samotný Abbottovci. Oni zatiaľ ako jedny z mála prežívali aj vďaka tomu, že ich najstaršia dcéra Regan je nepočujúca, a tak pre nich bola znalosť znakovej reči absolútnou nutnosťou aj v „normálnych dobách“. Okrem toho vyvinuli na odľahlej farme, kde žijú, celú radu bezpečnostných opatrení, ktoré ich majú chrániť, napr. zvukovo izolovanú pivnicu alebo molitanom obalené kocky k hre Monopoli. Bude to ale pre ich bezpečie stačiť? Taký život totiž pripomína tanec v mínovom poli a čakanie na jednu jedinú, osudovú chybu. Evelyn je navyše tehotná a termín pôrodu sa nezadržateľne blíži. A niektoré životné udalosti sa bez kriku jednoducho neobídu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (1 260)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Bravurní práce se stavbou atmosféry a zvukem, resp. v tomto případě spíše tichem. Nechybí pár odvážných a šťavnatých momentů, ale veskrze nic originálního, jen další variace mysteriózních dystopických "monster" post-apo scifi, kde se něco zásadního pokazilo a lidstvo neví kudy kam. Krasinski určitě není obyčejný rutinnér a má potenciál, ale na koloběžce prostě Tour de France nezajedeš. Příští film věřím, že bude ambicióznější namísto hororové jednohubky. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Aj som mal chuť k tomu napísať nejaký pseudo-vtipný komentár, no pri tom množstve príspevkov som si istý, že niekto to už dávno urobil za mňa. Takže sa týmto filmom radšej inšpirujem a svoje vyjadrenie ponechám len v lacnej CGI rovine. Ale podotknem, ako veľmi sa už teším na prequel, sequel, 3D remake a VR reboot tejto precítenej rodinnej inscenácie. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $17miliónov║Tržby USA $188,024,361║Tržby Celosvetovo $340,952,971▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,654,554║ Tržby za predaj DVD v USA $12,243,532║ Na oko skromný film ale úderný, dá sa povedať že niečo ako Cloverfield. Dokonca by som ho aj do tejto série zaradil, šikol by sa tam. Od Johna Krasinského to je šikovná prácička, dokáže predávať napätie, má to slušnú "tichú" razanciu, miestami dosť hustú atmosféru. /80%/ ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Rodina žijúca v postapokalyptickom svete je nútená skrývať sa pred hrozbami, ktoré na jej členov číhajú vonku. – Mne osobne sa tento projekt už od začiatku nepozdával, pretože spojenie Hollywood + Horror vôbec nemusím. Námet je originálny, čo u moderného hororu nie je zvykom. Jeho prevedeniu pomáha to, že si režisér celý projekt ukočíroval sám, takže jeho vízia sa naplnila do poslednej bodky. Nemôžem vynechať ani špičkovú hudbu od môjho oblúbeného skladatela. To je ale asi tak všetko, čo ma na tom zaujalo. Dôvodom sú vrcholne nesympatické postavy spolu s hercami, ktorí ich stvárnili. Opäť mi to raz dokázalo, aké je dôležité, aby v hororoch hrali herci, ktorí s týmto žánrom majú skúsenosti. No a keď pánovi Muschiettimu prešlo zabitie dieťaťa v áčkovom horore, tak to teraz budú všetci používať? Nechcem to znehodnocovať a nikoho od toho nebudem odraďovať, ale má to obrovský hype, ktorý si to v podstate ani nezaslúži. + herec z Bethany ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Výborný námět. Nevadí ani, že není vysvětleno, jak k "tomu" došlo, nevadí ani pár logických nesrovnalostí, pustíme-li se do hnidopišského rozboru. Vadí jen, že pan Krasinski se několikrát uchýlil k lacinným lekačkám, které mi nejsou příjemné, protože se šíleně leknu, i když vím, že to přijde. :) Jinak je film fakt nápaditý, atmosféra pohlcující, emoce fungující a závěr úsměvně stylový. 8/10 ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (50)

  • První dialog mezi herci je až ve 38. minutě. (Duoscop)
  • Pokračovanie filmu bolo oficiálne potvrdené už 25. 4. 2018, čiže len pár týždňov po premiére. (slord)

Súvisiace novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (viac)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (viac)

Reklama

Reklama