Reklama

Reklama

Stratený v džungli

  • Česko Ztracen v džungli (viac)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinne a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne. Hlavný hrdina Yossi (Daniel Radcliffe) zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a bez akéhokoľvek prístrešia... úplne sám. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz: sem ľudia nepatria. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (380)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Film má jisté vypravěčské limity, jednak v dodání hloubky postavám a taky ve zhmotnění survival surovosti. Díky tomu se s postavama - s výjimkou pár scén - necítíme krajně ohroženě a coby diváci jsme spíše v “dobrodružném módu”. Ten relativně baví a především v druhé polovině přináší zajímavé věci (divoká řeka, indiánka, fire ants). Nejsilnější scénou ale pro mě zůstane rozdělení party na dvě skupiny, u kterého je cítit, že... Což pro survival drama z divočiny není nejlepší vizitka. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočený survival podľa skutočnej udalosti. Skupinka mužov sa rozhodne prebádať nehostinnú džungľu v amazonskom pralese a pri vidine bohatstva a uznania pokúšajú osud. Ľahkovážna cesta niečo si dokázať a ľahko zbohatnúť sa razom mení na boj o prežitie. Očakával som však silnejší ráz, mnoho scén hlavne ku koncu malo skôr halucinogénny efekt. Daniel Radcliffe sa úspešne vymaňuje spod HarryPotterovskej ťarchy, jeho výkon je uveriteľný. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Film má čo ponúknuť ... nevyspytateľnú džungľu aj so všetkými jej zvukmi, peknú muziku, dobre hrajúceho Daniela a životnú skúsenosť jedného statočného dobrodruha. Až na pár momentov, celkom slušná záležitosť. Apropo ... mám pocit, že meno Harry Potter sa v komentároch objavuje častejšie ako Daniel Radcliffe ... sa spamätajte. 3,5* ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně ne špatný snímek. Myslím, že do počátku sekce červených čísel by měl patřit a to i přes počáteční strnulejší tempo. Příběh nabírá obrátky až poté, co se skupina rozdělí a průvodce spolu s jedním z dobrodruhů odchází po své vlastní ose. Scény pěkně vykreslují nekonečnost a nepřehlednost pralesa, ale také tíseň a bezvýchodnost situace z pohledu hlavního hrdiny. Jedinou spásou je řeka, avšak když se od ní vzdálí, je prakticky ztracen a odsouzen k smrti v neprostupné džungli. V některých pasážích mi film připomněl starý počin Zázraky se dějí. Mile mě překvapil i Daniel Radclife. Skutečnost, že tvůrci zpracovávají reálný příběh, umocňuje výsledný dojem. Díky napínavému závěru jsem zvažoval i pátou hvězdičku. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Do letoška jsem snad neviděl takový dobrodružný film z džungle v takovémhle ladění a dle životopisu. A letos už je to třetí. Po tomhle kousku s výmluvným názvem (a taky dost debilním) ještě Lost City of Z a zčásti také Zlato. Ne, že bych si stěžoval, ani potřetí jsem se nijak nenudil a za posledních pár let je to další film po Horns, který bych doporučil kvůli Radcliffovi. První půlka je víceméně přátelský road trip po Latinské Americe, v té druhé už se leckdy dějí tak nechutné věci, že jsem občas jen nestačil věřit vlastním očím. A je to navíc tak správně drásavé a zručně natočené, že je opět škoda, že snímek bez větších skrupulí víceméně zapadne. PS : Thomas Kretchman je neskutečně badass! ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)

Reklama

Reklama