Reklama

Reklama

Stratený v džungli

  • Česko Ztracen v džungli (viac)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinne a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne. Hlavný hrdina Yossi (Daniel Radcliffe) zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a bez akéhokoľvek prístrešia... úplne sám. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz: sem ľudia nepatria. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (380)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V dobrodružnej dráme podľa skutočnej udalosti nás čaká ako krásna príroda a indiánska hudba, tak kruté stretnutie s realitou, keď si hrdinovia uvedomia, že v džungli termín "pán tvorstva" neznamená vôbec nič. Pekná ukážka sily priateľstva a ľudskej vôle v extrémnych podmienkach. Daniel Radcliffe sa na svoju rolu pripravoval poctivým hladovaním a musel zapracovať na svojom prízvuku, ktorý slovenský divák pravdepodobne príliš neocení. Príbehy podľa skutočnej udalosti budú divákov lákať vždy. Obzvlášť, keď sa v nich bojuje o prežitie. Na niektoré zásadné informácie a zakončenie si musíme navyše počkať až do záverečných titulkov, čo pri takmer dvojhodinovej snímke, ktorá miestami stráca dych, je veľká škoda. Obrazové stvárnenie by v nás zanechalo väčší dojem ako pár strohých viet. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočený survival podľa skutočnej udalosti. Skupinka mužov sa rozhodne prebádať nehostinnú džungľu v amazonskom pralese a pri vidine bohatstva a uznania pokúšajú osud. Ľahkovážna cesta niečo si dokázať a ľahko zbohatnúť sa razom mení na boj o prežitie. Očakával som však silnejší ráz, mnoho scén hlavne ku koncu malo skôr halucinogénny efekt. Daniel Radcliffe sa úspešne vymaňuje spod HarryPotterovskej ťarchy, jeho výkon je uveriteľný. ()

Reklama

leila22 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že tento film si pokojne zaslúži byť v červených číslach. Solídna survival dráma, ktorej ani prinajmenšom neškodí Daniel Radcliffe. V jeho pozícii nie je ľahké z našich hláv odstrániť čarodejníka s jazvou, pretože ho takto máme všetci prirodzene zafixovaného. No počas cesty po amazónskom lese ma presvedčil, že vie zahrať aj iné role a jeho dobrodružstvo som si maximálne užila s ním. Bavili ma flashbacky do "normálneho" sveta, ktoré divákovi aspoň na chvíľu umožnili oddych od prírody (pretože už aj sama som jej mala napriek jej kráse celkom dosť), bavili ma jeho halucinácie a najmä ma bavila jeho vôľa nevzdať to. Rešpekt voči takýmto dobrodruhom. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„CHTĚL JSEM ŽÍT JINAK A PROŽÍT NĚCO NEOBYČEJNÉHO. VSTOUPIT DO NEZNÁMÉHO. OBJEVIT ZTRACENÉ KMENY, SKRYTÉ POKLADY. NEJTEMNĚJŠÍ SRDCE DŽUNGLE. A PRÁVĚ PROTO JSEM SKONČIL V JIŽNÍ AMERICE…“ /// Ztracen v džungli je určitě víc psychologickej než akční thriller. Vo tomhle dobrodružství se prostě musela napsat knížka a natočit film. Člověk tady bojuje nejen s přírodou, ale hlavně sám se sebou. V reálu je předvedený, kdy má smysl bulet nad poraněnou nohou či naopak nemá smysl bláznivě křepčit nad nalezenou šlápotou. Navíc mi dává celkem jasnou odpověď na otázku, jak velkej jsem dobrodruh. Daniel Radcliff si boj o přežití a těžkej život dobrodruha vyzkoušel v bizarním Švýcaráku. Taky tady dokazuje, že od Harryho Pottera ušel obrovskej flák cesty (nejen džunglí). Často (vlastně furt) jde o život, takže ze všeho nejdůležitější je to realisticky předvýst a nechat obecenstvo uvěřit. Straší se prostředím, děsivý je vynucený sebepoškozování a pojídání kdejakejch sraček. Všudypřítomná kamera si libuje v detailech a spolu se světlem a zvuky džungle, úspěšně pomáhá zakrejt nízkej rozpočet. Vytknout můžu slabší úvod (neslaný nemastný navázání vztahů), možná i halucinogenní odbočky, který nás z napětí džungle odvádějí (stejně jako Yossiho) mimo realitu. Velkým kladem je, že tahle „one man show“ přesně ví, kdy skončit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Jungle: A Harrowing True Story of Survival“, kterou v roce 1993 napsal Yossi Ghinsberg, neznám. 2.) Chystám se ztratit a nechcu dopadnout jako v tomhle fóru. 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Dá sa vôbec napísať lepší komentár ku tomuto filmu aký tu zverejnil uživateľ verbal? Myslím, že nie. Verbal to vystihol dokonale. Z toho dôvodu len zbežne odcitujem jeho vyjadrenie. Hery Potrat a Ohnitá noha by bol komplexne pozerateľný filmík, uveriteľný, moc pekne natočený a milo dobrodružný, keby do hlavnej úlohy neobsadili niekoho, kto by na prvý pohľad vysilením chcípnul už len po vyslabikovaní slova d-ž-u-n-g-ľ-a, nie to aby tam prežil jedinú noc, a kto by sa celý čas sterilne netváril, ako by mal v prdeli zarazenú metlu na fanfrpál. Daniel Radcliffe to síce zas ťažko nedával, ale ten podkožný parazit namiesto blesku mu na čele moc slušil. ** ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (9)

  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)

Reklama

Reklama