Reklama

Reklama

Štrnásťročný Elijah "Eli" Soliński žije v Detroite so svojím prísnym adoptívnym otcom, vdovcom Halom (Dennis Quaid). Keď Eli prechádza opustenou budovou a hľadá medené drôty, ktoré by mohol predať, aby si zarobil na živobytie, objaví následky šarvátky, po ktorej zostali na zemi roztrúsené nehybné obrnené postavy a supermoderné zbrane. Jednu z nich zdvihne, ale odhodí ju a potom, ako sa mechanicky aktivuje, utečie. V ten večer sa objaví Eliho starší brat Jimmy (Jack Reynor), ktorý je biologickým synom Hala. Jimmyho práve prepustili na podmienku a Hal jeho príchodom nie je nadšený. Eli musí stále myslieť na super zbraň a vykradne sa po ňu z domu. Keď sa vracia, začuje hádku Hala s Jimmym. Ten dlží miestnemu zločineckému bossovi Taylorovi Balikovi vysokú sumu a žiada Hala, aby mu pomohol peniaze ukradnúť z trezoru jeho zamestnávateľa. Hal odmietne a Jimmyho vyhodí. Nasledujúci deň sa všetko skomplikuje. Eli chce pomôcť bratovi zbraňou, ktorú získal, ale dostanú sa do ešte väčších ťažkostí. Eli a Jimmy sú nútení bojovať na život a na smrť s armádou zločincov a dvoma ťažko obrnenými futuristickými vojakmi, ktorí chcú získať ukradnutú zbraň. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (74)

P.H. 

všetky recenzie používateľa

Já se přiznám rovnou - už jsem to asi třicet let neudělal, dneska to bylo poprvé od té doby. Dal jsem to rychloposuvem! Když si vyzobete jenom ty momenty, kdy se vyskytuje sci-fi mašinka, případně vojáci (či kdo to je) z jiné dimenze, je to zábavné, má to spád a trvá to všehovšudy asi deset minut. Cajk. ()

Kushina 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč, ale měl jsem pocit, že mi tento film námětem hrozně už nějaký film připomíná a není tam nic nového. Mlady černoušek, který nalezne nějakou ultra zbraň a vesměs jen utíká a nakonec mu ji seberou týpci co řeknou, že je z jiné planetu a zbraň mu seberou...To prostě nulová zápletka a film se spíše táhl jako řeka. 40% ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Zábavné béčko, které překvapí několika pěknými vizuály a jednoduchým akčně-dramatickým příběhem. Spojení krimi a sci-fi je to prazvláštní a někdo by řekl nevyužité a neladící, ale právě tyhle dvě skoro se nepřekrývající roviny mi přišly na filmu vlastně dost zajímavé a originální. No a hlavně bezchybný soundtrack od Mogwai když už nic jiného. ()

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Tohoto filmu bych si ani nevšiml, kdyby k němu nesložili soundtrack Mogwai, což je, jak je všeobecně známo, jedna z nejlepších skupin na světě. Takže jsem se na toto sci-fi začal těšit a velmi mne proto vykolejilo, že spíš než o sci-fi jde o komorní krimi drama z detroitských slumů. Sci-fi element je zde okrajový a s minimem úprav ve scénáři by ho šlo vyhodit. Ostatně scénář působí dojmem, že jej psal 14tiletý kluk, který si představoval, jaké by to bylo, kdyby se mu dostal do ruky railgun z jeho oblíbené počítačové hry. Film zachraňuje démonický James Franco a několik lahůdkových vtipných scén (James Franco jde na záchod, James Franco střílí policajtku...). A pokud jde o hudbu od Mogwai, ta není špatná, ale působí dojmem, jako by byla psaná k úplně jinému filmu. Je pompézní a patetická, přestože ve filmu nic pompézního ani patetického není. Podezírám tvůrce, že kapele řekli toliko, že jde o sci-fi, a kapela složila sci-fi hudbu, aniž by věděla o ději něco bližšího. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

„Kin“ vás so svojim začiatkom dokáže zaujať, ale len s tým. Koncepcia príbehu („o tých z druhého sveta“ sa v podstate nedozvieme nič použiteľného) asi nebola dostatočne „vyanalyzovaná“ a výsledný film, čo prezentujú tvorcovia, je spíš výsmech divákovi, ktorý síce nemá veľké nároky, ale čaká nejaký stredne priemerný „béčkovinu“. Ale dostane niečo z nižších tried. Klasické postavy s klasickými charaktermi, J. Franco v klasickej roli záporáka. Jedinou pevnou postavou (ale s veľmi malou hracou dobou) je tu D. Quaid (inak nechápem, že čo tu hľadá) – kvôli jeho snahe byť profesionálom (aj ten malý čas využiť rozumne s oddanosťou pre film) dávam jednu hviezdu. Osobné hodnotenie: 53% (*) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Ve scéně na policejní stanici jeden z gangsterů používá československou útočnou pušku vzor 58 se sklopkou a kompenzátorem. V čase 01:23:56 – 01:23:57 si lze také všimnout chyby střihu, kdy jdou díky transparentnímu zásobníku vidět různě napáskované zásobníky. (Mecker)
  • Keď Jimmy (Jack Reynor) popíja v moteli na verande so striptérkou whisky (58. minúta), podáva jej takmer prázdnu fľašku. V ďalšom zábere, keď ju už striptérka drží, je fľaša takmer plná. (brianko.sk)

Reklama

Reklama