Reklama

Reklama

Pod vodou

  • Česko Pod vodou (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možno jedno z najhorších a najnebezpečnejších pracovísk na Zemi. Podmorské vedecké laboratórium stojí na jednom z najhlbších miest morského dna. Je obklopené úplnou temnotou, zvierané extrémnym tlakom, teplota vody sa blíži nule. Výskumný tím robí sondážne vrty, keď príde nečakané a ničivé zemetrasenie. Do tejto chvíle bezpečné priestory laboratória sa stávajú smrteľnou pascou. Jednotlivé časti vedeckého komplexu sú extrémnymi tlakmi vody drvené ako papierová škatuľa. Jedinou šancou pre členov posádky je evakuácia pomocou hlbinných skafandrov. Lenže v okamihu, keď sa ocitnú mimo zdevastovanú stanicu, zistia, že ich zásahy do morského dna a následné zemetrasenie prebudili niečo, čo do tejto chvíle zostávalo ukryté pod morským dnom. Niečo neznáme. Niečo desivé. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (590)

tron 

všetky recenzie používateľa

Za mňa spokojnosť. Dostal som presne to, čo som čakal. Možno dokonca viac, keďže u ústredného zla som z trailerov čakal strašnú slabotu a napokon sa to vyvinulo v niečo absolútne šialené, ale v dobrom. Ak aj vy máte slabosť pre podmorské terory (Deep Star Six, Sféra, Leviathan), prídete si na svoje. Čiže aby som zhrnul plusy: skvelá Kristen Stewart (bez pochýb jedna z najtalentovanejších herečiek svojej generácie a kto tvrdí opak, nerozumie tomu), perfektný Vincent Cassel, sympatický koniec, parádny dizajn skafandrov, vynikajúca výprava úžasnej podmorskej základne (resp. dokonca celého komplexu rôznych základní, miestami to vyzerá až ako hororová verzia SeaQuestu, kde tiež vystupovali rôzne podmorské "mestá"), od začiatku to okamžite a suverénne dupe na plyn (nejako takto by to naozaj vyzeralo v prípade obrovskej katastrofy: nebol by čas na zbytočné reči, nikto by nevedel, čo presne sa stalo a každý by sa len horúčkovito snažil zachrániť si život) a ku koncu už je to normálne čistokrvný... ok, nemôžem spoilerovať, tak len nápoveda: HPL. Mínusy? Vlastne ani neviem. Niekomu možno bude vadiť to, čo mne sa páčilo: že vzhľadom na „rýchlosť“ a akčnosť scenára nie je čas na zastavenie sa a zbytočné pokeci, ani psychológiu postáv (napriek tomu vzhľadom na možnosti Vincent a Kristen dostali kvalitne prepracované postavy, čo vynikne najmä na konci, kedy to začne byť naozaj krásne smutné). Kino Považan NMnV 2020 ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prečo je underwater zlý film? pretože je hlboko (naozaj hlboko) priemerný, zbytočný a nudný. také filmy by nemali v 21. storočí vznikať. nie za drahé peniaze a s takou distribúciou a ohlasom. V 80-tych (a ešte aj 90-tych) rokoch bol taký milý fenomén, ktorý dnes už neexistuje - striaight-to-video... tento film by patril do tejto kategórie. je to na úrovni Sharkenád a Megaoctopusov vs. Gigažralokov. plytké, slaboduché a naozaj nezaujímavé. nepatrí to do kín a nechápem, čo tam robia Stewart s Casselom, a nerozumiem, že som na to bol v relatívne dobrom (a v podstate "artovom") kine. toto už nemá nič s guilty pleasure, s vedomým b-éčkovostvom ani s old-school 90ties nostalgiou. to nie sú Hady v lietadle, ktoré hodnotím v porovnaní s týmto filmom ako o dosť zmysluplnejší, zábavnejší a užitočnejší film. toto je naozaj číry blud, polystyrén na zatepľovanie, vata na vypchávanie pásovo produkovaných plyšákov, bublinková fólia na obalenie práčky pred zabalením do krabice. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Cha vědci šli bádat na dno oceánu a najednou na ně udělal baf nějakej místní bubák. Jestli film měl za cíl nechat před kamerou Kristen v kalhotkách, tak bomba, mám rád ambicozní filmy, ovšem otázkou zůstává jestli tohle byl skutečný cíl filmu, protože mě žádný další moc nenapadá. Přišlo mě to, jako kdyby se tvůrci nemohli dlouho rozhodnout, zda to bude víc baf baf horor a nebo jakási přepracovaná Koule z roku xy, případně další filmy. Ne, že bych to jako dívak zapích a rezignoval na dění na plátně, na druhou stranu občas jsem se musel usmívat nad myšlenkama hlavních hrdinů. Já fakt s tím hodnocením nevím, občas to má tísnovou atmosféru, ale pak se to zkazí nějakou debilitou, dialogama ala retardov, nějaká ta lekačka, aby se holky v kině neflákaly. Budu za dobráka dám tři, ale je to o Kristeniný prsa. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu mizernymu hodnoceni jsem cekal sracku z ranku vsech tech mega zraloku, ultra anakond a podobne a nakonec hodne prijemny prekvapeni. Film se s nicim nesere, jeste se ani nepredstavi postavy a uz jde vsechno do sracek a zacne v podstate neprerusovana 90 minutova jizda za zachranou. Prekvapive vetsi atmosferu ma pohyb ve stanici nez pod vodou, protoze to prvni pripomina Vetrelce, kdezto ve skafandrech se vlastne nic moc nedeje, i kdyz reziser zvlada budovat slusne stisnenou atmosferu. Co se tyce hercu, nejaky budovani postav tu je uplne upozadeny a je to vlastne fuk, na postavach vam vlastne vubec nezalezi, nicmene je fajn, ze neni uplne odhadnutelny, kdy kdo zarve. A prekvapive skutecne nejlepsi je Stewart, ktera fakt hraje, jak kdyz si spletla zanr a jako bonus tu vetsinu casu lita jen ve spodnim pradle. Je trochu skoda, ze vlastne nema moc co ukazat, ale to je detail. Naproti tomu Cassel tu je naprosto nevyuzitej. A Miller aspon obcas trochu pobavi. Prekvapive se povedly i monstra, tvurci je chytre moc neukazujou, ale i kdyz je na ne nejakej vetsi zaber, ostudu rozhodne nedelaj, po trikovy strance jsou zvladnuty slusne. Takze i pres par hluchejch mist fajnova jednohubka a za me spokojenost. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Můj první komentář po roce a čtvrt, tak do toho... Je super, že i dneska (i když jen velmi zřídka) nechá Hollywood zaplatit nějaké to čistokrevné béčko s vyšším rozpočtem. Underwater je totiž nostalgickým výletem do konce 80. let, kdy v kurzu byly všemožné podmořské příšery ala Leviathan či DeepStar Six. A ty já strašně rád. Proto jsem i ochoten spolknout trošku hořkou pilulku v podobě mnoha scén, kde s prominutím "fakt hovno vidíš". Na druhou stranu, příběh se neodehrává v dětském bazénku, ale v zatraceně kurevské hloubce, kde vám baterka bude nápomocna asi jako kondom v klášteře. Alespoň to více přidá už i na tak těžce klaustrofobické atmosféře. Rejža hned od první minuty sešlápne plyn, všech 6 postav hodí do nezáviděníhodné situace, a jelikož se poměrně rychle redukuje jejich počet, nečekejte psychologickou sondu do jejich duše. Na to není čas! A zrůdičky? Ty jsou sice digitální, ale hezky vystajlované a s objevem maminky (nebo tatínka?) má závěr až lovecraftovský rozměr. Ťuťu ňuňu... (80%) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)
  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (viac)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (viac)

Reklama

Reklama