Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojenská jednotka kdesi ve Východní Evropě popravuje při etnické čistce místní vesničany. Bestiální vraždy se podaří nafotit novinářce Wendy Teller, která je vzápětí unesena. Velitel vojáků, veterán z bosenské války Hasib, ji hodlá vyměnit za zajaté válečné zločince. Novinářku se vydává zachránit major Harding se svou speciální jednotkou. Harding se ale s Hasibem nesetkává poprvé a hořká minulost ho naplňuje touhou pomstít se (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (15)

Aqualung 

všetky recenzie používateľa

Film začíná jako slušný béčkový akční ovšem průběh ozbrojených duelů, rozuměj těch střeleckých však posunul mezi brak.Věčně střílející zbraně, banda "slepých" vojáků střílících ostošest na americké supermany aniž by kohokoliv byť jen škrábli kulkou.A auta snesla snad stovky zásahů aniž by kdokoliv uvnitř byl zraněn.Bylo to k smíchu.Ovšem za pozornost stály duely v karate, to jediné snese přísnější měřítko. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to sice sracka typu Operacia Delta Force diel 234, ale priaznivci Scotta Adkinsa by mali zbystrit pozornost. Zaverecny suboj medzi nim a nejakym neznamym manikom je jak z ineho filmu. Prehladne natoceny, podporeny skvelou choreografiou Adkins znova predvadza neskutocne veci, ktore sa takmer vyrovnaju bitkam z jeho najlepsieho filmu Undisputed II. Film ako celok neodporucam. Aj ked vzhladom na rozpocet 1,5 mega je relativne velkolepy (neustale sa tam striela a nieco vybuchuje), ale doteraz celkom zrucny reziser Florentine ma zvlastnu vlastnost, ze zatialco v rezirovani bitiek sa neustale zlepsuje, tak v akcii sa neustale zhorsuje. ()

Reklama

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Akční béčko odehrávající se v ultralaciných kulisách, ale naštěstí tu víří vzduch ultrarychlé nebeské kopy Scotta Adkinse. Skoro po celou dobu stopáže se střílí, ve filmu musely chcípnout snad tři stovky lidí. A tu a tam si chudáky vojáky podají akrobatické ruce a nohy Šíleného Brita (jak říká Adkinsovi jedna postava). Na závěr přichází velice povedený souboj kdesi ve skladišti, ve kterém Scott vystřihne kromě mnoha nevšedních kopů i pro něj charakteristický rotačně protichůdný Guyver Kick. Celkově těžký průměr. 50% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

To čo čakáte od Florentina, to aj dostanete. Súboje, streľba, výbuchy, jednoduchý dej ktorý je zasadený niekde do Východnej Európy. Nechýba lietajúci Adkins ( jeho postava mi trochu pripomínala postavu, čo stvárnil v Turnaji zabijakov ) a jeho neuveritelné kopy a samozrejme aj Guyer kick. Celkom solídne na video film. 2 z 5 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný akčný film od Isaaca Florentina. Má pomerne dobrý príbeh o špeciálnej jednotke, ktorá dostane za úlohu oslobodiť novinárku, ktorá bola zajatá pri fotografovaní masovej popravy v jednej východoeurópskej krajine, kde má armáda veľký vplyv. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné, dej ide čisto podľa bežne zaužívanej šablóny, takže nejaká akcia na úvod, zoznámenie s hlavnou zápletkou, príprava na hlavnú misiu a následná akcia, pričom samozrejme nie všetko ide podľa plánu. Celé je to až príliš jednoduché a priamočiare, ale v rámci možností s tým nemám väčší problém, pre akčný film tohto typu to celkom stačí. Len si mohli odpustiť všetky tie scény, ktoré sa snažia vyvolať nejaké emócie, ako spomalené zábery pri terorizovaní civilistov a podobne, proti takýmto scénam samozrejme nič nemám, ale v nejakých kvalitných drámach a nie v takýchto filmoch, kde ide predsa len o niečo iné. Akcie je tu pomerne dosť, ale je až príliš rozporuplná. Minimálne dve tretiny z nej nestojí prakticky za nič, samé prestrelky, v ktorých síce protivníci umierajú po desiatkach, ale celé je to príliš stereotypné, bez akéhokoľvek nápadu a navyše úplne mimo akejkoľvek logiky. Na to, že hlavní hrdinovia trafia všetko a ich prakticky nič som si už zvykol, aj keď to je tu často hnané až do extrému, ale všetky tie scény, v ktorých vojaci ozbrojení samopalmi bez streľby nabiehajú hlavným hrdinom priamo pred hlavne si teda mohli odpustiť. A navyše jeden člen špeciálnych jednotiek má ako hlavnú zbraň brokovnicu a pritom na misii sa všetci pohybujú po tichu a ostatní už majú samopaly s tlmičom, čo mi tiež prišlo dosť hlúpe. Pravým opakom je všetka ručná akcia, ktorej sa zúčastní Scott Adkins, nemá tu zase až tak moc priestoru, ale všetky tie jeho kopy a elegancia pohybu sú perfektné a na toto je skutočne radosť pozerať a obzvlášt finálny súboj, ten sa vydaril, len škoda, že je prerušovaný zábermi z druhého súboja, ktorý zase nestojí za nič.. Ale bavili ma aj tiché odstraňovania protivníkov, nože, lámania väzov, nejaký ten efektívny kop, prípadne aj streľba s tlmičom na nič netušiace ciele, tento typ mám rád. A tak vždy, keď sa práve akcia venuje tomuto, alebo Adkinsovi, tak ma to bavilo, ale mimo toho už vôbec. Herecké obsadenie nie je zlé, vojenská jednotka je aspoň obstojne zložená, nikto mi z nich nevadil, k tomu spomínaný Scott Adkins ako člen britských jednotiek, ktorý sa k hlavným hrdinom pripojí, len záporáci za moc nestoja, výnimkou je jedine ich najlepší bojovník, ktorý si vie získať aspoň nejaký rešpekt. Réžia a technická stránka za moc nestojí, v priebehu akcie to Florentine zvláda slušne a hlavne ručnú akciu, ale ten zvyšok je na úrovni všetkých podobných nízkorozpočtových filmov o špeciálnych jednotkách. Minimálne fanúšikovia Adkinsa by si tento film nemali nechať ujsť, všetky jeho scény stoja za to, zvyšok už zaostáva, ale dalo sa to pozerať. 59% ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa v hlavnom meste Litvy, Vilniuse. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet je 1 300 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama