Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózny / Thriller / Dráma
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrajú:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Bratyslavcan k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2018) (S01) 

Prvé dva diely boli fasa. Potom ma to začalo strašne nudiť. Naozaj príšerne a seriál ma opustil. Ale posledné tri diely som zhltol naraz a bolo to super. Tak ak budete mať silu vydržte do konca, za mňa to stálo za to. Celý seriál sa odohráva v mysterióznom, tajomnom štýle s chladnými farbami, ale to ma neskôr omrzelo a nakoplo ma znova až v ôsmom diely. Herecké výkony nič extra. Jediný lepší herec tam je B. Skarsgård, ktorý hrá samozrejme psychopata. Väčšina obyvateľov sú strelení magori a psychopati niekedy aj s divnými schopnosťami a to sa mi tiež protivilo. Hororom by som to zrovna nenazval, pretože najstrašidelnejšia vec tam bolo meno Stephen King uvedené v titulkách, následne tam bol aj cca 1-3 krát jumpscare (podľa toho aký citlivý ste typ človeka), a občas strašilo, ale aj to bola skôr napäťová situácia. Čo ma tak najviac potešilo na seriáli boli easter eggs, väčšinou s odkazom na Osvietenie (The Shining) (Mollyna schopnosť Jackie Torrance), našiel som v novinách odkaz aj na psa Cujo, boli tam deti v zvieracích maskách ako z Cyntoryn zvieratiek (Pet Sematary) a celé sa to odohrávalo v okolí Shawshanku. Seriál mal lepšie diely a aj horšie diely, len smola je, že tých horších bolo viac. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Zo začiatku to vyzeralo nádejnejšie ako prvá séria a naozaj to aj bolo lepšie, ale koniec (posledné dva diely) to zaklincoval. Herecké výkony nič moc. Neskutočne ma vytáčali postavy Annie a jej dcéra. Nebyť druhej dejovej línie s inými postavami tak má séria odo mňa horšie hodnotenie. Čo sa týka konca, bol za mňa zle vysvetlený, nedotiahnutý, absurdný, nudný a poskladalo ma, keď som uvidel B. Skarsgårda s kučeravými vlasmi. To už prosím viac nikto nerobte! Čo sa týka hororového žánru, tak najstrašidelnejšia vec bola znova meno Stephen King v titulkách. Odmyslieť koniec bol príbeh série celkom fasa. Nebola to taká volovina ako prvá séria, ale ani nie o moc lepšie. ()

Súvisiace novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (viac)

Reklama

Reklama