Reklama

Reklama

Prievozník

  • Česko Převozník (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Po úspešnej bankovej lúpeži sú bandita Remy a jeho gang hrdlorezov na úteku do Mexika. Jediné, čo im v tom bráni, je široká rieka a nepodplatiteľný prievozník Travis, ktorý odmieta pomáhať zločincom.
Zločinec Jake Remy a jeho banda hrdlorezov vylúpili banku a s korisťou unikajú do Mexika. Keď im cestu prehradí široká rieka, žiadajú prievozníka Travisa, aby ich prepravil na druhý breh. Spravodlivý muž však odmietne pomáhať zločincom a radšej sa stane ich zajatcom. Vo vhodnej chvíli však kompár utečie a spolu s väčšinou miestnych obyvateľov sa rýchlo preplaví po vode do bezpečia. Remy a jeho banda zostávajú na druhom brehu osamotení a zúfalo sa snažia nájsť cestu na opačnú stranu rieky. Medzi oboma znepriatelenými tábormi teraz leží neprekročiteľná vodná hranica. Niektorí ľudia však zostali uväznení na tej nesprávnej strane rieky, medzi svojimi nepriateľmi, a napätie na oboch stranách sa prudko stupňuje... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (27)

sud 

všetky recenzie používateľa

Western se slibným námětem a neotřelou zápletkou doplácí na řídkost scénáře (úvodní přestřelka navnadí, ale větší akce se dočkáme až ke konci) a nepropracovanost postav, které se občas dopouštějí nemalých hovadin (Travisovo vzplanutí ke krásné osadnici, vůbec celý konflikt se dal vyřešit daleko dřív). Lee Van Cleef a Warren Oates v hlavních rolích nezklamou, film nenudí, ale jedno shlédnutí stačí. 60%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

L. Van Cleefa som si po megaklasike Dobrý , zlý a škaredý dlho nevedel predstaviť ako kladnú postavu. Dva filmy o Sabatovi ma nepresvedčili. Až tento. Veľmi ma v roli záporáka potešil W. Oates , známy prevažne z filmov S. Peckinpaha. Bol skvelý a má veľký podiel na dobrom výsledku. Na odľahčenie musím povedať, že prsnatá seňorita ma v úvode zaskočila rovnako ako malého chlapca, ktorému mama musela vylepiť jednu za ucho , aby sa spamätal. Myslím, že seňorita si pomýlila žáner a ak sa v úvode zdá, že jej sebavedomá povaha bude mať vo filme významnú úlohu, tak budete sklamaný. Opak je pravda a jej postava je len bezvýznamným štekom. Prevozník sa môže pýšiť hlavne originálnym príbehom a hlavnou dvojicou Cleef a Oates. Na jeden western až-až. 80%. ()

Reklama

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Poslední scénář Williama Markse, jehož polovina děl patřila právě westernům, ačkoli napsal jen dva. War Party v televizi asi jen tak neuvidíme. Převozník tak bezpochyby bude patřit k jeho nejlepším dílům. Lei Van Cleef se zase pro jednou představuje jako kladný hrdina. Snímek nepostrádá atmosféru a napětí. Paradoxem je, že v některých afrických státech se tímto způsobem převáží dodnes. Jinak nechybí přestřelky a akční závěr, který lehce překvapí. Jedna z důležitých věcí u filmů je ta, zda jsem se nenudil. Nenudil. Bavila mě celková atmosféra. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Gordon Douglas /Dostavnik 1966/ natocil len taky podpriemerny az priemerny western. Uz v 60. rokoch 20. storocia doslo k javu znamemu ako westernova inflacia - tocila sa 100-ka a viac westernov rocne, a najotrepanejsim klise bola kradez koni. Tuna aspon ide o nepodplatitelneho prievoznika a o prevoz nakradnutych penzai cez velku rieku. Lee Van Cleef /Hodny, zly a osklivy, El Condor/ mi totalne prestal vadit, sak napokon, ked cloveku kazdy vadi, tak to nie je dobre, to jo. No a ked porovnam Lee Van Cleefa s takym Gary Krentom /ci jaxa presne volal, bol 1. kandidat na Bonda/ tak Van Cleef je celkom v pohode a znesitelny. Bez problemov. A samozrejme, film sa musi koncit drsnou prestrelkou, to bola tusim aj Van Cleefova specialita : 55 % ()

dakarin 

všetky recenzie používateľa

Čistá práce. Realistické, nadčasové a nápadité. Výborní herci, perfektní typový výběr. Mistrně udržované napětí. Geniální poslední tah osadníků, kterým doslova převezou zlotřilou bandu. Na závěr nechybí ani oběť jednoho kladného hrdiny, jakoby prvek jistého vykoupení za život druhých... Dělal to mistr svého oboru ;-) ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama