Reklama

Reklama

t.A.T.u.: Ya soshla s uma

(hudobný videoklip)
  • Rusko Тату - Я сошла с ума (viac)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Hudobný
Rusko, 2000, 3:44 min

Recenzie (5)

whack 

všetky recenzie používateľa

TATU sú nostalgické ikony. Vniesli do komerčnej hudby LG tematiku v takej miere, v akej v Rusku sa to podarilo snáď už len Pussy Riotkám. Anglická verzia (skrátený preklad textu): „Som úplne mimo, cítim sa totálne strateno, volám o pomoc, ale to len preto, lebo myšlienka, že som s Tebou, mi rozširuje zreničky. Zatváram oči, ale nemôžem Ťa z nich vymazať. (...) Som úplne zmätená, cítim sa stiesneno a vyčerpano, ľudia hovoria, že je to moja vina. Lenže ja ju tak veľmi chcem.. Chcem s ňou odísť, kde je len svetlo a kvapky dažďa, pritisnúť sa tvárami, zmiť všetku hanbu, a keď sa ľudia zastavia a budú čumieť, nestarať sa. Pretože ja cítim k nej to, čo ona ku mne. Môžem sa pretvarovať, môžem sa pokúšať zabudnúť, ale som z toho šialená, som úplne mimo. Všetko, čo povedala, sa mi dokola premieta v hlave. A to mi nestačí.“ Ruská verzia (skrátený preklad textu): „Nie som vo svojej koži, absolútne seriózne. Situácia si vyžaduje pomoc, situácia je na SOS. Nerozumiem sama sebe.. Odkiaľ si sa vzala? Prečo..? Prečo..?! Ako som sa na Teba zavesila? Zatmieva sa mi, niekam akoby letím. Bez Teba nie som nič.., nič nechcem. Je to ako jed, vedie to k zblázneniu. A Ľudia hovoria: "Sama si si vinná.." Lenže, bez Teba ja nie som ja. Bez Teba ja nie som nič. .. Mama, otec, odpusťte! Zbláznila som sa. Ja ju potrebujem.“ ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Text (vlastný preklad) Stratila som rozum, potrebujem ju. Nie som úplná, úplne vážne, volám help, volám sos. Nechápem sa, odkiaľ si sa vzala, prečo, prečo som sa na Teba zavesila? Odpája sa svet, niekam letím, Bez Teba nie som, nič nechcem. Je to pomalý jed, ubúda rozumu a oni vravia: sama si je na vine. Stratila som rozum, potrebujem ju. Lesbický coming-out ruskej dievčenskej skupiny, ktorý dnes (august 2020) by asi nebol možný. Dôvodom je prijatá novela federálneho zákona o ochrane detí pred informáciami spôsobujúcich ujmu ich zdravia a (zdravého) vývoja, ktorou sa zakázala propagácia neštandardného sexuálneho správania (podľa niektorých výkladov zákaz propagácie homosexuality) z dôvodu ochrany detí. Za upršaný videoklip a chytľavú (aj keď v čase vydania značne otravnú) melódiu a spomenutú súvislosť dávam nadpriemerné hodnotenie. 65% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dve sociálne rebelky ( dnes by zrejme stáli na hranici, ak by to bolo povolené ), vo svojom prvom predstavení, ktoré náležite ukázalo, v čom sa tieto devočky budú snažiť vynikať. ()

Reklama

Reklama