Reklama

Reklama

Bocian Riško

  • Česko Letíme (viac)
Trailer 5

Riško je vrabec. A všetci to vedia. Všetci okrem Riška. Malá vtáčia sirota vyrastá v bocianej rodine, má bocianieho brata, bocianiu mamu, bocianieho otca a je samozrejme presvedčený, že sám sa narodil ako bocian. Lenže príde čas, kedy jeho adoptívna rodina vyráža na zimu do teplých krajín a Riška musia nechať doma... A tak začína veľkolepá vtáčia odysea. Bocian nebocian, vrabec nevrabec, Riško nemá svoje krídla pre nič za nič a vyráža do ďalekej Afriky na vlastnú päsť. Cestou cez celú Európu stretáva bláznivú sovu Oľgu s jej neviditeľným imaginárnym priateľom Olegom a tiež ješitného egocentrického papagája Kikiho, ktorý zo všetkého najradšej spieva disko a tak trochu sa desí výšok.
Tento extravagantná partička vnesie do oblakov zábavu i odvahu, nebojí sa cestovať vlakom, nezastavia ju nebezpečné netopiere, na internete závislé holuby, ani mafiánske vrany. Keď nakoniec naozaj dorazia do vytúženej Afriky, nič nie je vyhraté. Riško musí s pomocou kamarátov zachrániť svojho bocianieho brata z pazúrov obrovského mediara a zmieriť sa s neľútostným druhovým zaradením. Riško sa stane tým najväčším vrabcom široko ďaleko, ale pre všetkých ostatných už bude navždy bocianom. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 5

Recenzie (27)

dudo0606 

všetky recenzie používateľa

Veď to je krásna rozprávka, naozaj nerozumiem tomu slabému hodnoteniu a ani mnohým komentárom. Je to milé, vtipné, dynamické, dobrodružné a zároveň sociálne náučné. Symbolika toho ako sociálne siete dokážu pohltiť alebo aký je rasizmus zbytočný pretože záleží na tom čo je v nás a akí sme, a nie na tom ako vypadáme. Páči sa mi, že rôzne existenčné metafory tu boli vložené veľmi nenútene a z negatívnych aspektov sveta spravili fór. ()

anitae 

všetky recenzie používateľa

Trošku divný film. Vrabec, kterému na začátku filmu sežere medvěd drsně rodiče a vychovávájí ho čápi si žije bezstarostný život, ovšem jen do té doby než přijde podzim. Čápi ho s sebou nevezmou do teplých krajin a tak se drobek vydá za svými adoptivními rodiči na dlouhou cestu do teplých krajin a cestou nabere pošahanou přerostlou sovu, a disko anduláka. Kino se příliš nebavilo, ani dětem nepřišla vtipná bláznivá sova a facebookoví holubi mě doslova štvali. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Animák z Európy, ktorý je na slušnej úrovni. Akceptovateľná kvalita, charaktery u jednotlivých účinkujúcich však nie je vždy dotiahnutá. Samotný príbeh bez väčších prekvapení. Scenár priemerný, ale stredný pasáž obsahuje málo dynamickejších momentov/scén. Z hľadiska humoru to držia nad vodou „online“ holuby. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Pepinec odpad!

všetky recenzie používateľa

Jsem si jistej, že kdyby se na sebe tenhle film sám podíval, dá si odpad taky. Animák s hnusnou animací má pro úspěch podobný předpoklady jako Keňan v NHL. Když má navíc tolik vtipu, že jsem smích slyšel jen když sova vyblila ryby, nepomohlo by ani to, kdyby čápi místo do Afriky doletěli do hnízda k Babišovi. Jediná možnost, jak v životě vidět ještě horší animák, je pustit si Letíme podruhý. ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Budu dlouho přemýšlet, jestli jsem někdy viděl horší animák. Slovem "horší" myslím jak po techické, příběhové a vtipné stránce. Za celý film jsem se usmál jen při vtipu s drahou čistírnou, jinak jsem byl celou dobu naprosto apatický a čekal, jestli se nestane zázrak a film na konci neukáže něco, čím by se odlišil od ostatních, nebo mě překvapil alespoň špetkou originality. Bohužel se tak nestalo. Imf v nedávném skvělém videu na Youtube kanálu Moviezone tvrdil, že dnešní špičkové pc sestavy umí renderovat animaci jako měl Pixar v devadesátkách. Tím pádem Letíme vzniklo někdy v roce 1850. ()

Galéria (98)

Reklama

Reklama