Reklama

Reklama

Bocian Riško

  • Česko Letíme (viac)
Trailer 3

Riško je vrabec. A všetci to vedia. Všetci okrem Riška. Malá vtáčia sirota vyrastá v bocianej rodine, má bocianieho brata, bocianiu mamu, bocianieho otca a je samozrejme presvedčený, že sám sa narodil ako bocian. Lenže príde čas, kedy jeho adoptívna rodina vyráža na zimu do teplých krajín a Riška musia nechať doma... A tak začína veľkolepá vtáčia odysea. Bocian nebocian, vrabec nevrabec, Riško nemá svoje krídla pre nič za nič a vyráža do ďalekej Afriky na vlastnú päsť. Cestou cez celú Európu stretáva bláznivú sovu Oľgu s jej neviditeľným imaginárnym priateľom Olegom a tiež ješitného egocentrického papagája Kikiho, ktorý zo všetkého najradšej spieva disko a tak trochu sa desí výšok.
Tento extravagantná partička vnesie do oblakov zábavu i odvahu, nebojí sa cestovať vlakom, nezastavia ju nebezpečné netopiere, na internete závislé holuby, ani mafiánske vrany. Keď nakoniec naozaj dorazia do vytúženej Afriky, nič nie je vyhraté. Riško musí s pomocou kamarátov zachrániť svojho bocianieho brata z pazúrov obrovského mediara a zmieriť sa s neľútostným druhovým zaradením. Riško sa stane tým najväčším vrabcom široko ďaleko, ale pre všetkých ostatných už bude navždy bocianom. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (27)

anitae 

všetky recenzie používateľa

Trošku divný film. Vrabec, kterému na začátku filmu sežere medvěd drsně rodiče a vychovávájí ho čápi si žije bezstarostný život, ovšem jen do té doby než přijde podzim. Čápi ho s sebou nevezmou do teplých krajin a tak se drobek vydá za svými adoptivními rodiči na dlouhou cestu do teplých krajin a cestou nabere pošahanou přerostlou sovu, a disko anduláka. Kino se příliš nebavilo, ani dětem nepřišla vtipná bláznivá sova a facebookoví holubi mě doslova štvali. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý animák s jednoduchým príbehom pre malých divákov. Tak by sa asi dal najlepšie a najjednoduchšie ohodnotiť "A Stork´s Journey". Ako celok to nemôžem ohodnotiť ako dobrý film, lebo je to miliónkrát videné, staré a obohrané, ale ak to človek dokáže akceptovať, tak sa tu nájde pár vecí, ktoré dokážu pobaviť. Holuby v tomto filme sú veľmi vtipné a ich pripojenie na internete je kreatívne. A asi som sa najviac na tom aj pobavil. Väčšina postáv nie je otravná a musím priznať, že sa mi páči ako sa Max a Aurora správajú k Richardovi a berú ho ako vlastného. Úvod je tiež celkom okey a držalo ma to. Keby ozaj mám povedať väčšie negatíva, tak Kiki je miestami skutočne otravný. Nie totálne otravný, ale miestami vie skutočne pokaziť atmosféru filmu. Animácie sú rovnako veľmi lacné a nie je tu žiadna scénka, kde by som povedal, že sa pozeráme na niečo skutočne skvelé a silné. Pri lietajúcich scénkach človek síce ten let cíti spolu s našimi hrdinami, no inak to v ničom nejako moc nevybočuje. Nie je to najhoršia animácia čo som videl, ale rozhodne nie animácia, ktorá by ma dokázala nejako výrazne ohúriť. V rámci možností pozerateľné, farebné a dizajny sú celkom okey. Dospelí si to neužíjú a jednoznačne budú vidieť všetky tie klišé a nudné momentky, ktorých je tu požehnane. Rovnako aj určité nevyužité možnosti ako napríklad Don Crownleone. S tým sa dalo viac pracovať. A okrem toho tempo filmu nie je veľmi dobré. Väčšinou to ide veľmi pomaly a nevie to vybudovať nejakú gradáciu. Ale ako som povedal, deti si to užijú. Takže ak im chcete ukázať nejaký jednoduchý animovaný film, tak si myslím, že to ocenia. Ale čo sa týka nás ostatných, lietať s vrabčiakom Riškom určite nebudeme. Hodnotenie: C ()

Reklama

dudo0606 

všetky recenzie používateľa

Veď to je krásna rozprávka, naozaj nerozumiem tomu slabému hodnoteniu a ani mnohým komentárom. Je to milé, vtipné, dynamické, dobrodružné a zároveň sociálne náučné. Symbolika toho ako sociálne siete dokážu pohltiť alebo aký je rasizmus zbytočný pretože záleží na tom čo je v nás a akí sme, a nie na tom ako vypadáme. Páči sa mi, že rôzne existenčné metafory tu boli vložené veľmi nenútene a z negatívnych aspektov sveta spravili fór. ()

Pepinec odpad!

všetky recenzie používateľa

Jsem si jistej, že kdyby se na sebe tenhle film sám podíval, dá si odpad taky. Animák s hnusnou animací má pro úspěch podobný předpoklady jako Keňan v NHL. Když má navíc tolik vtipu, že jsem smích slyšel jen když sova vyblila ryby, nepomohlo by ani to, kdyby čápi místo do Afriky doletěli do hnízda k Babišovi. Jediná možnost, jak v životě vidět ještě horší animák, je pustit si Letíme podruhý. ()

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Nic nového pod sluncem se v tomhle filmu nekoná. Je to jen další road trip podivných zvířátek (tentokrát ptáků) na cestě za poznáním sebe sama, přátelství a rodinných hodnot. Co mi tam ale příliš nesedlo bylo ono podivné poselství o nebezpečí a návykovosti virtuální reality, zkrátka ti ptáci co byli online na drátech působili podivně a moc mi tam tahle myšlenka (ať už jakkoli originální) nesedla. Zbytek je víceméně klasika o tom, že člověk by měl zůstat tím, kým je, že přátelé jsou ti, co ti pomůžou a chápou tvoje nedostatky a tak dále... Vcelku jednoduché a dobře srozumitelné. Co mě však nikterak extrémně nezaujalo byly postavy. Ani hlavní vrabčák, co si myslí že je čáp, ani sova se svým imaginárním přítelem, natož pak papoušek co chce být hvězda diskoték, mě za srdce nechytli a jejich osud mi byl po většinu filmu tak nějak ukradený. Co se animace týká, tak je to slabší podívaná, ale hudební doprovod docela dobře funguje. Vtípky bych označil po většinu filmu za velmi slabé. Takže "Letíme" jak si to pojmenovali tuzemští distributoři je vcelku průměrný rodinný film, který mě ale nijak extrémně nezaujal a spíš mě nudil, než bavil. 4/10 ()

Galéria (98)

Reklama

Reklama