Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôsobivý príbeh o láske a vykúpení reverenda Garyho Oldmana a vydatej Demi Moorovej, ktorá svojou odvahou a zmýšľaním dráždi skostnatenú komunitu pokryteckých puritánov v Massachusetts roku 1666.
Roku 1666 sa komunita puritánov v Massachusetts vedená tunajším guvernérom Bellinghamom a reverendom Arthurom Dimmesdaleom snaží udržať krehký mier medzi Indiánmi a kolonistami. Medzi novými prisťahovalcami je aj krásna Hester Prynnová, manželka lekára, ktorý má pricestovať neskôr. Hester sa v miestnej knižnici zoznámi s Arthurom a neskôr, keď Hester donesú správu, že manžel údajne zomrel, sa medzi nimi rozvinie búrlivý ľúbostný vzťah. Následky na seba nedajú dlho čakať a keď Hester odmietne prezradiť meno otca svojho dieťaťa, chce ju bigotná spoločnosť kruto potrestať. Hrdo však vydrží nosenie hanlivého písmena A, ktoré znamená adultery - cudzoložstvo, ako aj všetky ostatné útrapy i príkoria a prežije aj rafinovanú pomstu svojho manžela... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (87)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Už len kvôli Gary Oldmanovi sa oplatí vidieť. Nato že nemusím romantické filmy, Šarlatové písmeno mi celkom sadlo. Príbeh je zaujímavý, výprava pekná, hudba sa dobre počúvala a Duvall v mini roli potešíl. Je to ale strašná nuda. No a najväčší problém bol prejavovanie lásky na silu. Koniec sa mi nepačil vôbec, moc sa sem ani nehodil a myslím že niejsom jediný čo si to myslí. ()

gidzitka 

všetky recenzie používateľa

No jo, no jo. Tuším už, co si o mně pánská část myslí. Ale když todle je pro mě romantika toho nejtěžšího kalibru. Miluju historické filmy, miluju nekonvenčnost, miluju Garyho Oldmana... Copak mohu dát něco jiného než 100%? A pokud i Vy milujete to samé co já, pak není vskutku co řešit.:) PS Malý princ měl pravdu, správně vidíme jen srdcem. A tento film je pro mě holt takovou srdeční záležitostí... ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Šarlatové písmeno je jeden z tých filmov 90.rokov, na ktorý som narazila vďaka televíznym kanálom a od detstva k nemu prechovávam silný citový vzťah. Poburujúca puritánska ťažkopádnosť, príjemne kontrastujúca s krásami divokej prírody či osídľovania a najmä vášnivá romantická línia môžu za to, že tento film v mojej zbierke "citlivých, pohladzujúcich" unikátov zastáva osobité miesto. Vynikajúci Gary Oldman, na ktorého je v jeho dobových postavách (Beethoven, Dracula,...) radosť pozerať a melancholická dojímavá hudba Johna Barryho mi natoľko utkvela v pamäti, že Šarlatovému písmenu vďaka nej pripisujem väčší význam než v skutočnosti možno zasluhuje. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $46miliónovTržby USA $10,382,407Tržby Celosvetovo $-║ Niekto sa tu snaží o veľkú drámu ale príbeh je len miestami pútavý, ináč to je až nepekne ploché bez zaujímavejšej príbehovej výstavby, dokonca pri konci sa to zvrhne na masaker a la Posledný Mohykán, čo vyznelo pre zdĺhavé 2hodinové budovanie tejto drámy ako riadna podpásovka a tým aj príbeh stratil na akejkoľvek vážnosti. /40%/ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kam až chceš zájsť?“ – „Tam, čo mi postačia sily.“ Viem, že by som mal napísať aspoň troška kvalifikovaný a chladnokrvný dôvod, prečo dávam tejto prehnane dlhej a miestami nudnej záležitosti až 60%, ale napíšem jediné – lebo je to pekné :-) Je to pekne nakrútené, pekne obsadené, pekne napísané a zasadené do peknej výpravy. Proste je to pekné (hoci sa to odohráva v dobe, v ktorej by ste určite nechceli žiť). Garymu Oldmanovi to v čiernom (a aj v milostnej polohe) svedčí a film pochádza ešte z doby, kedy to s Demi Moore nebolo najhoršie a bola relatívne pekná a rozkošná. Inak som sa ale dosť nudil a túto cukrovú rozprávku je nemysliteľné porovnávať s predchádzajúcou Joffého klasikou a to nezabudnuteľnou Misiou. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

  • Producent filmu Vajna k filmu zveřejnil: "Film byl natočen podle knihy Nathaniel Hawthorne. V Americe je tato kniha povinnou četbou, díky čemuž diváci snímek vnímají citlivějí. Roland Joffé je talentovaný režisér, ale velmi tvrdohlavý, prakticky jsme se s ním museli hádat po celou dobu natáčení. Navíc byl Gary Oldman celou dobu opilý. (Zdroj: origo.hu) (Courtemanche)

Reklama

Reklama