Reklama

Reklama

Devil in the Dark

  • Kanada The Plateau (pracovný názov)

Po dlhých rokoch bez kontaktu sa dvaja bratia rozhodnú vyraziť do hôr, kam kedysi chodili so svojím otcom a zaspomínať tak na staré dobré časy. Ich cieľom je vrch Plateau, ktorý je v okolí známy tým, že sa tu v minulosti stratil chlapec, ktorý sa nikdy nenašiel. Bratia sa vyberú na lov, to ale netušia, že v horách nie sú jedinými lovcami. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (39)

juta 

všetky recenzie používateľa

Tak bohužel další krok vedle, který opravdu nemusíte vidět, protože o nic nepřijdete. Celý film se neskutečně táhne a opravdu nic se nestane ani na konci! Pomalu neskutečné dvě sekundy v celém filmu můžete vidět "příšeru", která opravdu strach nenahání a je daleko od toho co je vyobrazeno na plakátu... Velké zklamání, když vidíte že film je natočený dobře, má pěkné záběry, snaží se o určitou hororovou koloritu, ale co se týče obsahu je totálně prázdný... ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Co to zase bylo? A tak to vypadalo nadějně... Příroda, lesy, žádní herci z amatérského spolku... no a prý obluda v lese. Po 45 minutách nudy, kdy bráchové chodí po lese a vzpomínají na tatínka, jsem si říkal:" Bože můj, je to tady zase... Ale ještě jsem doufal, že těch zbývajících 37 minut se to brutálně rozjede a obrovská nestůra z obalu filmu všechny sežere. A HOVNO! 10% za přírodu. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Jako polodokumentární jedhohubka, proč ne. V podstatě drama dvou bratrů, kteří si nikdy moc nerozuměli, na což měl jistý podíl viny jejich otec. Dokonce bych to bral i jako podobenství o snaze, ale současně nemožnosti navázat znovu jakýkoliv vztah, který byl před patnácti lety zřejmě zcela zrušen. Odpovídal by tomu i bezvýchodný konec, kde ona kreatura je jakousi metaforou. Film se natáčel v čarokrásné přírodě Britské Kolumbie a některé záběry jsou úžasné. Dobrá hudba je místy atmosferická a dává tušit, že přijde něco nepříjemného. Čím méně toho film ukázal, tím lépe.Pokud někdo čeká přímočarý horor, bude dozajista zklamán. Sen a skutečnost se natolik prolnuly, že závěrečná čtvrtina je na divákovi, jak si ji přebere. Kdo to má rád po lopatě, bude možná na konci i zuřit... ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

"Zabil jsem v lese jelena...", pobrukoval jsem si flegmaticky a rezignovaně ke konci filmu. A zabil jsem zároveň i snahu film nějak pochopit. Ovšem troufám si tvrdit, že o to právě rejžovi a jeho lidem šlo - Devil In The Dark se ani nijak chápat nemá, surrealismus se totiž nechápe, surrealismus má vyvolávat pocity. No a moje pocity byly vesměs příjemné a dojmy pozitivní. Pomalý a nenápadný film za pár šupů, se scénářem za pár šupů, a přitom je mi milejší, než naprostá většina komerčního mainstreamu... Ale možná že to nakonec nebyl žádný surrealismus, ale prachsprostá amatérská neumětelská ptákovina beze smyslu, čert aby se v tom vyznal. V každém případě radím všem, kdo se těší na klasický horror, aby šli radši o film dál. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Pôsobivá a tiesnivá záležitosť s mrazivými poslednými troma sekundami a kvalitnými a prepracovanými - hoci troška nudnejšími - postavami. Dvaja bratia, z nich každý bol od detstva úplne iný, sa vyberú na niekoľko dní na v horore nie zrovna najšťastnejšie územie – do temných, hlbokých a nekonečných lesov, v ktorých v noci znejú divné, hrôzostrašné zvuky. Opatrné a veľmi skromné dávkovanie vyložene strašidelných scén má veľký podiel na tom, že je atmosféra znepokojujúca a napínavá. Nič explicitné, čo mnohým bude vadiť, no mne to práveže vyhovovalo. A treba povedať, že keď už sa konečne začne „niečo“ diať a objaví sa pôvodca škrekov, JE to pôsobivé. Preto zamrzí absencia odpovedí (fantázia je fajn, ale občas by neuškodilo divákovi odpovedať aspoň na niečo) a troška stagnujúce tempo. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama