Reklama

Reklama

Kincsem – stávka na pomstu

  • Česko Kincsem - sázka na pomstu (viac)
Trailer 1
Maďarsko, 2017, 121 min (Alternatívna 118 min)

Réžia:

Gábor Herendi

Hrajú:

Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár, József Gyabronka, Tamás Keresztes, Ernő Fekete, Péter Scherer, Zoltán Rátóti, Lehel Kovács, Zalán Makranczi (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Sándor Blaskovich bol aristokrat a tréner koní. Po neúspešnom sprisahaní ho dal popraviť bývalý kamarát v zbrani, oficier rakúskej armády, gróf Otto von Oettingen (Tibor Gáspár). Sándorov osirelý syn Ernő príde o rodinný majetok a vyhostia ho z paláca. Jeho dedičstvo získa gróf von Oettingen ako oficiálnu odmenu za služby cisárovi Franzovi Jozefovi I. Po viac než dvadsiatich rokoch je Ernő (Ervin Nagy) playboyom obletovaným ženami, navštevuje najlepšie budapeštianske nevestince a operné domy, zabáva sa častými súbojmi, a napriek tomu zostáva zlomený. Živí sa tým, že kupuje dostihové kone a vsádza na ne, ale obvykle stráca viac než vyhrá. Ernőov záujem vzbudí stretnutie s Klárou (Andrea Petriková), temperamentnou dcérou grófa von Oettingena, ona ho však opakovane odmieta pre jeho škandalóznu povesť. Daruje mu však úžasnú a neskrotnú kobylu Kincsem. Ernő sa venuje jej výcviku a chce z nej urobiť svetového šampióna. Má šancu nielen vylepšiť svoju finančnú situáciu, ale tiež pripraviť oneskorenú pomstu von Oettingenovi a získať späť svoj majetok. Jeho najnebezpečnejším súperom je však láska... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (56)

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Nevzpomínám si, že bych kdy viděl čistě maďarský film (rodina Smolíkova byla seriál, a navíc animovaný), ale je vidět, že je na tom maďarská kinematografie mnohem líp než česká... Film je moc hezký, zvláště záběry na běžící koně, příběh zajímavý, dobové kostýmy lehce střihnuté steampunkem, herci sympatičtí - takže rozhodně dobrý a milý film - mile překvapil...80% ()

Razzor_82 

všetky recenzie používateľa

"Ten kůň je učiněný zázrak."  Čekal jsem historický příběh s poctou pro Kincsem. Klisna by si zasloužila větší prostor na cestě za slávou. Třeba výcvik se mi zdál hodně okrajový.  Otravné jsou špinavé intriky šlechty. Na výpravě Maďaři nešetřily a je tady znát velmi štědrý rozpočet. Celkově snímek působí jako romantická pohádka s kouzelným koněm. 6/10 ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Každý forint bolo v tom filme cítiť. Maďarský Matthew McConaughey v historickom filme s reálnymi udalosťami. Po madarskej revolúcií to veru šľachtici, ktorý tak nejak stáli na opačnej strane veru nemali ľahké. Zobrali im majetky, erby, panstvá, všetko. Celé to však zastrešuje ústredný príbeh s koňmi. S dostihovými koňmi. Kto by povedal, že v devätnástom storočí boli dostihy tak populárne a točili sa tam veľké love už vtedy. Tak nejak sa to tam preplieta s láskou, nenávisťou, pomstou a neľútostnými súbojmi na ovále. Ani tu sa však nevyhneme otrepanému klišé, milostným trojuholníkom a občasnému súboju. Film je akože celkom dobre vystavaný. Postavy bavia, ústredná dvoja má hĺbku, chémia medzi nimi funguje. Tá sa niečo dozvedieť aj z histórie, kostýmy a výprava skvelé. Dialógy občas škriabu, niekedy je aj konanie postáv nelogické, hlavne v závere. Avšak už dlho som nevidel dobrý, prizvukujem maďarský, historický film, s príbehom a peknými súbojmi ešte krajších koníkov. Objektívne silné tri, ale viď predchádzajúca veta. 4 z 5 ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Podľa načítaného bola hungarian wonder celkom flegmatická panička s maniermi. Lenže počet pretekov, v ktorých nenašla premožiteľa je vskutku úctyhodné číslo .. a to sa cení. Cením aj kostymérov, ktorí sa síce nechali ovplyvniť súčasnosťou, ale nebol to žiaden gýč. Tiež výber hercov. Príbeh bol dostatočne zaujímavý, aj keď miestami predvídateľný. 3,5* ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Najprv som váhal, či sa do toho vôbec pustiť, ale predsa len tie veľmi dobré recenzie ma presvedčili. A napokon musím uznať, že tento maďarský film ma veľmi milo prekvapil a bol to naozaj kvalitný filmový zážitok. Už samotný základ príbehu ma oslovil, a malo to po celý čas skvelý spád, prakticky bez hluchých miest. Do toho výborná výprava, kostýmy, kulisy, scenérie - takže aj po estetickej stránke z mojej strany veľká spokojnosť. Zápletka o starej krivde a konských dostihoch bola pútavá, aj keď mierne predvídateľná (hoci napokon to až tak priamočiare našťastie nebolo). Postavy ma bavili, a herecké stvárnenie skutočne na úrovni. Zaujala ma najmä Andrea Petrik v úlohe Kláry, na ktorú som sa nevedel vynadívať. Fakt paráda, celkový dojem = (necelých) 5*! ()

Galéria (141)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. března 2017 v Budapešti. (ČSFD)
  • Jedná se o doposud nejdražší maďarský film. Rozpočet filmu činil 10,5 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • „Kincsem“ má být kobyla, ale v některých záběrech museli filmaři použít hřebce. (ČSFD)

Reklama

Reklama