Reklama

Reklama

Kincsem – stávka na pomstu

  • Česko Kincsem - sázka na pomstu (viac)
Trailer 1
Maďarsko, 2017, 121 min (Alternatívna 118 min)

Réžia:

Gábor Herendi

Hrajú:

Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár, József Gyabronka, Tamás Keresztes, Ernő Fekete, Péter Scherer, Zoltán Rátóti, Lehel Kovács, Zalán Makranczi (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Sándor Blaskovich bol aristokrat a tréner koní. Po neúspešnom sprisahaní ho dal popraviť bývalý kamarát v zbrani, oficier rakúskej armády, gróf Otto von Oettingen (Tibor Gáspár). Sándorov osirelý syn Ernő príde o rodinný majetok a vyhostia ho z paláca. Jeho dedičstvo získa gróf von Oettingen ako oficiálnu odmenu za služby cisárovi Franzovi Jozefovi I. Po viac než dvadsiatich rokoch je Ernő (Ervin Nagy) playboyom obletovaným ženami, navštevuje najlepšie budapeštianske nevestince a operné domy, zabáva sa častými súbojmi, a napriek tomu zostáva zlomený. Živí sa tým, že kupuje dostihové kone a vsádza na ne, ale obvykle stráca viac než vyhrá. Ernőov záujem vzbudí stretnutie s Klárou (Andrea Petriková), temperamentnou dcérou grófa von Oettingena, ona ho však opakovane odmieta pre jeho škandalóznu povesť. Daruje mu však úžasnú a neskrotnú kobylu Kincsem. Ernő sa venuje jej výcviku a chce z nej urobiť svetového šampióna. Má šancu nielen vylepšiť svoju finančnú situáciu, ale tiež pripraviť oneskorenú pomstu von Oettingenovi a získať späť svoj majetok. Jeho najnebezpečnejším súperom je však láska... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (56)

Amonasr 

všetky recenzie používateľa

Romantická ptákovina pro milovníky červené knihovny a koní v operetně historických kulisách se spoustou rušivých ahistorických prvků, jako je například moderní skupinová choreografie na plese nebo mnohé kostýmy apod. Zkrátka filmový kýč jak bič. Na druhou stranu řada povedených scén z drezůry koní a dostihových klání. Ovšem Andrea Petrik připomínala spíš drahou přisprostlou šlapku než hraběcí dceru, nebylo v ní vůbec nic aristokratického, na roli se naprosto nehodila. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Najprv som váhal, či sa do toho vôbec pustiť, ale predsa len tie veľmi dobré recenzie ma presvedčili. A napokon musím uznať, že tento maďarský film ma veľmi milo prekvapil a bol to naozaj kvalitný filmový zážitok. Už samotný základ príbehu ma oslovil, a malo to po celý čas skvelý spád, prakticky bez hluchých miest. Do toho výborná výprava, kostýmy, kulisy, scenérie - takže aj po estetickej stránke z mojej strany veľká spokojnosť. Zápletka o starej krivde a konských dostihoch bola pútavá, aj keď mierne predvídateľná (hoci napokon to až tak priamočiare našťastie nebolo). Postavy ma bavili, a herecké stvárnenie skutočne na úrovni. Zaujala ma najmä Andrea Petrik v úlohe Kláry, na ktorú som sa nevedel vynadívať. Fakt paráda, celkový dojem = (necelých) 5*! ()

Reklama

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Tento film se mi hodnotí velice dobře, protože se na to velmi dobře dívalo. Nádherný romanticko - dobrodružný příběh, jaký by troufám si tvrdit u nás nevznikl. Je pravda, že i tady bylo hned od počátku jasné který s kterou si bude souzen, ale nevadí protože děj ani chvilku nenudí. Jsou zde krásné záběry z dostihů a tak si přijdou na své i milovníci koní. Dokonce tu a tam je to i vtipné. Například finta s kočkou a " Zlatíčkem" nebo to selfie s velkým fotografickým přístrojem bylo úsměvné. Maďaři prostě u mne zabodovali a já neváhám dát plný počet hvězd za příjemně strávené dvě hodiny. ()

Razzor_82 

všetky recenzie používateľa

"Ten kůň je učiněný zázrak."  Čekal jsem historický příběh s poctou pro Kincsem. Klisna by si zasloužila větší prostor na cestě za slávou. Třeba výcvik se mi zdál hodně okrajový.  Otravné jsou špinavé intriky šlechty. Na výpravě Maďaři nešetřily a je tady znát velmi štědrý rozpočet. Celkově snímek působí jako romantická pohádka s kouzelným koněm. 6/10 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, prečo do hlavnej úlohy dali autori takého sympaťáka. Keby vybrali herca čo sa približuje predlohe, tak by sa asi nedostavil taký úspech, minimálne u ženského obecenstva... samozrejme, herec bol skvelý a sršala z neho veľká charizma. Ale ani ostatní herci nezaostali, každý jeden dokázal svojej postave vdýchnuť to svoje čaro a vystihnúť jej osobitý charakter. Celkovo som veľmi prekvapený technickou úrovňou snímku, ako už niekto povedal, je to taký malý Hollywood, na peniazoch sa veru rozhodne nešetrilo, čo sa prejavilo najmä na krásnej výprave, ktorej dojem ešte znásobila výborná kamera. Samotná dejová linka bola tiež zaujímavá, aj keď v niektorých miestach trochu strácala tempo. Na druhú stranu dostihové preteky boli síce výborne urobené a športovo napínavé, no bolo ich málo, to je asi taký jediný subjektívny nedostatok. Čo sa týka koňa - tak to už niekedy býva, že prekvapí práve ten, ktorý na začiatku nevzbudzuje veľké nádeje. V tomto prípade to bola kobylka Kincsem. Pekný príbeh, ktorý potešil aj z tej romantickej stránky, silný nadpriemer. 85/100 ()

Galéria (141)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. března 2017 v Budapešti. (ČSFD)
  • „Kincsem“ má být kobyla, ale v některých záběrech museli filmaři použít hřebce. (ČSFD)
  • Jedná se o doposud nejdražší maďarský film. Rozpočet filmu činil 10,5 milionů amerických dolarů. (ČSFD)

Reklama

Reklama