Reklama

Reklama

Kincsem – stávka na pomstu

  • Česko Kincsem - sázka na pomstu (viac)
Trailer 1
Maďarsko, 2017, 121 min (Alternatívna 118 min)

Réžia:

Gábor Herendi

Hrajú:

Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár, József Gyabronka, Tamás Keresztes, Ernő Fekete, Péter Scherer, Zoltán Rátóti, Lehel Kovács, Zalán Makranczi (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Sándor Blaskovich bol aristokrat a tréner koní. Po neúspešnom sprisahaní ho dal popraviť bývalý kamarát v zbrani, oficier rakúskej armády, gróf Otto von Oettingen (Tibor Gáspár). Sándorov osirelý syn Ernő príde o rodinný majetok a vyhostia ho z paláca. Jeho dedičstvo získa gróf von Oettingen ako oficiálnu odmenu za služby cisárovi Franzovi Jozefovi I. Po viac než dvadsiatich rokoch je Ernő (Ervin Nagy) playboyom obletovaným ženami, navštevuje najlepšie budapeštianske nevestince a operné domy, zabáva sa častými súbojmi, a napriek tomu zostáva zlomený. Živí sa tým, že kupuje dostihové kone a vsádza na ne, ale obvykle stráca viac než vyhrá. Ernőov záujem vzbudí stretnutie s Klárou (Andrea Petriková), temperamentnou dcérou grófa von Oettingena, ona ho však opakovane odmieta pre jeho škandalóznu povesť. Daruje mu však úžasnú a neskrotnú kobylu Kincsem. Ernő sa venuje jej výcviku a chce z nej urobiť svetového šampióna. Má šancu nielen vylepšiť svoju finančnú situáciu, ale tiež pripraviť oneskorenú pomstu von Oettingenovi a získať späť svoj majetok. Jeho najnebezpečnejším súperom je však láska... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (56)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Proč by zrovna Maďaři nesvedli natočit velkorozpočtové historické drama a udělat to absolutní komerční formou? Kincsem je na oko hezký film. Má pěkný příběh o koňovi, který, soudím, zná každý Maďar v každém koutu Maďarska. Celé to působí moderně, hlavní hrdina se tváří, jak kdyby vypadl z nějakého steampunkového komiksu a ta historická atmosféra je k nezaplacení. Scénáristicky to ale přechází z dramatu přes komedii po romantično a tady celá ta kvalita filmu trošku uvadá. Nejvíc hlavně v romantických chvílích, kdy jsem měl pocit, jak kdybych koukal na nějakou maďarskou Angeliku v mužském provedení. Pokud Vám ale podobné filmy nevadí a máte rádi evropskou historii, musíte zde být spokojení. ()

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Nevzpomínám si, že bych kdy viděl čistě maďarský film (rodina Smolíkova byla seriál, a navíc animovaný), ale je vidět, že je na tom maďarská kinematografie mnohem líp než česká... Film je moc hezký, zvláště záběry na běžící koně, příběh zajímavý, dobové kostýmy lehce střihnuté steampunkem, herci sympatičtí - takže rozhodně dobrý a milý film - mile překvapil...80% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Najprv som váhal, či sa do toho vôbec pustiť, ale predsa len tie veľmi dobré recenzie ma presvedčili. A napokon musím uznať, že tento maďarský film ma veľmi milo prekvapil a bol to naozaj kvalitný filmový zážitok. Už samotný základ príbehu ma oslovil, a malo to po celý čas skvelý spád, prakticky bez hluchých miest. Do toho výborná výprava, kostýmy, kulisy, scenérie - takže aj po estetickej stránke z mojej strany veľká spokojnosť. Zápletka o starej krivde a konských dostihoch bola pútavá, aj keď mierne predvídateľná (hoci napokon to až tak priamočiare našťastie nebolo). Postavy ma bavili, a herecké stvárnenie skutočne na úrovni. Zaujala ma najmä Andrea Petrik v úlohe Kláry, na ktorú som sa nevedel vynadívať. Fakt paráda, celkový dojem = (necelých) 5*! ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Podľa načítaného bola hungarian wonder celkom flegmatická panička s maniermi. Lenže počet pretekov, v ktorých nenašla premožiteľa je vskutku úctyhodné číslo .. a to sa cení. Cením aj kostymérov, ktorí sa síce nechali ovplyvniť súčasnosťou, ale nebol to žiaden gýč. Tiež výber hercov. Príbeh bol dostatočne zaujímavý, aj keď miestami predvídateľný. 3,5* ()

Janega 

všetky recenzie používateľa

Ó, Maďari vedia natočiť tak pekný film? Tento film pozerám akurát v období, keď sa zaujímam o dostihy, takže mi film o dostihovom koňovi prišiel vhod. A dokonca ani tá romanca mi nevadila, lebo z toho príbehu pekne vyplinula. Vravia, že to nie je presne podľa skutočnosti, no historicky presné bývajú len dokumenty. Ale som prekvapený, žeby dostihy mali taký veľký vplyv na politickú situáciu. Záver trochu drhne, je to už také alá klišé holyvúd. ()

Galéria (141)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. března 2017 v Budapešti. (ČSFD)
  • Jedná se o doposud nejdražší maďarský film. Rozpočet filmu činil 10,5 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • „Kincsem“ má být kobyla, ale v některých záběrech museli filmaři použít hřebce. (ČSFD)

Reklama

Reklama