Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tele a duši je nekonvenčná lovestory dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej uzavretej kvalitárky mäsa. Obaja hrdinovia, ohromení zistením, že majú rovnaké sny, sa ich postupne pokúšajú spoločne plniť. Ľahko excentrická, taktilná i odťažitá romanca s prvkami každodennej drámy a čiernej komédie sugestívne tematizuje dualitu bdelosti a snenia, beštiality a humanity, duše a tela. Film, ktorý nenásilne spája chladné pozorovanie a nezvyčajnú emocionalitu, ťaží z výraznej vizuálnosti: z precíznych geometrických kompozícií, neokázalého prelínania lyrickosti a brutality, symbolického využitia farieb i sústredenej práce s hercami. (Film Europe)

(viac)

Diskusia

runner85

runner85 (hodnotenie, recenzie)

Chcel by som tento film lupnúť, hádam teda neodpadnem ... ak by som sa už neozýval .... 

na príspevok reagoval eLeR

mchnk

mchnk (hodnotenie, recenzie)

Dnes večer v našem filmovém klubu vydrželo až do konce dvaadvacet lidí z celkových čtyřiadvaceti, ti dva ovšem odešli v pohodě po svých :) osobně jsem čekal silnější drama, nicméně bez diskuze spokojenost...

petr.c17

petr.c17 (hodnotenie, recenzie)

Kdyby nebylo těch snů o lani a jelenu, jejich tiché, intimní záběry a pointou, že je to společný sen...odešel bych z kina nebo možná rovnou ztratil vědomí

leila22

leila22 (hodnotenie, recenzie)

Možno som čudná, ale mne pri tej scéne neprišlo zle. Bolo mi najhoršie na svete, ale tak emocionálne, nie fyzicky. Celý film je extrémne krehký, citlivý a smutný. Ale tak krásne smutný, asi je to o uhle pohľadu :)

na príspevok reagoval pan Hnědý

Inferio

Inferio (hodnotenie, recenzie)

Dneska na slavnostní preméře v Lucerně jeden člověk omdlel a další epileptický záchvat či co. A nedopromítali.

na príspevok reagoval pan Hnědý

pan Hnědý

pan Hnědý (hodnotenie, recenzie)

V Cannes lidi na začátku odcházeli, v Maďarsku jedna paní omdlela. V Aff vydrželi všichni. Připravte se.

Súvisiace novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (viac)

Reklama

Reklama