Reklama

Reklama

Moja sesternica Rachel

  • Česko Moje sestřenice Rachel (viac)
Trailer 2

Osiroteného malého chlapca Philipa si adoptuje jeho starší bratranec Ambrose a na svojom statku v juhozápadnom Anglicku ho vychováva ako vlastného syna. Philip sa mu za to odvďačí láskou a miluje ho ako vlastného otca. Ambrose na radu lekára odchádza do Toskánska, aby sa liečil v teplom podnebí. Vo Florencii sa zoznámi a napokon aj ožení s Rachel, svojou polovičnou talianskou sesternicou, vdovou po jeho zosnulom bratovi. Po idylickom začiatku sa jeho zdravotný stav zhoršuje. Krátko pred svojou smrťou Ambrose stihne listom varovať Philipa, že jeho žena ho pomaly zabíja. Philip vyrazí do Florencie, aby odhalil pravdu, ale Rachel už nenájde, pretože po smrti manžela odcestovala z Talianska. Namiesto nej sa stretne s Rainaldim, jeho priateľkou a právnikom, ktorý v ňom nevyvoláva dôveru. Philip sa vracia späť na svoje panstvo do Cornwallu presvedčený, že Rachel je zákerná žena a travička, ktorá zavinila Ambroseovu smrť. O nejaký čas ho navštívi samotná Rachel. Philip ju chce privítať s chladným odstupom. O to viac ho však ohromí, že Rachel je nielen krásna, ale aj elegantná, inteligentná a citlivá. Namiesto toho, aby ju potrestal, šialene sa do nej zamiluje. Začína pochybovať o jej vine a plány na pomstu sa pomaly rúcajú. Alebo nie? Podarí sa Philipovi odhaliť pravdu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (64)

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Víte, ta Rachel měla vážně smůlu na chlapy... Film o nevyspělém blbci, který myslí rozkrokem, ale není to vtipné...je to jen otravné. A to říkám o herci, který mi jinak připadá ultimativně sexy. A prostě, celé mě to celkem otravovalo. Fakt mají štěstí, že se to aspoň odehrává v Anglii, a přes otravnost je Claflin pořád sexy (chvílema). ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Vyzerá to dobre, kamera je skvelá a vo filme je pár skutočne kvalitných záberov, na ktoré sa skvele pozerá, no celý čas film zápasí s jedným vážnym problémom. Nakoľko nám hneď na úvod položí otázku, tak po celý zvyšok filmu na ňu iba hľadáme odpoveď. A film nás bude zamotávať, aby sa naša myseľ a dojmy neustále menili. A výsledne to potom spôsobí, že človek nesleduje film a nie je zvedavý čo sa bude diať, ale miesto toho iba premýšľa nad tým, čo je vlastne pravda. Herecké výkony sú okey a réžia filmu je dobrá, no v rámci príbehu a postáv to ponúka málo. Najmä z toho titulu, že to neustále niekam smeruje, no nevieme kam. Neustále sa niečo deje, no nerozumieme prečo. A jedinou odpoveďou je asi iba láska. Film je strašne ťažkopádny, monotónny a hlavne sa človek nevie naň poriadne sústrediť, keď viac rieši záhadu, ktorú nám predostiera. Pozerať sa to dá a vizuálne sú tam pekné momenty, no to je asi všetko, čo stojí za to. Plus teda výprava a hudba. Som rád, že som film videl, znovu by som sa k nemu nevrátil, ale na jedno pozretie to nie je zlé. Zvážte si a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Natočené hezky, zahrané dobře a ačkoliv Rachel Weisz se znovu nepřetrhla, pořád jí žeru. Nicméně to matení diváka, na kterém to bylo do určité míry postavené, na mě moc nefungovalo. Ne že by mi bylo jasné, jestli to udělala či neudělala, ale jednak to podle mě netušil ani režisér a druhak to vodění za nos mi občas nedávalo valný smysl. Navíc chemie mezi Rachel s Claflinem vůbec nefungovala, takže se film nemohl příliš opřít ani o tu romantiku. 50%, ale s přivřenýma očima. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak takúto nesympatickú postavu stretnete vo filme len zriedka. Hrozne, ale hrozne ma tu iritovala iracionálna stupidita a naivita toho mladíčka, to bolo niečo strašne odpudzujúce. No vytvor si potom k takejto postave nejaký vzťah, veď je jasné, že všetko čo je spojené s takýmto úbohým pajácom človeka odpudí. Nanešťastie tento dutý balvan bol na obraze najčastejšie, takže tým pádom som si film moc neužil, skôr odtrpel. A zápletka s rozuzlením? Hrozný paškvil, nuda a banalita. Také niečo vymyslím aj po trojdňovej opici. Pekná výprava s kostýmami, hudbou a príjemne presvetlenou kamerou sa však uprieť nedajú. Na priemer je ale toho stále málo. 40/100 ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Na to, že jde převážně o vztah naivního mladíčka a tajemné ženy, které jen tu a tam doplňují ostatní herci, se překvapivě podařilo udržet téměř až do konce napjatou atmosféru a nezodpovězenou otázku, jestli kráska ve smutečním byla nebo nebyla…. Dobová výprava je krásná, stejně jako přírodní scenérie plné výrazných barev. Chybí trochu víc dramatu, zajímavější příběh, ale zakončení s trpkou příchutí se vydařilo. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama