Reklama

Reklama

Život vo vzduchu

(seriál)
  • Česko Život ve vzduchu (viac)
Veľká Británia, 2016, 2 h 54 min (Minutáž: 58 min)

Hudba:

Will Hyde

Hrajú:

Suranne Jones (rozprávač), Omri Rose (rozprávač)
(ďalšie profesie)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Dostat se na oblohu, do vzdušného světa, a na vlastní kůži zakusit to, co patří k tamějšímu životu: skoky, plachtění, létání... To se nedá s ničím srovnat. Létat člověk touží odedávna, létání je metaforou výjimečných schopností a svobody. V živočišné říši je však mnoho druhů, které toto umění ovládají na opravdu mistrovské úrovni. Díky našemu seriálu se nyní budeme moci podívat na tento podivuhodný vzdušný život, plný záhad, z bezprostřední blízkosti. (TV Spektrum)

(viac)

Recenzie (6)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel sa zaobišiel takmer bez vtákov. Je toľko ďalších zvierat, ktoré dokážu robiť vo vzduchu mimoriadne kúsky, napríklad skákať, plachtiť alebo lietať bez krídel ako veverička, had alebo ryby. Komentár všetky mechanizmy zrozumiteľne vysvetlí aj názorne ukáže. Napríklad známu vec, že mačkovité šelmy vždy dopadnú na nohy, vidíme spomalenú tak, že počas pádu dostaneme celé vysvetlenie. (24.10.2018) –––– Druhý diel sa už venuje najmä vtákom, teda pánom oblohy, čo je aj názov epizódy. Podrobne sa rozoberie, prečo a ako je sokol sťahovavý najrýchlejší, jastrab najobratnejší, albatros najefektívnejší a najvytrvalejší, kŕdeľ žeriavov spolupracuje ako skupina cyklistov a kráľom v univerzálnosti netopier, aj keď ani nepatrí k vtákom. S druhou epizódou som ešte spokojnejší ako s prvou. (31.10.2018) –––– Preplnená obloha je bojiskom o potravu a životný priestor. Boj občas prebieha aj pod morskou hladinou alebo v úplnej noci. Je úžasné spoznat jednoduché pravidlá lietania v kŕdli, vďaka ktorým sa môže v priebehu zlomkov sekúnd koordinovat pol milióna škorcov. (7.11.2018) ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Fantastické zábery, informačne bohatý komentár, skvelo hodiaca sa hudba, vedecké prepojenia, ktoré v prírodopisných dokumentoch milujem - prosto dokonalosť - to je BBC. Pýtalo by si to podstatne viac dielov. ()

Galéria (46)

Reklama

Reklama