Reklama

Reklama

Muzikál o radostiach a starostiach chudobného mliekara Tovjeho, ktorý žije s manželkou a piatimi dcérami v ukrajinskej židovskej komunite. Zbožný Tovje, ktorý žije v súlade s židovskými tradíciami chce najstaršie dcéry vydať "ako sa patrí",  v jeho situácii to však nie je jednoduché. Film bol nominovaný na Oscara v ôsmych kategóriách, napokon získal tri sošky. (STV)

(viac)

Diskusia

hirnlego

hirnlego (hodnotenie, recenzie)

Zrovna u Šumaře mi přišel MGM "simultánní překlad" písní jako takové vtipně elegantní (nebo jen vtipné, nemůžu se rozhodnout) řešení dabované verze, ale nevím, jak bych to překousla u něčeho jiného.

Sir_Mac

Sir_Mac (hodnotenie, recenzie)

Viděl jsem to na Nově a tam byl dabing v pořádku (Tovje - L. Županič, jeho žena - S. Stašová...)

Janek

Janek (hodnotenie, recenzie)

Produkci českého dabingu MGM by měli oběsit - nadabovat totiž muzikálová čísla je opravdu zvěrstvo.

Daae

Daae (hodnotenie, recenzie)

Není to Gwen Steffani a její Rich girl? Taky mi tato píseň lezla silně na nervy :(

Blofeld

Blofeld (hodnotenie, recenzie)

Amarcord: to zní strašidelně, jsem moc rád, že neposlouchám rádio;oD.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnotenie, recenzie)

Cele lonske leto me stvala radia, jez vysilala pisen "If I were a rich man" z tohoto muzikalu...tak trochu jinak. Nejaka popova nana si z toho udelala orgie primitivismu - cela pisen je harmonicky doprovozena tonikou beze zmeny (to je, jako, kdyz nekdo doprovazi pisen, a umi na kytaru jenom jeden akord). Hruza. Ta husa blba se samozrejme v nazvu uvadi jako autorka, a song se jmenuje Rich Girl. Vesele na to tanci polonaha na jakesi lodi, a pro me symbolizuje to, co uz se deje naprosto bezne, a s zeleznou pravidelnosti: Popu, rapu, a jejich odnozim dochazi fantazie, tak sahaji po tom, co uz tu bylo, a spolehaji na hloupost lidi, ze jejich lacine "remaky" nikomu neprijdou povedome. Vychazi jim to skvele :o(

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (viac)

Reklama

Reklama