Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller (Elyas M’Barek) bol ako učiteľ-samouk vždy zástancom drsných a nezvyklých učebných metód. Primerané násilie na žiakoch mu nikdy nebolo cudzie. Či už po nich strieľal, nasadzoval im putá, využíval elektrošoky alebo ich dokonca nútil sa niečo v škole naučiť. Ale teraz, v treťom diele filmovej série Fakjů pán profesor, prichádza okamžik pravdy. Goetho gymnáziu ubúdajú študenti a od ďalšieho školského roku mu hrozí zatvorenie. Poradca pre voľbu povolania oznámil Zekiho triede, že po škole nemajú nikde žiadnu šancu a navyše ich teraz čakajú testy, ktoré majú preveriť ich schopnosť vôbec sa dostať k maturite. Medzi učiteľmi a študentmi zavládne desivá depresia. Učitelia sa boja, že prídu o prácu. Študenti prepadajú zúfalstvu z toho, že dvere k lepšej budúcnosti sú pre nich definitívne zatvorené. Riaditeľka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všetky tieto starosti s radosťou hodí na krk hlavne Zekimu a novej školskej posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hüller). Majú sa postarať o niekoľko rýchlych, výrazných študentských úspechov, aby zabránili zatvoreniu školy. A tak sú na rade súťaže o najlepší študentský hudobný a výtvarný výkon, o najlepšie školské noviny. Na programe sa musí objaviť aj super dôležitá kampaň proti šikanovaniu na škole.
Je teda na Zekimovi, aby svojich študentov konečne prinútil vziať osud do vlastných rúk. Avšak jedna vec je niekoho presvedčiť a druhá, aby to potom dotyční aj urobili. Na scénu prichádza ďalšie Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrňujúce aj nelegálne podkožné čipovanie študentov, aby mu nechodili poza školu. Pretože študenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak majú mimo náročnej vzdelateľnosti aj iné, veľmi odlišné problémy. Je vôbec nejaká nádej, že Zeki k maturite pretlačí celú 11. B? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (193)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fakjú pán profesor je jedna s tých sérii, kde sa nadmieru vydaril prvý diel, ale na tie ostatné už neostali žiadne dobre nápady. Dvojka ma ešte bavila, ale trojka je už celkom nuda. Miestami sa stále nájde nejaká lepšia scéna a Elyas M'Barek je pohoďák, ktorý zabaví, no bohužiaľ aj ten celkom zmäkol. Až tak, že si nechá pchať diazepam do riti. Prvý diel fungoval výborne predovšetkým kvôli súhre Zekiho a Lisi. Dvojka mala ešte celkom dobre nápady, no a trojka nemá zlý námet, ale už to nebaví tak ako predošle diely a zo záveru by sa dalo vytrieskať oveľa viac. Nakoniec to ostalo nedotiahnuté a po dopozeraní sa tak obzriete iba za prvým dielom. P.S.: odporúčam dopozerať do konca. 60% - 3* ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

(Pravdepodobne) Záverečný diel príbehu „FJG“, napriek pár skvelým odkazom pre súčasnú a budúcu generáciu mladých ľudí, vo mne nevyvolali také pocity, aké som čakal. Zvolená koncepcia nie je zlá a svojským spôsobom sa snaží upozorniť na aktuálne problémy jak v živote školákov, tak aj vo školstve (samozrejme všetko len z obecného hľadiska). Na druhej strane však tomu použité zábavné scény nefungujú tak, ako kedysi. A ešte k tomu celý príbeh je zbytočne nafúknutý na 120 minút. Skrátiť minimálne o 30 minút. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Eine echte deutsche humor. Jakmile ja dosfedet se, že do kin jit tžety teil, ichned jsem absolfofal pofinnou kino štaci Stuttgart-Hannover-Berlín, kde ich und moje mandželka Gerdi tolik se nažechtat, až nas chceli fifest z biograf. S filmem nefifstal kein problem, aber delka ist zu viel. Zmita se mnou narodny chrdost, unsere serie ist echte komedy, ktera je blasnyvim kukanym na echte deutsche cherce. Jediny fymykajici se arijskym požadafkum je kofolovy Schauspieler v chlafny rohli. Fy mate Sagvana, my mame M´Bareka, ktery chraje sehr gut. A my se žechtali jecho eskapadam. Das war unglaublich! A už neplaty, že tschechische cholky ist nejkhrashnejschi, my hast eine deutsche Gwyneth Paltrow, chrala učhitelku. Prafda, ta delka bez silne sapletky to kazila, ale my nemame zaostale pochadky jako fy, my se umime bafit ponemecku. My mame Heidi Klum, a až ji opicha cely Tokio Hotel ze fšech stran, bude zase unsere. My mame Bayern Mnichov, a až zmizi Lewandovski, bude zpet i naše chrdost, fi mate jen Trošku, my mit tuchle chumornou serii, co ma sprafne ftypy. Ja rad se kukat na naše narodny poklady, co zde od dob našcheho milofaneho Vlasty Buriana nebyly. Musim fšak fer dodat, že napady postupne došly. A dalši pžipadny dyl už tolik nefychližim. Tžety teil ist genug. 6/10 ()

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Strávil jsem s postavami z Goethovky celý jeden den, celkem šest hodin, a za tu dobu mi nečekaně přirostly k srdci. Dostalo se jim důstojného odchodu na vysokou a bůhvíkam ještě. Oproti dvojce všem prospěl návrat do školy, rozšířila se morální stránka filmu o problémy šikany, problematických rodin a dalších, a i když vyřešení těchto problémů bylo dost pohádkový, bavilo mě to. A paradoxně humor se vedle vážnější polohy v některých chvílích přehoupl až za hranu anarchistického bláznění. Fakjů 3 proto nabízí vyváženou směs humoru o vážnějších věcech, která se absolutně nebere vážně, hloupé postavy jsou opravdu maximální retardi a všichni si svoje role užívají. Snad až na Elyase M'Bareka, který mi oproti prvním dvěma dílům přišel trochu unavenej a bez šťávy. Jo, nemusely tam být některé až příliš primitivní fórky jako zarážení čípku do zadku nebo nezvyklá obhajoba čipování dětí, ale zase ten důraz na poselství „můžeš změnit svůj osud“ to vyváží. (Jaký to rozdíl oproti českému sračkovitému Pepovi, co šel do kin ve stejný den, který naopak tvrdí, že se nikdy nic nezmění, a když, přijde to nějak samo nebo co.) I to je důvod, proč jsem se rozhodl dát trojce Fakjů hvězdu víc než předchozím dílům, byť to kvalitativně vidím zhruba na stejné úrovni. Čím víc se tohle bude vtloukat komukoli do hlavy, tím líp. A taky na rozloučenou partě z Goethovky. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

První díl filmové série Fakjů pane učiteli by se dal směle označit jako svěží závan na poli německých komedií, dvojka byla ještě docela ucházející, ale trojku si Bora Dagtekin mohl klidně odpustit, jde totiž víceméně o jeden velký nezábavný trapas. Tuhle potápějící se bárku drží nad vodou snad už jen sexy sympaťák Elyas M'Barek a energický soundtrack. (40%) ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (6)

  • Keď sú Chantal (Jella Haase) a Danger (Max von der Groeben) v knižnici, Chantal vytiahne z regálu starú knihu a následne z nej sfúkne prach. To je však nezmysel, keďže prach na knihu padal zhora, nie na prednú stranu. (Astonko)
  • Po závěrečných titulcích můžeme sledovat nepovedené scény z natáčení filmu. (ČSFD)
  • Ve scéně, kde Zeki (Elyas M'Barek) a Biggi (Sandra Hüller) šli navštívit svoje žáky do klubu, je znát, že v českém znění hraje jiná písnička, než v originálním německém znění. (orionn12)

Reklama

Reklama