Reklama

Reklama

C.B. Strike

(seriál)
  • Veľká Británia Strike (viac)
TV spot
Veľká Británia / USA, (2017–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 58–60 min)

Predloha:

J. K. Rowling (kniha)

Hrajú:

Holliday Grainger, Tom Burke, Kerr Logan, Killian Scott, Siân Phillips, Ben Crompton, Martin Shaw, Leo Bill, David Avery, Tara Fitzgerald, Fern Deacon (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(15)

Obsahy(1)

Strhující dramatický seriál C.B. Strike je inspirovaný úspěšnými kriminálními romány od autorky Harryho Pottera J.K. Rowlingové, vydané pod pseudonymem Robert Galbraith. Příběh se soustředí na Cormorana Strikea (Tom Burke), který na vojenské misi v Afghánistánu přišel o kus pravé nohy a vrátil se z války domů, aby si založil soukromou detektivní firmu provozovanou v maličké kanceláři v londýnské Denmark Street. Přestože si z Afghánistánu odnesl těžké zranění i jizvy na duši, jeho mimořádné schopnosti i zkušenosti vyšetřovatele vojenské policie se ukáží jako klíčové pro vyřešení tří složitých případů, na něž je policie krátká. V pátrání po stopách mu pomáhá Robin Ellacottová (Holliday Graingerová), která pro Strikea začne pracovat jako dočasná asistentka a záhy je pohlcena jeho vyšetřováním, stejně jako detaily z detektivovy zářné, ale ponuré minulosti. (Cinemax)

(viac)

Recenzie používateľa AndyMars k tomuto seriálu (3)

Volání kukačky (2017) (S01) 

Rozhodne lepšie spracovanie ako Prázdne miesto, ale aj tak to trpelo nedostatkom času. Zrovna pri detektívke by som si želala, aby mala aspoň 5 dielov a človek videl, ako sa postupne zaplieta dej a buduje napätie. Neviem, či mali tvorcovia obmedzený rozpočet, a preto museli tvorcovia veľa škrtať, ako sa to žiaľ stáva, alebo si mysleli, že toto bude stačiť. Pozerala som to s priateľom, ktorý nečítal knihu ako ja a na konci sa spýtal: "A ako vedel, že to bol zrovna on? Ako vedel, čo robil?" Pri vysvetľovaní som zistila, koľko dôležitých súvislostí sa vynechalo. Minútové dialógy, poprehadzované scény, celkovo sploštený dej. A chcelo by to viac strihu, statických záberov, atmosféry, niečo na Fincherov štýl :) Kniha bola obrovská krásna skladačka, kde všetko pekne zapadalo a malo svoj poriadok. Na druhú stranu - herci výborní, celkom príjemný soundtrack a dobrý výber prostredia. Celkom sa bojím, ako dopadli ostatné dve spracovania, keďže majú iba po dva diely. Za mňa tak 3,5*. ()

Hedvábník (2017) (S02) 

Tak toto už bolo oveľa lepšie, paradoxne o jeden diel kratšie ako prvá detektívka. Myslím, že keby to s týmto prístupom malo tri diely, už by to aj mohlo byť také, aké si to zaslúži byť. Oceňujem, že tvorcovia zaradili do deja mnoho detailov napriek tomu, že scény s nimi boli naozaj veľmi krátke. A keď niečo zmenili, spravili to šikovne. Keby do príbehu zaradili aj Pippu (postava, ktorá v knihe sledovala a napadla Strikea), bolo by to ešte o niečo napínavejšie. Na druhú stranu Matthew aj Liz sa chovali dosť odlišne ako v predlohe. Podľa mňa je základom detektívky práve komplexnosť, a preto si myslím, že dva diely jednoducho nestačia. Napriek tomu z toho príbehu naozaj vyťažili veľa. ()

Smrtící bílá (2020) (S04) 

Konečne dostala predloha televízne spracovanie ako sa patrí! Veď aj mala vyše 600 strán. Tak sa nám do štyroch hodín zmestilo oveľa viac ako predtým do dvoch. Herecké výkony ostali skvelé aj teraz, páčil sa mi aj výber hercov vo vedľajších rolách. Niektoré udalosti prehodené, ale boli tam a to je dôležité. Pre mňa zatiaľ každá kniha lepšia ako tá pred ňou a už teraz sa teším na piaty prípad. Dúfam, že rovnako dostane viac priestoru. ()

Reklama

Reklama