Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (60)

adamulefa odpad!

všetky recenzie používateľa

Je mi docela ľúto, čo musím teraz napísať, pretože chápem o aký veľmi očakávaný a dlho odkladaný film sa jedná ale Perinbaba 2 je ABSOLÚTNE ŠIALENÝ NEKOHERENTNÝ ODPAD. Bohužial toto "dielo" je totálne technicky, audiovizuálne nekompetentná sračka a tragicky zdrvujúce ukončenie kariery jedného zo slovenských velikánov, ktorého tvorbu a dielo som rešpektoval. Šokujúca nekompetentnosť (strih, zvuk, dialódy, cgi efekty, herecké výkony...) umocňujúca moje utrpenie začala v prvých minútach a pretrvala do samého konca. Nechápem. prečo sa toto tak dlho odkladalo, keď bolo jasné, že túto katastrofu biblických rozmerov by nezachránili ani holé cecky Andrejky Verešovej. Neodporúčam nikomu! Hlavne nie deťom, ktoré vás budú, za to, že ste ich na Perinbabu 2 zobrali nenávidieť. Horúci adept na top filmové sklamanie roka ba aj na najhorší film roku 2023. ()

TomasKotlant 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejvíce imaginativních pohádek za poslední dekádu a vy tomu tady dáváte odpady??? Jsem kvůli těm recenzím na to málem nešel, tak doufám, že všichni ti pominutí recenzenti skončí v jezeře plném chobotnic a budou se tam točit do alelůja na větrném kolotoči. :) Trochu mi to připomínalo moji oblíbenou Pohádku o putování, občas Kusturicu a sem tam to lepší z Terryho Gilliama. [CinemaCity Pce, levný maraton] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ruku na srdce, koho, kto sa dopočul o tom, že bude pokračovanie tohto kultového príbehu, neprepadla myšlienka, že toto bude průser ako hovädo. Možno keby sa samotný snímok nespájal s pôvodnou Perinbabou, možno by na jeho chrbte nebola taká ťarcha úspechu z minulosti. Ja osobne som nič nečakal, veď to ani nemalo zmysel, pričom len fakt extrémne naivný jedinec sa mohol domnievať, že toto bude spĺňať čo i len priemernú kvalitu. K hereckému obsadeniu sa vyjadrovať nebudem, príbehu ako takému detto, no čo bolo vyslovene zarážajúce, bola tá hrôzostrašná réžia a katastrofálny strih na úrovni nejakého amatérskeho počinu z YouTube. Fakt otras, až je človeku toho Jakubiska ľúto. Alebo, či nie je aj lepšie, že sa niečoho takéhoto nedožil. Nech odpočíva v pokoji. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Je cítit, že do toho Jakubiskovi paštrngovali (hodili vidle) lidé ne tolik schopní, jako on sám, někde uprostřed se to sype jako peří z nebes, přesto to, co v nové Perinbabě Jakubiskovo je a co mám na jeho tvorbě ráda, stačí na nostalgickou emoci, která mi dovoluje laskavě přimhouřit oko. Je jasné, že se zvedne vlna kritiky, je to vyvařené, ale za sebe napíšu, že času ani vstupenky nelituji, vyšší hodnocení dávám za scény, které mi jeho tvorbu připomněly, kterých bych si přála sice víc, ale hak se říká: dobrého pomálu. Beru to jako příjemný flashback, chlapec v roli Lukáša je skvělý, Lucie taky, čas ukáže, jestli se k pohádce budu vracet, ale dneska mi to sedlo. Mávnout křídly a letět... ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Nech si každý hovorí čo chce mne sa to páčilo a dôstojný záver jakubiskovej tvorby. Azda to najlepšie v poslednej dobe zo Slovenska po vydarenom invalidovi. Chápem aj tie odpadové hodnotenia čo pokračovanie ani nevideli. Taktiež aj päť hviezdičkové hodnotenia. Za mňa objektívne na 4* ale keďže to má tak málo percent a idú Vianoce treba byť štedrý a dám plný počet. Veľkým plusom bolo aj natáčanie v mojom rodnom meste Kežmarku a okolie Spiša. Hlavného herca Lukáša poznám z YouTube tvorby a je talentovaný herec. Čo ale musím vytknúť boli tie lacné efekty ale na naše pomery super. A otravná pieseň paslo dievča pávy, ta melódia sa často opakovala a nepochopil som ani zaradenie tejto pesničky ku záverečným titulkom keď vyšla pekná Slovenská od zosnuleho Žbirku. Alebo mohli vybrať pôvodnú nostalgickú pieseň z jednotky. Ja to už mám v kine za sebou a ozaj ide o peknú rozprávku z našich končín ktorá by si zaslúžila minimálne nad 50% zas taká katastrofa to nebola. Kto vie prečo to odkladali a že sa toho nedožil sám veľký jakubisko. 5* ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)
  • Podle autora hudby Ondřeje Soukupa existuje 200 verzí střihu filmu, což týmu, který skládal hudbu, přineslo stavy na pokraji zhroucení. Kdykoliv měl skladatel Soukup hudbu hotovou, přinesl Juraj Jakubisko další verzi filmu. Přišla fáze, kdy Soukup odmítl na projektu dál pokračovat, pokud Jakubisko se svou ženou nebudou přísahat, že už žádná další verze filmu nebude. (sator)
  • Režisér filmu Juraj Jakubisko se již premiéry a uvedení filmu do kin nedožil. Premiéra filmu byla několikrát posunuta. (tsatsiki)

Reklama

Reklama