Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (60)

siloalampa 

všetky recenzie používateľa

Slovenský Harry Potter podľa Jakubiska s hercom z rodinných záležitostí v hlavnej úlohe. Keby mi niekto po vyjdení z kinosály kázal prerozprávať dejovú líniu, bez srandy by som to nedal... Najväčšia výčitka smerom k filmu - to čo mám na Jakubiskovi najradšej (humorne podané korenie života medzi riadkami), tam nebolo ani kúsok. Najväčšie plus jednoznačne herecký výkon Dana Nekonečného, ktorý to nehral. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj......skvost slovenskej kinematografie takto pošliapaný. Kde začať. Plytkým dejom, chabými hercami či smiešnymi trikmi? Frlajs nevýrazný, nesympatický a mdlý, starú zubatú hral chlap či žena? Nedokázal som to rozlíšiť a triková revolúcia vzkriesenia G. Masiny sa tiež nekonala. Skrátka použili zábery z jednotky a predabovali ju. Kam sa podel Hapkov ústredný hudobný motív? Kde sú nejaké emócie? Osudovosť? Čo dočerta boli tí krkavci zač? Chápadlá ala Kraken z Pirátov z Karibiku? Prečo? A to už ani nevravím o častých príšerných spomalených záberoch jak z lacnej tv produkcie. Pochváliť môžem skutočne len úvodné minútové cameo Petry Vančíkovej ktorá mala viac charizmy než všetci ostatní herci dokopy, žiaľ jej pobyt na plátne trval len chvíľu a zvyšok deja bola neskutočná nuda s pár vyslovenými wtf scénami. Pekná kamera a pár zaujímavých výtvarných kompozícii z toho ešte dobrú rozprávku nerobia. Fakt by bolo lepšie keby ten film nikdy nevznikol. Jednotke to nesiaha ani po členky. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Strašný maglajz. Sled nenaväzujúcich scén, ktoré sú poskladané z nenaväzujúcich záberov, príšerných postsynchrov a hereckých výkonov ako zo Súdnej siene. Našťastie sa občas objavil nejaký pekný moment (dohromady asi tak na 5 minút z pocitovo štvorhodinpvého filmu). Jedničku nemám rád, no vážim si ju ako dobrý film. Takže som aspoň nemal pocit nejakej svätokrádeže (a preto prihodím hviezdičku k dobru). No najčastejšia reakcia počas sledovania bola WTF. 3/10 ()

Ronee 

všetky recenzie používateľa

Ešte ani neprišla do kín, už bolo počuť kritiku. Podľa mňa výber hercov je super. Lukáš sa mi v hlavnej roli páčil, Valéria tiež a navyše ona je aj v súkromnom živote, podľa rozhovor, čo som čítala, inšpiratívny človek. Hudba opäť krásna. Animácia podľa mňa vydarená, záver rozprávkový, ako má byť. Možno elitarsky kritici tam nájdu chyby v scenári a dramaturgii, ale to ja určite nie som, takže pre mňa super. Inak myslím, že to nie je celkom pre deti rovnako ako ani prvá Perinbaba, ale tak kino bolo plné detí. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ak má niekto chuť 50 krát za sebou počuť melódiu Páslo dievča pávy, môže si na YouTube nastaviť nekonečnú časovú slučku, alebo má jednoduchšiu možnosť - pustiť si tento film. Zvyšok nebol až taká katastrofa, akú som očakával. Človek niekedy asi potrebuje očakávať odpad, aby bol napriek evidentnej nekvalite aj tak spokojný. A to sa zase na herečku hrala dokonca Andrea Verešová, slávna to právnička. 😆 V každom prípade do tejto roly mi Frlajs nepasoval. Je na ňom vidieť, že Valéria Frištik mu počas natáčania každý deň zožrala frištik a tak s jeho vizážou, nech sa nehnevá, môže hrať len drogovo závislých. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Při natáčení filmu na východním Slovensku tvůrcům z hotelového pokoje byly ukradeny speciální paměťové karty s natočenými (zálohovanými) záběry. Natáčení na jeden den bylo nutné přerušit a nové karty sehnat v Praze. (JoranProvenzano)
  • Režisér filmu Juraj Jakubisko se již premiéry a uvedení filmu do kin nedožil. Premiéra filmu byla několikrát posunuta. (tsatsiki)
  • „Diváci mi často psali, ať natočím pokračování Perinbaby. Bohužel Giulietta Masina už není mezi námi a já kvůli tomu nemohl vyhovět, protože jsem si nedokázal představit, že by ji ztvárnila jiná herečka. Naštěstí současné technologie mi pomohly změnit názor. Přicházím s novým příběhem, pohádkou jednadvacátého století, která nám vrátí i milovanou Giuliettu,“ prohlásil Juraj Jakubisko. (Duoscop)

Reklama

Reklama