Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, príležitostný vodič Uber taxi a najväčší fanúšik Aktov X. Emily študuje psychológiu, má zmysel pre humor a rozhodne sa teraz nechce viazať. Teda aspoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komikov. Duchaprítomný Kumail, Emily okamžite padne do oka a aj keď obaja tvrdia opak, skoro je jasné, že nepôjde o záležitosť na jednu noc. Nádejne sa rozvíjajúci vzťah, ale naruší záhadná choroba, ktorá Emily uvrhne do umelého spánku... Až v nemocnici sa stretne Kumail s jej svojráznymi rodičmi, ktorí sa napriek začiatočnej nedôvere s Kumailom postupne zbližujú, čo generuje množstvo vtipných situácií. (Continental film)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (297)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekný horkosladký film. Osobne by som si možno prial, keby bol film o niečo vtipný a nespadol do pasce, keď sa dočkáme nejakých tých klišé, no myslím si, že má veľmi dobrého hlavného hrdinu, má vynikajúce nápady a dobrý zmysel pre humor. Dokonca sa mi aj páči vzťah našich dvoch hlavných hrdinov (Kumaila a Emily) a keď nastúpia jej zdravotné problémy, tak urobí všetko preto, aby jej pomohol, a aby bola v poriadku. Plus nestráca svoj optimizmus a hovorí, že doktori predsa vedia čo robia a spravia maximum preto, aby ju zachránili a bola v poriadku. To sa mi páči. Plus aj rodičia oboch hrdinov sú zaujímaví. Obe strany z iných dôvodov, no povedzme, že každá strana má svoje problémy, ktoré sa tu budú riešiť. A niekedy je treba dokázať, že veci sa môžu zmeniť a dokážu ich spojiť absolútne nečakané momentky. Ako je napríklad vlastné dieťa v kóme, alebo fakt, že syn sa nechce stať správnym moslimom. To sú vynikajúce momentky. Myslím si, že keby bol film menej horký počas strednej časti a mal by stále ten správny zmysel pre humor a na konci by sme neskočili do klišé, že je hlavný hrdina natoľko frustrovaný a mimo, že všetko čo môže pohnojí a veci pôjdu pre neho dole, tak by som tento film skutočne obdivoval. Chýbal mu len kúsok k tomu. Ale to rozhodne neznamená, že ide o zlý film. Naopak. Podobne ako filmy "The Edge Of Seventeen" a "Me & Earl & The Dying Girl" ide o veľmi príjemný film s dobrými momentkami a skvelým humorom. Len si myslím, že to občas mohli trošku ešte dotiahnuť. Hodnotenie: B+ ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný mix romantiky a melodrámy, ktorá ale našťastie od tých Kórejských nekončí tragicky. Ale dojať dokáže rovnako intenzívne. Pritom romantický rozbeh filmu je taký príliš obyčajný. Korenie tomu dodávajú len Pakistánske korene hlavného hrdinu. Ale v momente keď sa film nečakane prepne do drámy, tak to začne získavať poriadne grády, ale pritom to je naďalej stále aj dostatočne vtipné. Akurát s jedinou výnimkou a to sú stand-up výstupy hlavného hrdinu. Čo je trochu divné, keďže Kumail Nanjiani sa podieľal aj na scenári celého filmu, tak nejaké nadanie na humor mať musí, ale asi ho len nevie poriadne podať. Našťastie je celkom sympaťák a mimo humoru, ktorý dostatočne obstarávajú ostatné postavy, je v pohode. Chémie medzi ním a roztomilou Zoe Kazanovou funguje skvele. Takisto ma bavili rodičia jej postavy. Odzbrojujúco úprimná Holly Hunterová a manžel pod papučou Ray Romano. Takže po tuctovom rozbehu film neustále gradoval až do skvelého finále. Dávam spokojných. CZ dabing sa tiež vydaril. 8/10. ()

Reklama

vurhor 

všetky recenzie používateľa

Konečně po dlouhé době zase nějaká kvalitní romanťárna. Však taky vychází podle skutečné události a napsaly si jí i ony dvě hlavní postavy. Během první třetiny jsem se na film sice začal krapet mračit, přičemž jsem si říkal, co teda dělá tenhle film tak dobrým, když to zatím vypadá na standardní klišé. Po ní se však zápletka skutečně rozjede a začíná filmařské blaho. Mimo klasické a dojemné síly lásky se zde člověk dočká i důkladnějšího pohledu na životy rodičů obou hl. protagonistů, který je zde zvládnutý opravdu brilantně. (Chci nějaký spin off s tou pákistánskou rodinkou, to jako fakt!) The Big Sick je velice povedená romantika s milým a skromným humorem, extrémně sympatickým hl. hrdinou a s velice zábavnými a chytrými dialogy. A ani to není moc patetický, což je pro dobré romantické komedie vždycky tuhý úkol. A MNOHO plusových bodů filmu, že krásně a elegantně dává facku všem voličům SPD, DSSS a dalších stran pro píčuse. Průměrné 4* ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Milé, příjemně uvolněné, poměrně chytré, chvílemi velice dojemné. Zmínky a narážky na Pakistán, život muslimů a Islám obecně jsou trefné, vtipné a celkově hodně působivé. Imho nejsilnější momenty filmu. Bohužel to hodně trpí přehnanou délkou, kvůli níž zejména druhá polovina výrazně ztrácí tempo a stává se tak dlouhým a nepříliš záživným čekáním na sice hezký, ale nepřekvapivý konec. 60 % ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

silná konverzačka,která bravurně balancuje na hraně komedie a dramatu,aby vše ve finále umocnlla tím,že šlo o skutečný příběh (o čemž sem na začátku nevěděl),Zoe Kazan si střihla svojí typickou sympaťačku,kterou by chtěl mít doma každý,K její smůle jí ale tentokrát přehrává Kumail Nanijani,který si střihnul sám sebe a je prostě výborný po celou dobu...80% ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (12)

  • Komedie vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe. (Zdroj: Aerofilms)
  • Hádka medzi Emily (Zoe Kazan) a Kumailom, po tom čo Emily objavila fotky žien, sa naozaj nestala. Skutočná Emily sa ale nechala počuť, že, to že ju Kumail nechcel predstaviť rodine vyvolávalo v ich vzťahu napätie. (lebarbo)

Reklama

Reklama