Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Česko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Réžia:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrajú:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Pražský elitný kriminalista z oddelenia vrážd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) dáva zo zdravotných dôvodov zbohom veľkomestu a usadí sa na chátrajúcej fare po svojom strýkovi v malebnom kraji opradenom strašidelnými legendami a povesťami. Na zdanlivo pokojnom vidieku sa však cíti opustený rovnako ako osamelý strom za dedinou, ku ktorému ho viažu spomienky z detstva. Jeho návrat ku koreňom nie je nijako ľahký, ale postupne si zamiluje nostalgickú atmosféru a tajomnú malebnosť vidieka. Navyše stretáva aj nových kolegov z okresného oddelenia, ktorí sa vďaka nemu dostanú k vyšetrovaniu spletitých prípadov sériových vrážd a získajú príležitosť profesijne aj osobnostne rásť. Plachá Naďa Hamplová (Kristýna-Fuitová Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a bodrý Pepa Sláma (Karel Zima) sa vyznajú v temných zákutiach svojrázneho kraja. Petrovi sú nielen najlepšími parťákmi pri objasňovaní zločinov, ale aj spoľahlivou oporou vo chvíľach, keď všetkým nemilosrdne ubieha drahocenný čas pri vyšetrovaní zločinov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa slunicko2 k tomuto seriálu (1)

Temný Kraj (2017) 

Seriál má potenci, ale je odbytý. 1) Vyšetřování všech případů probíhá vždy podle stejného schématu. První hodinu může divák klidně vypustit, podezřelí jsou nevinní. Až ke konci se objeví pachatel - většinou podle pravidla deus ex machina._____ 2) Policejní postavy jsou více karikatury než skutečné postavy - k práci nepříliš tečná (netečná) šéfová, na nervy jdoucí salámista a snaživý frajírek._____ 3) Linka Kraj - zvěrolékařka - její manžel neuspokojí asi nikoho._____ 4) A tak mě nejvíce zaujal již 41letý Jan Teplý ml. (snaživý policista Coufal), který ve svých džínách a ve své roli na mě působil neobyčejně sexy a tuším, že labrador Egon, kterého bych chtěl domů._____ 5) 28.10.2019. Druhá řada je ještě horší. Nudná, neskutečně pomalá, samé klišé, opakuje stále těch pár zajímavých nápadů z dřívějška. 1* ()

Reklama

Reklama