Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Česko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Réžia:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrajú:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Pražský elitný kriminalista z oddelenia vrážd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) dáva zo zdravotných dôvodov zbohom veľkomestu a usadí sa na chátrajúcej fare po svojom strýkovi v malebnom kraji opradenom strašidelnými legendami a povesťami. Na zdanlivo pokojnom vidieku sa však cíti opustený rovnako ako osamelý strom za dedinou, ku ktorému ho viažu spomienky z detstva. Jeho návrat ku koreňom nie je nijako ľahký, ale postupne si zamiluje nostalgickú atmosféru a tajomnú malebnosť vidieka. Navyše stretáva aj nových kolegov z okresného oddelenia, ktorí sa vďaka nemu dostanú k vyšetrovaniu spletitých prípadov sériových vrážd a získajú príležitosť profesijne aj osobnostne rásť. Plachá Naďa Hamplová (Kristýna-Fuitová Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a bodrý Pepa Sláma (Karel Zima) sa vyznajú v temných zákutiach svojrázneho kraja. Petrovi sú nielen najlepšími parťákmi pri objasňovaní zločinov, ale aj spoľahlivou oporou vo chvíľach, keď všetkým nemilosrdne ubieha drahocenný čas pri vyšetrovaní zločinov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Hrabovo k tomuto seriálu (5)

Temný Kraj (2017) 

Temný kraj má skvělou atmosféru, vynikající interiéry i exteriéry, úžasnou citlivou kameru a slušnou režii i herce, ovšem s výjimkou Suchařipy, který místo aby záporáka hrál, tak ho paroduje. Scénáře jednotlivých epizod jsou kolísavé kvality, druhá série je o dost slabší než ta úvodní. Většinou se tu hemží velký počet mrtvých a je dosti těžko uvěřitelné, že venkovští policajti, kteří jak sami zdůrazňují nemají pro takovou práci kompetence ani kvalifikaci, vyšetřují neuvěřitelné množství většinou vícenásobných vražd. Možná se na celý seriál podívám ještě jednou bez zvuku, budu sledovat jen ty skvělé záběry! Také tím vypnu hudbu, která všech 26 dílů omílá jen tři motivy (titulky je označují jako country, hezkou a dramatickou až velmi dramatickou). Jo a v Břehu někdo plete moc pěkné šály! ()

Zjavenie 1/2 (2017) (S01E11) 

Únosné množství mrtvol několikanásobně překročeno! ()

Season 2 (2019) (S02) 

Chápu, že expertovi na sériové vraždy je třeba dodat sériové vrahy. Ale jen v Praze a středočeském kraji jeden za druhým jak na běžícím páse s několikatýdenním odstupem? Stále stejná hudba mě unavovala už v 1. sérii. Proč Suchařípovi nikdo neřekl, že to není sitcom? ()

Vzkříšení - 1. část (2019) (S02E11) 

Obrazově jako vždy krásné, audio neposlouchatelné. Bláboly psychologa jsou ještě více mimo než jindy (psychopatie, schizofrenie, paranoia, neuróza, psychóza - všechno na jednom kompostě), to to nemohli elitní  konzultanti ohlídat? Člověk může z vězení klidně písemně vyhrožovat psaním ve velké obálce? ()

Reklama

Reklama