Reklama

Reklama

Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Celý svoj život venovali len tancu a ich príprava na skutočný život nie je dokonalá. Až na maximálnu sebekázeň a vôľu dohnanú až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia “volavky”. Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť svoje “žiačky”, aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane. Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špionských trikov a  nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 4

Recenzie (586)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Red Sparrow sa tvári zbytočne vážne na to, že zápletka a postavy smrdia svojou triviálnosťou. Čosi podobného ste už jednoducho videli miliónkrát, len v tom nehrala JL. Film je však sledovateľný a vôbec som nemal problém dopozerať ho do konca. V podstate ide o takú Atomic Blonde bez poriadnej akcie. No a práve z toho dôvodu len za 3*. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy, kde spolu rusové mluví v Rusku anglicky, působí to velmi autenticky. Rovněž velmi ocením, když se hlavní hrdinka v jedné scéně velmi vážně zrání, ale ve druhé už je ok a když se to opakuje třeba třikrát, čtyřikrát za film sám získávám pocit nezničitelnosti. Dále..... ne samozřejmě šlo by to tady rozebrat na atomy a filmu chudáku by splasklo sebevědomí, ale proč to dělat, když mně 140 minut uteklo jako voda, na Jennifer jsem mohl kukadla nenechat. Filmu nechyběl šmrnc, napětí ani sex apeal. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

5/10 Jennifer Lawrence je rozkošná a ukáže tu toho riadne veľa, ale film sa tvári ako nejaká drsná sonda do života tajných agentov a berie sa strašne vážne, pričom kvalitou scenára, hĺbkou postáv a dejovou líniou je to na úrovni 70s béčka líznutého so sexploitation. Pár záberov na Bratislavu čoby mátička Rus potešilo, ale len to podčiarkuje tú smiešnu béčkovú estetiku, kde Rusko je v zásade šedé a všetky budovy sú v štýle brutalizmu. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo špatně celé. Jedna hvězdička za hudbu, jinak je film děsná kravina. Jennifer unylá alias kožený ksicht- je všechno možné jenom ne sexy rafinovaná potvora, děj jsem nepochopila, scénář je iracionální, chvílemi úsměvně trapný, režisérský záměr natočit špionážní napínák se nezdařil, vyšla z toho otravná zdlouhavá slátanina, která takové Brutální Nikitě nesahá ani po kotníky. A ty neustálé povzdechy všech nade vším.... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Jennifer Lawrence je v úlohe ruskej baletky neprekvapivo veľmi uveriteľná a s rolou sa vysporiadala so cťou a vôbec nie trápne. Dobré je, že sa vykašľala na ruský akcent, ktorý by jej postavu poslal do paródie. Skvele sú však obsadené role vedľajšie, ktoré hlavnú hviezdu výrazne podržali. Tešil som sa na erotiku a rezavý špionážny film, minimálne podľa kritikov a realita je úplne iná. Filmy s pôvabnou Jennifer Lawrence sú v poslednej dobe vcelku podarené a majú stúpajúcu tendenciu. Je to vydarený špionážny thriller o ruskej tajnej agentke, ktorá to začína hrať na obe strany. Film plynie do veľmi napínavého záveru, ktorý diváka dosť prekvapí a možno mu vyrazí aj dych. Film je navyše náplasťou pre doteraz absentujúce psychologizácie prostredníctvom sexuálneho napätia, s ktorým síce občas zaobchádza surovo a násilne, ale vo vzťahu k vývoju hlavnej hrdinky naopak citlivo a systematicky. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (37)

  • Jennifer Lawrence o najintímnejšej scéne v triede povedala, že najprv bola nervózna, ale potom chodila pred štábom nahá aj po vypnutí kamery: "Vo filme je jedna konkrétna scéna, kde sa tvoja nočná mora zo školy stáva skutočnosťou, kde stojíš nahý pred triedou plnou ľudí. Nakoniec to nebolo také zlé. Zvykla som si na nahotu tak, že som aj medzi zábermi chodila nahá a zatiaľ čo iní hovorili, že by som sa mala zahaliť, ja som žartovala: 'Žiaden župan nepotrebujem, je mi horúco.'" (Arsenal83)
  • Při přípravách na roli cvičila Jennifer Lawrence čtyři měsíce ruský akcent a balet, který cvičila tři hodiny denně s baletním instruktorem Kurtem Fromanem. (Tomas_TM)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 v Londýně. (Varan)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama