Reklama

Reklama

Ghost Dog - Cesta samuraja

  • Slovensko Ghost Dog: Nemilosrdný zabijak (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Neľútostný k protivníkovi, láskavý k deťom a zvieratám. Ghost Dog (Forest Whitaker) je nájomný vrah riadiaci sa kódexom japonských samurajov. Nenápadne ako duch sa premiestňuje tmavými ulicami s neodmysliteľným kufríkom v ruke. Žije na streche opustenej budovy, obklopený svojimi milovaný holubmi. I on, jediný svedok svojich zločinov, sa jedného dňa stane nepohodlným pre svojich chlebodarcov. Svoj ľadový kľud stratí v okamihu, keď mu mafiáni ako varovanie zahubia jeho milovaných vtákov. A to nemôže nechať bez pomsty… (ASFK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (607)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

'' Koniec je dôležitý u všetkých vecí. '' , ale ja s bôľom v srdci musím povedať, že tento stál zahovno a ja nemôžem ísť s hodnotením vyššie, pretože mi tu vadilo i viacej iných vecí, ako len ten koniec. Napríklad ma dosť sralo, a už vôbec mi neprišlo smiešne, že všetci mafiáni čumeli na tie debilné kreslené rozprávky. Alebo som nepochopil prítomnosť tej ženskej, ktorú vozili z jedného miesta na druhé, to mi dosť pilo krv a úplne zbytočne som sa rozčuľoval. Atmosféra filmu bola taká, akú ja práve milujem- chlap samotár, tajomne si žijúci na streche večerných daždivých nocí, ale práve vyššie spomenuté veci mi sprznili celý zážitok filmu. Bohu a Jarmuschovi žial. Upgrade : zvyšujem na štyri, pretože ráno o piatej,ked som vstával a šiel meditovať von do záhrady, uvedomil som si, že ma tento film motivoval.Upgrade nb. 2 : Ja to nechápem, ako sa mi ten film zaryl do kože. Dnes je iba týždeň tomu, čo som ho videl, ale každý deň mám iný kúsok inšpirácie z neho a uvedomil som si, že to bola totálna šupa! ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Další Jarmuschova stylová volovinka. Ten, když natočí western, je z toho táhlá čb hipsteřina s Johnny Deppem. Když se rozhodne pro upíří film, tak se tam tak spokojeně natřásá Tilda s Tomíkem. Případně rád zkoumá bývalé lásky Billy Murraye, takže proč by si neudělal srandu z toho, že by se samurajským kodexem zabýval černoch? Je to sranda. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zajímavý film, který mě seznámil se životem samuraje až...do konce. Hudba do filmu opravdu dokonale zapadala a herci na to že nejsou příliš mediálně známí zde předvedli výborné výkony. Kamera byla nádherná například při pohledu kdy Ghost Dog otevírá klec s holuby. Film se táhne necelé dvě hodinky celkem svižným tempem. ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Opravdu nádherná kamera nasnímala tenhle vyjímečný snímek o zabijákovi řídícím se velmi netradičními pravidly Samurajů. Krutý, rychlý, necitelný k protivníkovi a přesto citlivý a sympatický. Tohle všechno dal do ztvárnění role Forest Whitaker a vyzdvihl svůj výkon na úroveň Ferguse za Hry na pláč. Skvělá atmosféra a konec, proti kterému nelze nic namítnout. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Tak ja som šovinistické prasa, ale že TY si práve odbachol ženskú, to je nič?“ – „Ženské chcú rovnoprávnosť. Tak som ju zrovnoprávnil.“ Pôvodne som chcel napísať, že Jima Jarmuscha vlastne ani nemám príliš v láske. Potom som si ale spomenul na mŕtveho muža Johnnyho Deppa a na polámané kvetiny Billa Murraya... a zrazu zapadol na svoje miesto i tento zvláštny samuraj, v poradí tretí film, ktorý som od Jarmuscha videl. Neviem, kde ten nezávislý bard chodí na tú skvelú snovú atmosféru a čo musí všetko urobiť preto, aby hollywoodskych hercov prinútil k takým krásne bizarným výkonom. Ale žeriem mu to čím ďalej, tým viac. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (35)

  • Obchod se zvířaty, který Ghost Dog (Forest Whitaker) navštíví, se jmenuje "Birdland", stejně jako klub pojmenovaný po saxofonistovi Charliem Parkerovi, kterého Whitaker hrál ve filmu Bird (1988). (džanik)
  • Zmrzlinářský vůz je Chevrolet Step-Van P-10 z roku 1962. (sator)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Reklama

Reklama