Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Rozpálený piesok a tehly pod horúcim iráckym slnkom spôsobujú hotovú vyheň. Za pozostatkami rozpadnutej steny bývalej islámskej školy sa ukrýva ťažko ranený zameriavač amerických jednotiek, seržant Isaac (Aaron Taylor-Johnson), ktorého snajper nepriateľskej teroristickej skupiny prezývaný Juba (Laith Nakli) pripravil presnými zásahmi o vodu i vysielačku. Isaacovi hrozí, že do západu slnka vykrváca a jediné, čo ho udržuje pri zmysloch je spoločná konverzácia na rovnakej rádiovej frekvencii medzi ním a jeho nepriateľom. Počas nekonečne dlhého čakania na posily sa konverzácia postupne začne meniť v psychologickú hru na mačku a myš, počas ktorej Isaac zisťuje, že jeho nepriateľ vie o ňom viac, než by mohol tušiť. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (120)

bourec 

všetky recenzie používateľa

Začátek mě dosti sral,protože Aaron jen heká,prská,a panikaří.Pak chvíli s třetí postavou filmu komunikuje vo hovně,a pak je závěr,a jdou titulky.No a co z toho máme.Nic.Je to nuda jako všechny filmy podobnýho minimalistickýho ražení.Ale na omluvu Limana to beru jako EP v hudbě před velkou deskou.30%. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Wall" je podľa mňa zaujímavým psychologickým vojnovým filmom. A plus boj o prežitie dvoch vojakov, ktorí sa ocitli pod paľbou nebezpečného snipera, ktorý sa s nimi rozhodol rozohrať hru na mačku a myš. Myslím si, že film ma dostatočne schopné dialógy a postavy, ktoré si človek zapamätá a rozhodne to má svoje dobré momentky. Minimálne už len v tom, ako sa náš hlavný hrdina Isaac dostane do nepríjemnej situácie a snaží sa z nej dostať. A pritom všetko hrá proti nemu. Neviem ani čo veľa o tomto filme povedať, lebo v rámci príbehu toho moc neponúka, no myslím si, že celkovo ide o upsokojivé dielo. Neviem ako sa budú druhým páčiť balíčky Skittles počas filmu a bez toho aby som spoiloval dej si nie som istý, ako ľudia prijmú záver filmu. Ja osobne si myslím, že to má dobré odkazy, no súčasne mám pocit, že to bolo trošku zbytočné a možno sme mohli dostať záver, ktorý by viac potešil nás, ako divákov. Niečo, čo by nám ukázalo, že to všetko, čím si náš hrdina prešiel malo aj nejaký zmysel. A to mi trošku chýba. Inak si myslím, že je to skutočne rozpálený vojnový film s dobrou atmosférou, skvelým hlavným hrdinom a dobrým padouchom, ktorého počas filmu ani neuvidíme. A myslím si, že je hodný zhliadnutia. Hodnotenie: B ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Deň pred týmto filmom som si dal film The Mine, ktorý je podobné skromný, no tu sa ukáže aspoň fajn réžia Douga Limana, ktorý túto púštnu záležitosť natočil aspoň sakra zaujímavo a napínavo. Skutočne len málo scén ma tu nudilo a táto moc neakčná sniperská ostreľovačská schovávačka s perfektným záporákom ma neskutočne vtiahla. Záver luxusný a herecký trefne obsadené. 85% - 4* ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Jeden zraněný hekající voják za zdí, neznámý hlas iráckého odstřelovače, který je kdesi 1,5km před zdí a jeden postřelený americký voják, který je drtivou většinu času v bezvědomí. Tak tohle je situace 70 minut z 81minut filmu a přesto je to strhující. Dialog mezi lovcem a loveným je psychologická deptačka, která když začne být trochu zdlouhavá, tak se probere ten z bezvědomí a drahnou dobu se snaží pohnout o dva metry. A nakonec to dospěje do celkem neamerické překvapivé pointy. Hodně zajímavý film, který ač na malém prostoru se dá označit komorní strhující minimalistické drama? ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"FROM A PLACE YOU WILL NOT SEE, COMES A SOUND YOU WILL NOT HEAR." --------- Telefónna Búdka v slnkom vyprahnutej irackej púšti. Živé, autentické, bez nejakých rozprávok. Perfektný dialóg medzi Aaronom a Naklim. Záver prekvapí a poteší. Na víkendový odpočinok viac než dostačujúce. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Jako vojenský poradce na filmu spolupracoval samotný Nicholas Irving. Skutečný americký odstřelovač s potvrzenými 33 zásahy ve válce v Afghánistánu. (em.redrum)
  • Hneď na začiatku filmu je spomenutý snajper menom Juba a neskôr Isaac (Aaron Taylor-Johnson) dospeje k záveru, že snajper, ktorý naňho útočí, je práve Juba. Behom vojny v Iraku skutočne existovala legenda o ostreľovačovi s prezývkou Juba. Podľa rôznych príbehov mal na konte životy desiatok, možno až stoviek Američanov a ich spolupracovníkov. Internetom kolovali videá, ktoré mali ukazovať Jubu v akcii. Dodnes však nie je isté, koľko pravdy na tomto príbehu je. Podľa niektorých ani nemá tieto útoky na svedomí jeden, ale viac nezávisle pôsobiacich snajprov. O nič jasnejší nie je ani údajný Jubov osud. Niektorí veria, že bol zabitý americkým či irackým snajprom, prípadne niekým úplne iným. Ďalší predpokladajú, že z nejakého dôvodu prestal bojovať a doteraz predstavuje nebezpečenstvo. Nech už je pravda akákoľvek, faktom zostáva, že meno Juba bolo pre vojakov v Iraku nočnou morou. (ČSFD)

Reklama

Reklama