Reklama

Reklama

Příjezd vlaku na nádraží

(festivalový názov)
  • Francúzsko Arrivée d'un train - Gare de Joinville
všetky plagáty
Krátkometrážny
Francúzsko, 1896

Réžia:

Georges Méliès

Recenzie (16)

Anderton

všetky recenzie používateľa

Netrvalo dlho a kinematografia disponovala zaujímavejšími cvičeniami. Samozrejme film preslávila historka z premietania, ktorá ale nemusela prebiehať tak, ako opisujú legendy. Mám pocit, že ak ohodnotím percentami, budú ma chodiť po nociach strašiť duchovia Lumierovcov, pretože si budú myslieť, že takto debilné hodnotiace kritérium kvality filmov som vymyslel ja. ()

Caelos 

všetky recenzie používateľa

Kamerová zkouška... Toto v podstatě ani nelze hodnotit, ale jelikož jsme na filmové databázi, kde se filmy hodnotí, dám tomu tedy průměr. Ono, v roce vzniku *****, v dnešní době odpad(?). Takže ***. Ale za podívání to rozhodně stojí, člověka pak hřeje u srdce pocit, že se dívá na jedny z prvních filmových krůčků.. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Zarážajúce je, že český užívatelia na čsfd sa prejavia komentármi ako ďalší nič nehovoriaci príjazd vlaku alebo korunu tomu nasadila určite krásna česká Isabella s komentárom pod iným filmom autora veď príchod vlaku do stanice natočili bratia Lumiérovci...Nuž, ak by ste mali aký taký intelekt tak by ste pochopili že súperenie bratov a pána Méliésa bolo vo vtedajšej dobe čosi ako súperenie Avatara s Avangermi o film s najvyššou tržbou v dnešnej dobe. Tak ale pre takýchto ľudí musí byť Superman a Batman to isté, veď obaja dokážu lietať...To nevymyslíš, to je život... ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Příjezd vlaku na nádraží je jeden z prvních snímků, které mohli diváci shlédnout v tzv. Cinématographe Lumiére a byl to pro ně obrovský zážitek. Dokážu si živě představit, jak diváci v panice utíkali a snažili se vyhnout, jelikož si mysleli, že vlak je skutečný a narazí do nich :) Zážitek :) ()

easer07

všetky recenzie používateľa

Tak toto byl první film a na to, že se točil před 120ti lety, tak jsem u toho dokázal vydržet, ano na ČSFD to nemá co dělat, ale jsou tu filmy všeho druhu. ()

Reklama

Reklama