Reklama

Reklama

VOD (1)

Pozoruhodný príbeh bezpodmienečnej lásky nakrútili podľa najpredávanejšej knihy pamätí Jeannette Wallsovej. Mladá žena sa zamýšľa nad svojím životom v excentrickej, nekonformnej bohémskej rodine, ktorá bola úplne nefunkčná, napriek tomu však odolná a úzko prepojená. Matka Rose Mary (Naomi Wattsová) bola výstredná umelkyňa a otec Rex (Woody Harrelson) alkoholik, vo chvíľach triezvosti však podnecoval fantáziu svojich detí, učil ich fyziku a geológiu a hlavne, nebáť sa žiť slobodne. Mladá Jeannette (Brie Larsonová) našla silu odísť a vybudovať si vlastný úspešný život. Vydala sa, žije v New Yorku, musí však čeliť kritike rodičov, ktorí jej vyčítajú, že zradila ich hodnoty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sklenený zámok sme nakoniec nepostavili.“ – „Ale užili sme si jeho vymýšľanie.“ Bože, to bolo dlhé ako režisérska verzia Pána prsteňov! Z „kamzíčka“ (v slovenskom dabingu Petra Kočiša) sa budem ešte dlho strhávať zo sna. Fakt ťažký a negatívny nielen dabingový, ale tak celkový filmový zážitok. Paradoxne, keď už som to čakal najmenej, asi dvadsať minút pred koncom to dostalo ako-taký zmysel. Zaujímavé na Harrelsonovej postave je, že akonáhle nad ním zlomíte palicu, urobí v nasledujúcej scéne niečo pekné. Nakoniec je možno aj pravdou, že svojim deťom okrem všetkého toho svinstva dal do života aj zopár dobrých lekcií (ale veľa ich určite nebolo a mal by sa hanbiť za to, čo robil a aký bol, prípadne sa mal liečiť, pretože toto už asi bola choroba). Mimochodom, fakt príšerný výkon Woody. Prepáč, mám ťa ako herca rád, ale v tomto si nikdy hrať nemal, to nebola „tvoja“ rola, to nebol „ten“ typ, na aký sa špecializuješ a v ktorom si fakt dobrý. Relatívne (veľmi relatívne) podobný Toto je náš svet s Viggom Mortensenom sa mi páčil oveľa viac (mimochodom, aj v ňom hral jedno z detí Charlie Shotwell, wtf). ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Tuctové rodinné drama o rodině se čtyřmi dětmi, šílenou matkou a otcem alkoholikem. Tedy rodině, jakých jsou i v civilizovaném světě miliony, čímž jejich příběh postrádá zajímavost. Snaha o poukázání na reálnější životní hodnoty než je zařazení se do komerčního systému světa je jednak ohraná, a zde se navíc míjí účinku, protože má být jejích nositelem v něčem chytrý, ale jinak nezodpovědný troskař alkoholik. Zkrátka jen další postěžování si “podle skutečné události” okolí, jak to měl někdo v dětství těžké. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Možno si to odo mňa tak vysoké hodnotenie nezaslúži ale čert to ber... Ide o neskutočne dobre zachytenú rodinnú drámu ktorá do hĺbky skúma rodinné interakcie medzi deťmi a nie až tak starostlivými rodičmi-squatermi. detstvo a dospelosť sa prelína v dvoch dejoch a zachytáva život v neľahkých podmienkach. Je jasné, že celá rodina je jeden veľký prípad pre sociálku, sám som poznal (teda ešte poznám) rovnaké prípady, takže vám môžem odprisahať, že ide o silne dôveryhodný a osobný zážitok. Hoci postava otca bola podľa mňa tak trocha nafúknutá (príliš veľa mysteriózna na jedného alkáča) aj tak ide o vynikajúci a silný film. Jeden z najlepších roku 2017. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně zajímavý příběh, který je velmi dobře podaný. Ale je pravda, že život je schopný napsat skutečně zajímavé (rozuměj zvláštní, divné, silné, apod.) příběhy, které sami o sobě nepotřebují ani moc přikrášlovat. Woody Harrelson tady předčí všechny ostatní a ukazuje svůj herecký růst film od filmu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Bývať v barabizni, ale s možnosťou výhľadu na hviezdnu oblohu, alebo v luxusnom byte v meste so zahmleným smogovým výhľadom na ďalší vežiak? Menili by ste? Tiež nie? Tak prečo tomu dávajú skoro všetci prednosť? A máme vôbec inú voľbu pod tlakom verejnosti, rodiny, spoločnosti, priateľov atď? No, Glass Castle nie je primárne film o otázkach, ale jednoducho len sfilmovaná biografická kniha. Je niekde na hranici feel good indie a hollywodskym mid cultom, ale to je nakoniec jedno, ak vás film upúta. To sa v mojom prípade stalo, aj keď ma emocionálne nerozobral. 70% ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)
  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené