Reklama

Reklama

VOD (1)

Pozoruhodný príbeh bezpodmienečnej lásky nakrútili podľa najpredávanejšej knihy pamätí Jeannette Wallsovej. Mladá žena sa zamýšľa nad svojím životom v excentrickej, nekonformnej bohémskej rodine, ktorá bola úplne nefunkčná, napriek tomu však odolná a úzko prepojená. Matka Rose Mary (Naomi Wattsová) bola výstredná umelkyňa a otec Rex (Woody Harrelson) alkoholik, vo chvíľach triezvosti však podnecoval fantáziu svojich detí, učil ich fyziku a geológiu a hlavne, nebáť sa žiť slobodne. Mladá Jeannette (Brie Larsonová) našla silu odísť a vybudovať si vlastný úspešný život. Vydala sa, žije v New Yorku, musí však čeliť kritike rodičov, ktorí jej vyčítajú, že zradila ich hodnoty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Je to zajímavý příběh, leč měl být v rukou zkušenějšího režiséra, který dokáže konzistentněji pracovat nejen s emocemi diváka, ale i s vývojem hlavních hrdinů. První polovina je lepší. Úvod do rodiny kočovníků a jejich "světa" je zajímavý, neotřelý a dost detailní. Navíc podpořený divácky vděčnými výkony hlavních hereckých hvězd. Jelikož když začně huhňat svá moudra white-trash ožrala Harrelson a mimózní matka podporovatelka Naomi Watts, je o jistý typ zvrácené zábavy postaráno. Náčrt rodinné integrity první půle je působivý, stejně jako postupná proměna dětských postav. Bohužel druhá půlka je horší v tom, že se věnuje jen té nejzářivější hvězdě a ostatní jsou upozaďěny. Z příběhu o bizarní rodině a zvrácených zpátečnických hodnotách v moderní době se tak stává one woman zadostiučinění, které je bohužel ve finiši těžkopádné a do cíle doslova sentimentálně doklopýtá. Úplně zbytečně. Mít to dynamiku a sílu první poloviny, je to bez váhání impozantní dílo. Takhle zůstal alespoň velmi poutavý příběh, navíc dobře uchopitelný (nenudíci) pro obyčejného diváka. Sice lehce nedopečené, přesto v momentkách velmi výživné a pro mnoho lidí zařaditelné do kolonky více či méně "ze života". ()

caffelina 

všetky recenzie používateľa

Pútavo a dobre spravený film, fajn humor, dobrí herci, škoda že aj nejaké to americké cliché ..i keď musím sa priznať, mňa koniec fakt dojal a krásne zobrazil podstatu filmu resp. memoárov Jeanette. Celý film na jednu stranu sympatizujete so zaujímavými rodičmi, ktorí chcú svoje deti "vychovávať" podľa seba, ku slobode, nie ako obete konzumu a spoločnosti. Na druhú stranu nadávate na toho sebeckého opilca a neschopnú ženskú, ako môžu dopustiť aby kvôli nim ich deti žili v takých podmienkach. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Možno si to odo mňa tak vysoké hodnotenie nezaslúži ale čert to ber... Ide o neskutočne dobre zachytenú rodinnú drámu ktorá do hĺbky skúma rodinné interakcie medzi deťmi a nie až tak starostlivými rodičmi-squatermi. detstvo a dospelosť sa prelína v dvoch dejoch a zachytáva život v neľahkých podmienkach. Je jasné, že celá rodina je jeden veľký prípad pre sociálku, sám som poznal (teda ešte poznám) rovnaké prípady, takže vám môžem odprisahať, že ide o silne dôveryhodný a osobný zážitok. Hoci postava otca bola podľa mňa tak trocha nafúknutá (príliš veľa mysteriózna na jedného alkáča) aj tak ide o vynikajúci a silný film. Jeden z najlepších roku 2017. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Woody Harrelson ako alkáč, ktorý dbá na to, aby i na smrteľnej posteli vypadal dobre. Samotný príbeh sa môže zdať prikrášlený a možno i rozprávkovo neuveriteľný, avšak jeho sila tkvie podľa mňa v skutočnosti, ktorá stála za fotrovým chlastaním. Sám som sa prikláňal ku dvom hviezdičkám, avšak záver filmu, ako i fotografie skutočných hrdinov, ma prinútili ísť s hodnotením nakoniec hore ! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Štandardný životopisný film v ktorom nám hlavná hrdinka rozpráva o svojom detstve a popritom sledujeme aj líniu v ktorej je už dospelá. Nič extra nové film neprináša. Keď už o tejto rodinke vznikla kniha a film, tak je jasné, že to nebola dokonale šťastná a funkčná rodinka. Rodičia boli akože bohémi s nejakými tými umeleckými sklonmi, ale inak to boli obyčajní šupáci, ktorí sa o nič nesnažili a deti nechávali o hlade. Takých ľudí nemusím a ani nevidím dôvod točiť o nich filmy. Tá snaha hlavnej hrdinky oslobodiť sa od takého spôsobu života nebola podaná príliš strhujúco alebo nejak dojímavo. Jej príbeh ma nechal chladným. 4/10. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)
  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)

Reklama

Reklama